Terugkeer van een koekjesbakker

(tekening: Jan Smets)

Hij is terug van weggeweest: de 'koekjesbakker' Willy Van Den Wijngaert - de ooit immens populaire Malinwa-voorzitter, die nadien grondig verguisd werd...

Maar hij is terug.  Willy Van Den Wijngaert.

 

Gisteren stond hij na heel wat jaren terug 'Achter de Kazerne'.   En dat was opmerkelijk!

Marc Uytterhoeven wist voor de aftrap van de  match tegen AA Gent het publiek mee te delen dat er een akkoord was gesloten tussen de club en de oud-voorzitter.

Negen jaar na de vereffening is er dus een handtekening gezet onder de overeenkomst tussen de beide partijen.  De vredespijp wordt gerookt.  Door de overeenkomst is er eindelijk zekerheid dat KV-Mechelen Achter de Kazerne kan blijven voetballen.  Van de Wijngaert die nog een hypotheek van 2,8 miljoen op de stadiongronden had, geeft nu perspectief voor de toekomst.  Het stadion(dat binnenkort zal gerenoveerd worden) komt in handen van investeringsmaatschappij Mitiska, waarmee Geel/Rood een langlopende huurovereenkomst afsluit.  Malinwa verwerft de terreinen van haar jeugdacademie.

 

          (foto: J.Smets - Johan Timmermans)

 

En Willy wordt prompt erevoorzitter.  Voorzitter Timmermans haalt opgelucht adem. Hij noemt het zelfs een historisch moment, en is blij dat Van De Wijngaert die indertijd als een dief in de nacht is verdwenen van Achter de Kazerne weer in de armen wordt gesloten.  De negenjarige onzekerheid is achter de rug.  

De koekjesbakker en de kakkers hebben de strijdbijl begraven... En Rood/Geel kan op beide oren slapen nu...

 

 

Het enige wat we nog niet weten is waarover ze nu akkoord zijn. Kan dat iemand even uitleggen a.u.b. Die natte droom van den Bart zijn stadion is die nu voorbij ? 

Dat men de spons veegt over het verleden vind ik nogal aanvaardbaar. Maar Willy ere-voorzitter maken? Dat zal wel een expleciete vraag van hem of zijnomgeving geweest zijn. Nadat je de klub de afgrond in duwt en jarenlang de duvel aandoet, mag je wel een toontje lager zingen. Met andere woorden: die titel van ere-voorzitter vind ik van het goeie teveel. En is dat stadion nu eigendom van Malinwa of van die invsteringsmaatschappij?

@ Rudi: ik had begrepen dat de investeringsmaatschappij eigenaar is waarvan KVM op lange termijn huurt en dat de club zelf eigenaar is van de jeugdterreinen.

 Volgens mij zijn deze rood-gele maneuvers van de Kakkers niet meer dan fameuze jujewéétenstoeten! Ze halen de mediageile koekjesbakker terug met vlag en wimpel binnen en in zijn simpelheid veegt die de spons over het verleden. Ook over de smadelijke zangkoren van het supporterslegioen dat hem destijds het stadion uitjoelde. Maar kom! Ze dronken een glas en pisten een plas en alles bleef zoals het was. De romeinse keizer Vespasianus wist van pissen ook het één en ander af en hij sprak de gevleugelde, natbezeken woorden à la Bart De Wever: 'Pecunia non olet'. Wat zoveel wil zeggen als: 'Vrouw haal de kat binnen want het gaat regenen'.

Dat had ik ook begrepen Wout, dus is het stadion niet van Malinwa, toch?

 

Het stadion is inderdaad niet van KV, maar van Mitiska. Die willen er een nieuw stadion zetten voor 18.000 - 20.000 personen. KV zal dit stadion dan van Mitiska huren.

En hopelijk zal dit alles gebeuren zonder dat de Mechelaar ervoor moet bijleggen

Idd geen eigenaar maar ze hebben blijkbaar wel garanties gekregen van Mitiska dat ze er niet op termijn uit vliegen.

Uit de GVA:

"

De investeringsmaatschappij Mitiska stelt dat KV Mechelen nooit uit het stadion zal vliegen. De oprichter van onder meer Brantano en Carpetland werd zaterdagavond, enigszins verrassend, voorgesteld als nieuwe eigenaar van het stadion.

"Wij zijn heel blij dat dit akkoord met Willy Van den Wijngaert is bereikt", aldus topman Luc Geuten. "We waren al drie jaar met dit dossier bezig. KV Mechelen heeft de garantie dat het nooit uit het stadion zal vliegen. De overeenkomst daarover loopt over een lange termijn, die steeds verlengd en niet eenzijdig opgezegd kan worden. We gaan nu zo snel mogelijk samenzitten met de club en eventuele andere partners over de manier waarop we het stadion gaan verbouwen."

Hoe het eruit zal zien weet Geuten nog niet. "Dat hangt af van de draagkracht van de regio", zegt hij. "Mitiska bekijkt dit natuurlijk vanuit zakelijk oogpunt, maar steeds in partnership met KV Mechelen."

"

Bron

En volgens de vooritter van de Racing heeft ook groen-wit baat bij deze deal. Zo zouden zij een rentenvrije lening kunnen bekomen voor het opkalefateren van het stadion volgens tweede klasse normen. Een raar voorbeeld van samenwerking tussen de twee klubs. Enfin dat is er al een tijdje, het werd tijd dat men beseft dat eendracht macht maakt. Nu nog beter shotten en dan kan 2de klasse misschien wel voor groen-wit. 't Is te hopen...

Het lijkt wel Back to the future, want na de kasseien , komt nu de koekjesbakker terug en binnenkort ook de echte friekkoten.
Voor mij ne grote met een vettige klad mayonnaise en saus van 't stoofvlees, want met de opslag van de vuilniszakken en het parkeerbeleid, kan het vlees zelf er niet meer af :-)
Geef de mensen friet en spelen, moeten ze op het stadhuis gedacht hebben.

 

Die tekening bevat wel veel symboliek: is dat nu een torenkakker of een koekjeskakker/bakker?