Mijn korte ritten

met categorie:  

Toevallig viel mijn oog op een leuk initiatief: Mijn korte ritten.  De actie is erop gericht om mensen aan te sporen de auto thuis te laten voor korte ritten en eens extra de fiets te nemen of te voet te gaan.

Groot was mijn verbazing toen ik ontdekte dat er nog helemaal geen Mechelse groep opgenomen was.  En dat terwijl wij promotie maken voor een autoluwe binnenstad!

Omdat de actie nog maar aan het begin staat vond ik het toch nog de moeite om een Mechelse groep aan te maken: Mechelen fietst.

Groepen en individuen die deelnemen kunnen zelfs prijzen winnen.  Wat houdt je nog tegen om de groep te vergroten op www.mijnkorteritten.be?  De eerste kilometers zijn al verdiend!

Ik heb net een serieuze investering gedaan: een electrische fiets. Het ideale compromis tussen bewegen (moet voor mijn diabetes) en niet forceren (mag niet voor mijn achillespees).Als het niet regent gaat mijn woon-werkverkeer voortaan op twee wielen.

Dat is een leuk initiatief, Inge! Ik doe uiteraard mee, ik doe sowieso al heel veel met de fiets (of te voet)..

 Ik rijd al jaren met de fiets naar het werk en in de stad en doe dus dagelijks korte ritten.

Soms ook langer als we een uitstap doen.

Vroeger had ik een gewone fiets , maar nu gebruik ik een electrische en dit sinds 2 jaar.

Ondanks de autoluwe stad, zijn er er nog zware obstakels : de bussen.

Het merendeel van de chauffeurs houd geen rekening met de fietsers , zoals voorsteken in de kleine Bruul , recht afdraaien van de Conciencestraat naar de vest zonder naar de fietsers te zien die aankomen , enz.

Ik ben door zelf voozichtig te zijn , en gewoon echt te stoppen als er bussen aankomen reeds menigmaal van een ongeval gespaard gebleven.

Ik hoop dat men daar iets kan aan doen.

Ik wil zeker mee doen met het initiatief.

Martje