WAK 2012 focust op jazz, electro, theater en kortfilm: inschrijven tot 27 februari

Zaterdag 28 april start een nieuwe Week van de AmateursKunsten (WAK). Onder de vlag “Beats and Brushes” legt WAK vanaf 2012 de focus op korte theatermomenten, kortfilm, jazz en elektronische muziek. Maar ook koren, fanfares, beeldende kunst en klassieke kunst. Vanaf 2012 want het WAK-concept werd herzien en het evenement loopt nu over drie jaar. Ook nu belooft het een “gebald feest” te worden.

De voorbije edities van de WAK in Mechelen kenden een groot succes. Een steeds groter aantal amateurkunstenaars kregen er een podium, het jaarlijkse evenement maakte naam en bereikte een groot publiek door zijn onovertroffen sfeer. Om het evenement fris en verrassend te houden is de tijd rijp om het concept te herzien, zonder zijn unieke spirit te verliezen.

Minder bekende of evidente genres raakten wat verloren in de grote verscheidenheid. Binnen het vernieuwde concept wil WAK de komende drie jaar naast het al wat vertrouwde werk ook inzetten op die disciplines en kunstenaars die tot nu minder aan bod kwamen.Maar nu staan zij in 'the spotlight'...

In 2012 wordt gekozen voor jazz en elektronische muziek, kortfilms en korte theatermomenten. Dj’s draaien het evenement aan elkaar. Schrijvers kunnen terecht op de schrijfdag, georganiseerd door Creatief Schrijven.

In 2013 ligt de focus op theater, koren en fanfares. In 2014 richt WAK zich op beeldende kunst en klassieke muziek.

WAK 2012 vindt plaats op zaterdag 28 april volgens het gekende concept: Mechelen biedt een podium en organeert. Nu: aan iedereen die in zijn of haar vrije tijd bezig is met jazz, electro, kortfilm, walking acts of als DJ als geen ander platen draait. WAK organiseert alles, deelnemers geven die avond het beste van zichzelf.

Naast dit grote evenement kan iedere amateurkunstenaar of vereniging zich inschrijven om op eigen houtje iets te organiseren tijdens de WAKweek die loopt van 27 april tem 6 mei 2012.

Voor wie schrijfplannen heeft, is er op 5 mei de 5de schrijfdag van Creatief Schrijven in het Cultuurcentrum. Op het programma: schrijfworkshops, feedback op jouw tekst, infosessies en nog veel meer.

Inschrijven kan tot 27 februari via wak@mechelen.be - www.cultuurcentrummechelen.be -  en via de telefoonnummers: 015 29 40 12 of 015 29 40 16

Zij die meedoen: véél succes !
 

visual: © Cultuurcentrum Mechelen