Leerlingen Colomaplus tonen kookkunst en inventiviteit

Vrijdag 9 maart 2012 lieten de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar A van Colomaplus zich van hun vindingrijkste en meest culinaire kant zien. Er was een heuse uitvindersbeurs waar ondermeer ‘De frisdrankrijder’ en ‘De auto op windenergie’ te vinden waren of ook ‘De Oude Rekenmachinepop’, om  enkele van de vele originele  uitvindingen te noemen, en de leerlingen van het tweede jaar Hotel-Bakkerij-Slagerij maakten heerlijke spaghetti klaar voor ouders en familie. Uiteraard volgens de regels van de kunst. Mechelen Blogt ging een kijkje nemen...

Leerkrachten Greet Delen , Els Sterckendries en leerlingencoach Lizette Guldentops stralen: “We kunnen nu al van een succes spreken, de inschrijvingen liepen erg goed binnen. 135 inschrijvingen!”.

Het is niét de eerste keer dat er een eetavond georganiseerd wordt door de leerlingen, maar de uitvindersbeurs is een primeur. “De beurs is het resultaat van een vakoverschrijdend project.“ zegt Greet Delen, “de vakken Nederlands, Techniek, ICT en PO speelden allen een belangrijke rol. Vanuit die verschillende vakken kwamen de leerlingen tot het proces en eindproduct.”  De trotse leerkrachten zijn het eens: “de leerlingen hebben hard gewerkt!”.

De combinatie van de uitvindersbeurs met het al bestaande concept van de eetavond lijkt nu al voor herhaling vatbaar. In eerste instantie vooral voor de ouders en familie van de leerlingen, maar misschien wordt het verder opengetrokken, zo vernemen we.

Nadat we tekst en uitleg kregen bij en door de jeugdige uitvinders zelf en ondermeer leerden over een wagen die op frisdrank rijdt, het moet niet altijd benzine, gas, diesel of waterstof zijn, en een ‘rijdende klok die kan serveren’ spotten, was het tijd voor korte toespraken.

Niét van schepen van Onderwijs Caroline Gennez, die lag ziek te bed. Leerkracht en projectmedewerker Walther De Clippeleyr mocht de spits afbijten waarna graadcoördinator Lieve Colaers iedereen mocht verwelkomen.

De jeugdige horecaploegen, in de keuken en in het restaurant, stonden dan al paraat en na de korte toespraken kon dan ook iedereen de hongerige maag vullen...

tekst en foto’s: © Markec

Het was een schitterende avond!

Bedankt leerlingen en collega's voor jullie inzet!

ColomaPLUS bewijst eens te meer om baanbrekend 'school' te zijn.  Tof!  Mooi verslag Mark.

Ik heb ook geholpen, voeten deden pijn maar dat was het waard!

Het was heel leuk!!

ps: Ik ben het meisje helemaal rechts vanonder :D

Inderdaad mvr. Van Lent het was een schitterde avond!