Science (of toch niet)

met categorie:  

Het is putteke winter, maar ge zoudt het niet zeggen, want het vriest geen stenen uit de grond, de wind is gaan liggen, de zon schijnt en onze ouwe reus ( * ) laat zijne beiaard volop galmen.

En wat moet een mens dan doen ?  Nog maar eens een (foto)wandelingske maken. 

Altijd leuk.

En omdat het stilaan routine wordt om de drie-straten-route te doen (Bruul – IJzerenleen – OLV-straat) deed ik nog eens de Ring.

Net als ik de Schuttersvest achter mij heb gelaten en de Speecqvest op wil, wordt me aan het Kardinaal Mercierplein, door een frisse jonge verschijning van tegen de 40, vriendelijk een papiertje in mijn handen gestopt.

Als milieuvriendelijke Mechelaar gaat dit briefje niet linea recta de straatstenen op, dus kijk ik effe wat er op het kaartje staat :

-Hoe de communicatie in uw gezin verbeteren ?

-Eenvoudige oplossingen voor studieproblemen.

-Hoe kunt u zich ontplooien en het beste uit uzelf halen ?

Dan staat er nog bij dat de inkom vrij is, ze geven de data van de introseminares, enz.

Nu wil iedereen wel de communicatie in zijn gezin verbeteren, eenvoudige oplossingen voor zijn studeerproblemen, zich ontplooien en het beste uit zichzelf halen.  Maar ik denk niet dat men dat best kan doen op de Schuttersvest 75 in Mechelen, want daar huist de Scientology Kerk.

Scientology in Mechelen ?  Wat ik ervan weet, zijn die niet zo koosjer.  Of toch ? 

( * ) Onze ouwe reus is de Sint-Romboutskathedraal

Wat ik ervan weet is dat het een soort sekte is die zoals iedere godsdienst zo veel mogelijk mensen tot onderdanen wil maken door in te spelen op maatschappelijke problemen. Zegmaar de sociaal zwakkeren eruit halen door in te spelen op de emoties. Bovendien is het een commerciële kerk die het moet hebben van donaties.

Die mensen zijn absoluut niet evil ofzo en ik gun hun het beste in het leven, maar een gouden raad: volg best je gezond verstand.

@ Henning : Sociaal zwakkeren zijn niet hun doelgroep.

Dit is een waarschuwing aan de Mechelse Rich & Famous dat ze zich niet laten ringeloren door een stel Amerikaanse malloten (met een Ph.D-diploma) door zich blauw te gaan betalen aan een shitload aan studieboeken en peperdure seminaries.

Voor ze het weten staan ze dan, binnen het jaar, berooid en geplukt aan te schuiven in de rij voor de nieuwjaarssoepbedeling.

Vermoedelijk zullen ze in Brussel geen poot aan de grond gekregen hebben en schuiven ze nu door naar de kleinere steden.  Wat ze natuurlijk (nog) niet weten is dat we hier een actieve blog hebben.

Misschien moeten we onze grote kanonnen er maar eens op af sturen.  Ik wil zeggen : onze Sven Gazet en onzen Yves (Desmet) !

Sociaal zwakkeren zijn niet altijd arm. Ik heb het over mensen die niet weten waar ze staan in de wereld, zich een beetje verloren voelen in de samenleving en zich dan door commerciële kerken als deze laten overtuigen.

Het schiet me trouwens te binnen dat ik voor een paar maanden terug op het kard. Mercierplein ook zo'n briefje toegestopt gekregen heb, uitgerekend toen ik een niet-Mechelaar de stad wou laten zien. Ik geloof dat ik het weggegooid had in de eerste en de beste vuilbak.

Wel, ik hoop dat de hardwerkende Mechelaar zijn geld uitgeeft aan hardwerkende Mechelse zelfstandigen en niet aan een stel boeken die hem zullen begeleiden naar een hogere transcedentie.

Want eens je de hoogste trap bereikt hebt binnen die organisatie (en enkele 10.000 euro's armer bent) en binnentreedt tot de inner circle waar het hoogste geheim enkel wordt meegedeeld aan de uitverkorenen, zullen ze merken dat dat grote geheim niet meer is dan... dat de lucht blauw is en de zon gratis.

Vergelijk het een beetje als een gildenclubje, de tempeliers of vrijmetselaars.

is Tom Cruise ook een sociaal zwakkere?

Enkele weken geleden heb ik het boek "Jezus in Amerika" gelezen van Geert Lernout of hoe the USA is begeven van kerken, afscheuringen van kerken en sektes.

De grootste idioten kunnen er een kerk of kerkgemeenschap oprichten en zich alzo onttrekken aan belastingen betalen.  De grootste idioten zijn klein en plaatselijk en durven al eens een koran in brand steken, maar er zijn ook de meer landelijke kerken met hun TV-dominees en de gedoogde "sektes" zoals de Mormonen.

En die laatsten hebben een (leden)werking en organisatie dat gemakkelijk een ISO-norm kan behalen qua efficiëntie en - vooral - (religieus) fundraising.

Dus catalogeer deze nieuwe Mechelse "kerk" maar in die laatste categorie.

Tom Cruise is een uithangbord om zoveel mogelijk sociaal zwakkeren "binnen te rijven". Maar in mijn ogen is iemand die in zo'n kerk meedraait ofwel sociaal zwak ofwel bewust sociaal manipulatief.


Als ze mij zo een flyer geven dan smijt ik hem recht terug naar hunne kop!

Niet evil? Scientology niet evil? Daar lach ik eens goed mee... Scientology is een sekte van de ergste soort en zou dus ook verboden moeten worden... Het feit dat deze sekte hun hoofdkwartier in Mechelen heeft vind ik een schandaal voor onze stad...

L. Ron Hubbard, is de stichter van deze sekte, hij heeft zijn eigen scheppingsverhaal geschreven en dat wordt druk verkocht door de leden van de Scientology sekte...
L. Ron Hubbard was trouwens ook een (goeie) science fiction schrijver, en die heeft dan zijn verbeelding eens goed laten werken en zijn scheppingsverhaal neergeschreven, het achterlijkste is dan nog dat veel rijke mensen dit gewoon geloven zonder er zich vragen bij te stellen...

Scientology is geen gildenclubje, geen vrijmetselaarsclubje, pure evil, dat is het...

Zelfs de firma U-Man (http://www.uman.be/) die ook gevestigd is in Mechelen is een deel van Scientology...

Pure evil zeg ik u!

Bwah ... als het hier dan toch zo'n aktieve blog is ... hoe komt het dan dat jullie niet weten dat de hoofdzetel van deze ..., (gelieve zelf in te vullen) zich al een hele poos in onze stad gevestigd is ?

Wat betreft dat dit een schande zou zijn ...  zo lang die mensen niet veroordeeld zijn kan ja daar weinig tegen beginnen he !¨Ik ben zelf katholiek, maar als je bekijkt wat er de laatste jaren daar allemaal gebeud is kan je gaan zeggen dat het een schande is dat het 'Aartsbischoppelijk paleis' in Mechelen staat ...

BTW: Afgelopen nieuwjaarsdag ben ik midden in de familiebijeenkomst ook 'gestoord' door 'getuigen van Jehova' ... Daar heb ik ook vragen bij he dat,uitgerekend op dergelijke dag, men bij de mensen moet gaan aanbellen met even grote zever dan Scientology !

Eke, jij hebt mijn post niet goed gelezen denk ik... (over dat hoofdkwartier)

Jehova is voor mij ook een sekte, maar die is dan nog min of meer gebaseerd op een "echte" godsdienst... Scientology is ontsproten aan het brein van een science fiction schrijver die zo zijn eigen geloof gestart heeft, komaan, dat mensen daar in trappen... En daar dan nog big bucks voor neertellen...

Binnenkort plan ik een bezoek aan de hoofdzeten van Scientology... Ze hebben daar affiches hangen over cursussen om je huwelijk te redden en kinderen op te voeden...
Ik wil wel eens weten wat dat moet kosten :-)

Ach, Tommy, zelfs the Rich and Famous willen bedrogen worden...

Hackerscollectief Anonymous Belgium heeft gisteren bekend gemaakt dat ze Scientology Belgium eens goed te grazen gaan nemen... En zo'n initiatief kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen... Go Anonymous!

Prima.  Hoe minder Mechelaars in hun val trappen, hoe beter.

De " Kerk " is gestart met fase 2 van hun ronselcampagne...

Artikel

Allez, volgens de weekend-editie van GVA heeft de Sekte zijn hoofdkwartier tegenwoordig ondergebracht in... de Katelijnestraat.