Kamikaze Roadshows: aanzet clubcircuit voor Mechelse bands

Vanaf vandaag, woensdag 21 maart 2012, pakt de Maanrockrally-organisatie uit met een nieuw concept: ‘Kamikaze Roadshows’: op verschillende locaties in de stad krijgen die bands die de Maanrockfinale niet haalden toch de kans om op te treden en ervaring op te doen. Kitty Magnet mag vanavond om 20 uur in Café Den Akker de spits afbijten. De komende woensdagavonden volgen dan Shockproof, Gottland en Generation.

De Kamikaze Roadshows starten met vier clubavonden in maart en april in de cafés Den Akker (Vismarkt) en Boesjkameree (Koning Albertplein). In september starten de bands opnieuw met de verschillende roadshows.

Voor deze Kamikaze Roadshows sloegen Cultuurcentrum Mechelen, Jeugddienst Mechelen, Club Kamikaze, vzw Mechelse Feesten en vzw Dijlefeesten de bereidwillige handen in elkaar.

Als het aan de organisatoren ligt kan hier de kiem gelegd worden van een heus clubcircuit voor Mechelse bands.

Straks een heuse (nieuwe) Mechelse muziekscene misschien? Wie weet! '

> Het voorjaarsprogramma voor de Roadshows:
21.03 – Kitty Magnet - Cafe Den Akker - 20 uur
28.03 – Shockproof - Cafe Boesjkammeree - 20 uur
04.04 – Gottland - Cafe Den Akker - 20 uur
11.04 – generation - Cafe Boesjkammeree - 20 uur

En binnenkort is er natuurlijk de Maanrockrally zelf. De jury selecteerde twintig bands (uit bijna vierhonderd inzendingen).

Tijdens de voorrondes treden de bands aan in de Mechelse jeugdhuizen. De finalisten openen de Dijlefeesten op donderdag 28 juni 2012.

> Voorrondes van de Maanrockrally:
14.04 – CC Mechelen
21.04 – JH Joppe
28.04 – JH Hoje
04.05 – JH Joko 11.05 – JH Doema

Meer info vind je op de Maanrockrallywebstek, of op facebookpagina.

Mechelen Rockt? Jawel!