Kranig Mechelen (deel1)

Dat er toch weer zo veel kranen staan in Mechelen, is u dat ook al opgevallen? En af en toe, terwijl ik langs zo'n kraan wandel, vraag ik mij dan af hoe onze stad er zou uitzien, zo helemaal van boven op die kraan...


Prachtig zicht op de Van Hoeystraat, op de achtergrond het holocaustmuseum, + kraan.

Maar we zouden Mechelen Blogt niet zijn als we zomaar bij de pakken bleven zitten en dus zijn we met ons fototoestel op zoek gegaan naar een euh.. toegankelijke kraan zullen we maar zeggen, en die hebben we dan ook gevonden.
Nu zullen wij hier zeker niet zitten verklaren dat we daadwerkelijk in die kraan gekropen zijn, helemaal niet, wij hebben immers hoogtevrees, maar toen we ons fototoestel daar onbewaakt lieten liggen en een half uurtje later terugkeerden had er toch wel iemand foto's mee zitten pakken zeker! En die willen wij graag met u delen :-)


Sint-Janskerk en Sint-Romboutstoren, op de voorgrond werf Sint-Janshof


Tiens, nog een kraan? Het Hof van Busleyden, museum in aanbouw.


De Van Hoeystraat en z'n prachtige gevels.


Het oude Gasthuis, momenteel nog een werf, binnenkort een luxe-hotel.

Foto's ©christophenetels

Christophe, wist je dan niet dat IK eventjes jouw fototoestel leende?   IK heb immers géén hoogtevrees...

Voor Mechelenblogt zijn geen hoogtes te hoog - en ik vond het een buitenkans om even bij die 'Mechelse Hemel' te komen...   ;-)

Héél mooi!  wat denk je van de resultaten?   En..., heb je jouw fototoestel nu terug in eigen handen?

Jawel, de snoodaard die ermee weg was heeft er opmerkelijk goed zorg voor gedragen!

Schone foto's....dien iemand kan da goe :o)))

" Is het een vogel ? - Nee ! "

" Is het een vliegtuig ? - Nee ! "

" Het is een blogger op een kraan ! "

:-D

Go figure.  Enfin, rare jongens, die...

-

Nog effe en we zien nog mensen vliegen over Mechelen !

Prachtige beelden toch.... misschien moet je dat meer doen, zo'n kraan vinden en je toestel even achterlaten.. en daarna in goede staat, mét geweldige foto's terugvinden! Strak Plan! ;-)

Geweldige foto's, maar ik kan me indenken dat de kraanklimmer wel behoorlijke handschoenen moet aangetrokken hebben, want het metaal kan bij dit weer vreselijk koud zijn.
Portretten trekken kan dan weer niet mèt handschoenen, dus ik sta hier voor een raadsel hoe dit gerealiseerd kan zijn.
Aan de lener van het fototoestel kunnen we't niet vragen, want we kennen hem niet en Christophe heeft waarschijnlijk weeral niks gezien.
Hij loopt nu wél te stoefen met foto's van een ander en zet er begot een copyright op :-)
het "oude gasthuis" moet zijn de "vroegere sint elisabeth-kliniek" en die moest al jaaren omgebouwd zijn tot hotel ( beetje vertraging op de planning zeker?).

@marc1: moest je referenties ;-( nodig hebben voor die aannemer met vertraging op zijn planning, kan je die altijd bekomen bij mij of mijn buren!

Bedankt Jokke, maar ik denk niet direct aan gaan (laten) bouwen en mocht ik het doen dan neem ik gewoon mijn kozijns met hun degelijk (wel war duurder) bedrijf zodat het geld binnen de familie blijft......

Mooi werk van de onbekende fotograaf. :-)