Met 'Geprint' krijgt OLV-straat wéér hippe winkel bij

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Het is wel opvallend: de OLV-straat lijkt wel een magneet voor jonge ondernemers die er een trendy zaak willen opzetten.  Natuurlijk is er de ergelijke leegstand van een interieurwinkel gespreid over verschillende panden, die alles te maken heeft met de ingewikkelde procedureslag rond het Hof van Cortenbach en de familie Min.  Maar laat me deze keer maar focussen op het positieve nieuws: De jonge Mechelse dertiger Stijn Bevernage opende zaterdag zijn nieuwe zaak: 'Geprint'.   Als enthousiaste Maneblussers met  veel ondernemerszin aan de slag willen in eigen stad, dan is dit voor mij reden genoeg om er eens binnen te stappen...

Ondanks het slechte weer zaterdag, was de opening van de winkel een voltreffer.  En dat geeft Stijn moed natuurlijk. 

In het winkelpand aan de OLV-straat 17  was tot voor kort een tweedehandskledingzaak gevestigd.  Maar die is stopgezet, en dit was meteen de kans voor Stijn Bevernage om hier zijn winkel te starten.

  

Alles is een beetje in een stroomversnelling geraakt.  De vriendin van Stijn, Hanne De Wachter, opende vorig jaar het succesvolle en unieke winkeltje 'The Box' in de Borzestraat.  Het was haar droom, en met veel creativiteit heeft ze het uitgebouwd tot een succesvolle winkel.  Maar na lang afwegen heeft Hanne, die Chinees studeerde, de knoop doorgehakt: de winkel werd overgenomen (en daar is het ondertussen trouwe publiek heel tevreden mee).  Hanne gaat aan de slag als hostes bij Jetair.

Stijn Bevernage die een hoekje in The Box zijn 'Purikura' (toestel om gepersonaliseerde  fotostickers te maken) had opgesteld, wou nu zélf aan de slag als zelfstandige.  Stijn is informaticus van opleiding, maar werkte tot hiertoe in de grafische sector.  In het IKA  volgde hij in avondschool fotografie.  Toen het pand in de OLV-straat vrij kwam, was de cirkel rond.  Na vriendin Hanne gaat nu Stijn van start met een originele winkel.

Maar Stijn is natuurlijk al langer aan de slag als fotograaf:

http://www.designed4u.be

 

 

 

In 'Geprint' kan je terecht voor gepersonaliseerd textiel (baby-Tshirts, topjes sportkledij, keukenschorten Tshirts), voor stickers, buttons, sporttassen, cadeautjes,  Je kan er al terecht voor textielbedrukking vanaf 1 stuk. 

Maar je kan eer ook nog fotostickers laten maken met de Purikura.

En wil je een fotoshoot laten maken?  Het kan in de fotostudio, en dit vanaf 50 euro.  Leuk daarbij is dat je de foto's eventueel al kan laten verwerken op tas, of op Tshirts bijvoorbeeld...

Bij Geprint kan je ook terecht voor pasfoto's.

 

  

Stijn gaat er voor.  Het opstarten van een winkel is een berekend risico, maar hij ziet het heus wel zitten.  Ook vindt hij de sfeer in de OLV-straat heel gemoedelijk.  De handelaars zijn heel solidair.  En dat is iets wat ik ook reeds hoorde bij Astrid Mora van die andere pas opgestarte zaak, roseMamuze.  Misschien heeft het wel te maken, dat in tegenstelling met veel zaken in Bruul en op IJzerenleen, de meesten  hier zelfstandigen zijn, en geen filialen van een keten.  Het geeft een meer  persoonlijke sfeer. 

  

http://www.geprint.be

Je kan Geprint ook volgen via Facebook:

http://nl-nl.facebook.com/geprint

 

  

 

Ik hoop dat Stijn Bevernage in zijn opzet slaagt en met deze leuke zaak Mechelen-Winkelstad nog meer kleur geeft!

 

 

 

 

Ben benieuwd :-)

 Nieuwe ondernemers verdienen uw steun. Stijn, veel succes er mee !

ik hoop dat mijn purikurafoto binnenkort mijn identiteitskaart zal sieren ??

GEWELDIG.....!!

Dank u wel Jan Smets voor dit prachtig artikel! :)

Succes Stijn!

@ Stijn :

Maak jij ook dynamische websites, waarbij je dingen over een scherm kunt laten lopen ?

 Wat voor dingen wil jij over je scherm laten lopen? ;-)

@ StijnB : dit.

Die sakkerse Gim. Ik ken er niets van , moet ik eerlijk toegeven. 

Veel succes Stijn! Zit je nog in het IKA momenteel? Zelf ben ik één of twee jaartjes gestopt...

Ik sta er niet negatief tegenover, maar ik vraag me wel af of je hier je brood mee kan verdienen in deze barre tijden ...

 

 Stijn blijft ook webdesigner, waar hij al jaren zijn brood mee verdient dus denk ik dat hij echt wel gaat slagen in zijn opzet.

Deze winkel wordt een plaats waar mensen hem kunnen aanspreken om van zijn diensten gebruik te maken. (websites, bedrukkingen en fotografie) Een mooie combinatie als je het mij vraagt...

Succes Stijn! 

 Succes Stijn !

succes!

Als ik deze bladzijde eens overloop, dan merk ik dat er hier toekomst in zit!

Spijtig dat ikzelf geen geprinte T-shirts kan dragen, tenzij misschien op vakantie? Ik zal er eens over nadenken.

Tante Margriet

En nu hebben we, in Mechelen, ook nog een Naaicafé !  Go figure.

:-)

reportage wie blogt de naaiwinkel? ik ben heel kerieus, zou het zelf doen, maar ben voorlopig geimmobiliseerd