31 dagen in februari

met categorie:  

 

 

 

't Zal wel met de staatshervorming te maken hebben, effe door het parlement goedkeuren en we hebben drie dagen extra in een jaar! Zo hebben ze ook meer tijd om de gaten te dichten, ik bedoel de gaten in de begroting.

It's the economy, Marcanne.

Qua ideeën zijn we, hier in Mechelen, wel origineel.

;-)

Als ik me niet vergis hangt het handgeschreven bordje op de hoek van de Borzestraat en de IJzerenleen er ook nog steeds.
Een dik jaar terug was de reden daarvoor dat er nieuwe bordjes moesten aangemaakt worden.
Tot op heden staat het bordje er nog, net als die lelijke brug er nog altijd ligt, terwijl men eerst met veel poeha aangekondigd had dat ze weggehaald zou worden en vervangen worden door een minder storend exemplaar.
Geypen komt dan met een kakverhaaltje af over de hellingsgraad van de brug, terwijl het vooral gaat om de estethiek.

Frankie Loosveld (Wim Van Opbroeck) zou zeggen : Zéver ..... dikke zééééver !!!

 

 

Anoniem 13, ze zijn de peddals kwijt. Dat kan enkel de Mechelaars ten goede komen. 

In mijn straat staat ook al meer dan een maand een parkeerverbod tot en met 31 februari. Ik heb dus veel tijd gehad om erover na te denken en ik denk dat ik het begrepen heb. Het gaat hier om een metafysische benadering van overheidscommunicatie.

Parkeerverbod tot en met 31 februari wil zeggen dat je weer wel mag parkeren NA 31 februari. Aangezien 31 februari niet bestaat, kan dit bord, zonder aanpassing, blijven staan zolang er nood aan is aan het parkeerverbod. De dienst verkeerssignalisatie hoeft dus niemand te sturen om wijzigingen aan te brengen of een ander bord te plaatsen. Bovendien wordt met het beschreven onderbord impliciet toch aangegeven dat de reden om het bord te plaatsen van tijdelijke aard is én wordt meteen een geschatte periode meegegeven. Want de burger weet nu dat het parkeerverbod niet lang na het einde van februari wel zal worden opgeheven.

Geniaal!

Ik kan verkeerd zijn, maar zo te zien is dit GEEN bord van de stadsdiensten.

Dus de stadsambtenaren niet de schuld geven.

Ik begrijp niet hoe het kwijtraken van de pedalen de Mechelaar ten  goede zou komen.
We zitten opgescheept met een brug die het landschap verpest.
We hebben een kutlogo dat veel te duur betaald is.
We schuiven op ons gezicht op de kinderkopjes, moeten te poot naar 't stad en betalen ons blauw aan parkeergeld en aan vuilniszakken, terwijl er "geinvesteerd" wordt in sfeerverlichting en vlietjes.
En wat doet de Mechelaar ??? Zagen en klagen, maar hij laat het gewoon over zich heen gaan en dat geeft de heren op het stadhuis nu net de macht die ze de laatste jaren misbruiken.
 

De bron van dit nieuws geeft meer uitleg.

Schepen van Openbare Werken Greet Geypen antwoordt dat het een vergissing van de arbeider is die de borden gezet heeft.

Blijkbaar is de oppositie in Mechelen wel met heel erg belangrijke zaken bezig. Meer nog, ze grijpen dit voorval aan om allles te koppelen wat fout gaat in deze stad. :-)

 In een stad waar nog nooit iemand van z'n leven één woord of cijfer verkeerd geschreven heeft is dit natuurlijk groot nieuws.

 Ik stel dan ook voor dat we deze dommekloot vandaag nog uit zijn camionette of vanachter zijn schup sleuren en voor het stadhuis op een schavot zetten met een paar gigantische ezelsoren op zijn kop. En zijn diensthoofd mag gerust hetzelfde lot ondergaan, idem de verantwoordelijke schepen en de burgemeester. Ze zullen in het vervolg wel twee keer nadenken eer ze nog eens zomaar iemand ergens een datum laten invullen!

Volgens de nieuwe CAO van de stadsambtenaren zijn dit gewoon  enkele extra betaalde niet gepresteerde werkdagen van de maand februari.

Wacht maar tot ze in december de tijdelijke verkeersborden plaatsen en hun 13de maand er op schrijven.

Indien alle Mechelaars bij de volgende gemeenteverkiezingen voor dezelfde sullen kiezen graaft Mechelen zijn eigen graf. De dame met blote billen aan de Plaisancebrug kan dan best vervangen worden door een beeld van Somers. Die verdient dat toch na alle commotie als omstreden burgervader.

In de Vrijgeweidestraat en Fortuinstraat werden zelfs borden aangebracht met "uitgezonderd lokaal verkeer" en "excepté circulation locale", moet zeker ook kunnen in Mechelen?

Het kan altijd erger.

 

Ik vind het wel straf dat dergelijk futiel feit zo veelvuldig de pers haalt.  Zelfs de zelfverklaarde 'kwaliteitspers' (De Standaard) vond dit 'nieuwsfeit' blijkbaar belangrijk genoeg om het te brengen.   En ik die vroeger op school leerde dat 'errare humanum est'.  Blijkbaar is 'missen' echter niet meer 'menselijk' maar geeft het tegenwoordig vooral aanleiding voor veel ophef en gefoeter.  Alsof er geen andere katten te geselen (of aan de schadpaal te nagelen) vallen.  Of anders gezegd: 'much ado about nothing'.

@A.Noniem legt de vinger naast de wonde....want de kiezing komt eraan en dan blazen ze inderdaad futiele dingen op tot de grote van ne zeppelin...en/of soms verdwijnt er zogezegd al eens wat uit uwe computer. Het worden drukke tijden.....op futiel gebied:-)

@Peter, als ene zwaluw geen lente maakt, dan is één leuteraar toch eigenlijkfeitelijk niet "de" oppositie?

31 februari bestaat wel degelijk en heeft zelfs een heilige die dag: Sint Juttemis!

Een plezante fout toch? Zou niet mogen, maar so what? Mènnekes wat een gezever. Ik krijg bijna wekelijks foto's met opvallend foutieve situaties in binnen en buitenland. Mogen we nog eens lachen?  Trouwens als ik die foto die verscheen in de GvA bekijk dan valt me op wat een mooi geschrift de schrijver heeft. Proficiat. Hij mag van mij direct gaan solliciteren bij sommige uitbaters van de Grote Markt die hun dagschotels op hun borden aanprijzen met echte hanepoten.

Voilà, nu hoort ge het eens van de Rudi! :-)

 en gelukkig kunnen we af en toe nog es lachen

 Deze parkeerverbod is eigendom van een aannemer en niet van de stadsdiensten,zeveraars!