Eerlijke Portretfoto's van Christel Schoepen

 

Bewoners van een rustoord fotograferen is diep medemenselijk: zij poseren niet maar zijn gewoon zichzelf!”. Aan het woord is amateurfotografe Christel Schoepen. Zij schoot een aantal eerlijke portretfoto's van de bewoners van rustoord Hof Van Egmont. Die zijn daar sinds vandaag 16 januari, samen met andere portretfoto's, te bewonderen. Nog tot en met zaterdag 10 maart.

Een foto is slechts een momentopname van een beweging, een gemoedstoestand, een landschap. Een beeld kan of de werkelijkheid weergeven of je op het verkeerde spoor zetten en je in de waan laten over hoe iets zou kunnen zijn.”, zo luidt de begeleidende tekst bij de foto-expo. En Christel voegt er ook  goede raad aan toe die ik je niet wil onthouden: “Wees dus steeds op je hoede als je foto's bekijkt”.

Je kwam Christels foto's vast al tegen, bij concertverslagjes van ondergetekende bijvoorbeeld, maar misschien ook op flickr of je zag misschien een van haar foto's in 'Malines Graphique'.

Christel startte zo'n twee jaar geleden een cursus fotografie, specialiseerde zich in concertfotografie en is nu één van de fotografen van indiestyle.be. Maar ze houdt zich ook bezig met landschaps- en portretfotografie. En dat laatste kun je nu dus gaan bekijken in Hof Van Egmont; portretfoto's van bewoners en anderen, en ook enkele andere onderwerpen komen aan bod.

Nog te bekijken dagelijks in Hof van Egmont, Speecqvest 5 tot en met 10 maart, telkens tussen 10 en 18 uur. De toegang is gratis.


foto's: © Christel Schoepen

Fraaie portretten...mooi werk, Christel!

Hier loop ik zeker nog eens langs.  Mooi Christel!  (trouwens: in het Hof van Egmont zijn steeds boeiende mini-tentoonstellingen te zien...Toch maar eens binnenspringen als je in de buurt bent!)