SOM gaat van start

STEUN OP MAAT

de SOM is meer dan het geheel van de delen

 

“Regelmatig een handje helpen bij gezinnen die er alleen voor staan, maakt een verschil. Niet alleen voor hen, ook voor jou.”

De Lage Drempel is een kansarmoedevereniging in Mechelen en brengt al meer dan 10 jaar mensen in armoede en vrijwilligers samen met als hoofddoel het bestrijden van armoede en sociale uitsluiting.

Dankzij de steun van Stad Mechelen stellen zij het nieuwe project Steun Op Maat voor. Steun Op Maat (of SOM) wil op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden aan kwetsbare gezinnen met kinderen. Dit vanuit de kracht van gewone menselijke relaties. Steun Op Maat koppelt een vrijwilliger aan een gezin dat er alleen voor staat en een beetje hulp kan gebruiken.

De vrijwilliger gaat regelmatig langs in het gezin en steekt een handje toe. Hij/zij ondersteunt de ouders en zorgt door zijn regelmatige aanwezigheid voor een rustigere en positievere omgeving zodat de kinderen beter kunnen ontwikkelen.

Wat de vrijwilliger doet in het gezin, wordt steeds met het gezin besproken. De vrijwilliger kan zich bezighouden met de kinderen door een spelletje te spelen, een boekje voor te lezen of samen huiswerk te maken. Hij/zij kan de ouders helpen bij de huishoudelijke of praktische taken zoals samen afwassen, samen boodschappen doen of gewoon een luisterend oor zijn. 

Voel je je aangesproken om als vrijwilliger Steun Op Maat te bieden in een gezin?

Ken jij een gezin dat een beetje hulp kan gebruiken? Kan je zelf wat hulp gebruiken?

Of ben je gewoon geïnteresseerd en wil je ons een hart onder de riem steken?

Kom dan op 20 maart om 10u00 naar de lokalen van de Lage Drempel, Onze-Lieve-Vrouwestraat 43 want dan wordt het officiële startschot gegeven van Steun Op Maat en krijg je alle nodige info.

Griet Meuleman, projectwerker Steun Op Maat                                                                                           

Onze-Lieve-Vrouwestraat 43, 2800 Mechelen, 015/34.43.77                                                                                   griet.steungezinnen@gmail.com, www.delagedrempel.be

 

Mooi initiatief!  Een domme vraag misschien...  kunnen kansarmen zelfs ook al niet meer zelf afwassen?

Die domme vraag geeft aan dat je van het initiatief weinig of niets snapt. Niet dat afwasen is belangrijk, wel door allerlei activiteiten (waaronder inderdaad ook afwassen) sociale uitsluiting tegengaan.

@Roger, en kommiskes doen zijt ge nog vergeten:-)

 Groene idioten, hou toch eens op met ju!llie theorien alsof de schuld nu bij ons , Vlamingen zou liggen. Hou daar nu toch eens mee op. Weg met die onzin.

En als er Vlaamse gezinnen zouden zijn met problemen kunnen ze terecht  bij .....

Groen,Verdwijn a.u.b.

 

G.L., denk je aub nog eens aan onze afspraken?

 

zou het niet beter omgekeerd zijn en de "sociaal uitgeslotenen" (wat een verschrikkelijke term zeg) als vrijwilligers inzetten in klinieken, bejaarden homes etc.?

deze mensen zouden zich dan veel vlugger beter en nuttig voelen.

in alle bejaardentehuizen heeft men graag véél helpende handne om de bewoners te helpen met eten, om met hen te wandelen enz. 

@ Marc1, inderdaad, zo zou het eigenlijk horen, in ruil voor de comfortabele sociale hangmat hier en daar al eens een handje toesteken om uit het isolement te komen, maar ik vrees dat zo'n verwerpelijk voorstel alleen maar een hoop correcten verontwaardigd zal doen steigeren...

Mooi initiatief dat pleit voor een 'warm Mechelen'!  Ik hoop dat het slaagkansen heeft.  Ik wil mijn waardering uitspreken voor de vrijwilligers die hier willen op ingaan.  Nog maar vorige week was ik getuige van het véle vrijwilligerswerk dat Mechelaars op alle mogelijke terreinen uitvoeren.  Zij geven de stad de nodige harteklop.  Ik zeg dus niet 'verdwijn!', maar 'welkom' aan al diegenen die gewapend met de kracht van het positief denken daadwerkelijk iets doen aan (kans)armoede.  'Zij' hebben géén kleur - zij hebben alle kleuren.

Bij zo'n artikel weet men al meteen wat de reacties gaan zijn. "Links" en "rechts" worden er natuurlijk weer bijgesleurd. Mocht je er een puzzel van maken, dan kan ik de juiste naam bij de juiste commentaar zetten. Zo voorspelbaar. Wel jammer dat het negatieve vaak de bovenhand haalt. Bedoelen de rechtsen hier nu dat menselijkheid alleen maar iets is voor linksen en "groene idioten" ?