Mechelaar betaalt fors meer voor vuilniszak: 2,5 euro

Door de crisis moet de stad Mechelen de komende vier jaar ruim 50 miljoen euro besparen, en dat zal de Mechelaar in zijn portemonnee voelen.
 


De prijs van een vuilniszaak gaat vanaf 1 maart 2012 serieus de hoogte in, van 1,5 naar 2,5 euro. En wie niet voldoende centen in de parkeermeter steekt, betaalt vanaf volgend jaar 20 euro in plaats van 15 euro. "Door de banken- en financiële crisis moeten wij bezuinigen. Wij kiezen bewust niet voor een verhoging van de algemene personenbelasting of de opcentiemen van de onroerende voorheffing, omdat wij dan iedereen raken", reageert burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Vervuiler betaalt

Mechelen hanteert volgens hem het principe van de 'vervuiler betaalt'. "Wie recycleert, zal de hogere prijs niet echt voelen en moet niet opdraaien voor medeburgers die dat niet doen. 2,49 euro is de prijs die wij als stad betalen om het afval in te zamelen en te verwerken", legt de burgemeester uit. De prijsstijging van de retributies is vergelijkbaar met die van andere centrumsteden zoals Leuven en Turnhout. Ook het stadspersoneel moet trouwens inleveren: er verdwijnen 50 jobs. Dat gebeurt niet door ontslagen. Maar ambtenaren die op pensioen gaan, worden niet vervangen en vacatures worden geschrapt. De diensten moeten ook 26,4 miljoen besparen.
 

Bron GVA

Dit vind ik een zeer terechte manier van belasten,

Mensen moeten maar bewuster kopen en recycleren. Wij komen nu de zoon groter is toe met een gewone huisvuilzak per maand. (met luiers was dat uiteraard anders)

Het is heus doenbaar om minder afval te gebruiken (fyi neen wegens geen tuin kan ik ook niet composteren) wij verbruiken gewoon bewust.

De tijd van alleen maar doen en niet omzien is afgelopen, en maar goed ook!

Amaai, toffe reactie al van Marc VC. "Terechte manier van belasten", solidair ook, "nu de zoon groter is". En tot slot wanneer ik uw reactie goed begrijp zijn jullie met z'n 3. 1 vuilzak PER MAAND? Geen compostvat? Eet gij uw patattenschillen mee op misschien?

Jan naamgenoot, ik heb het ook juist gelezen. Amaai voor den Uilmolenweg en de put in Hombeek. Jan, ik denk dat ze ons gaan stropen en dat we met ons pensioentje niet meer gaan toekomen. 

amai Marc vc, ik ben al blij dat we de laatste keren met onze drie kleintjes twee weken toekwamen met een vuilniszak voor twee weken, en das echt maar nipkes, we doen wel niet speciaal moeite in de aankopen. Met die euro meer is het misschien, heel misschien al wat meer de moeite waard.
De groentenafval wordt wel 1 keer per week in een volle emmer naar de mesthoop gebracht en papier en karton gaat netjes in een doos.

 Ik zal 's avonds dan nog meer mensen zien die hun zakjes met afval naar de vuilnisbakjes aan de bushaltes aan het station brengen.

da"s allemaal om de camera's die ons moeten controleren (sorry "beschermen") te betalen.

In navolging van de federale staat gaat  Blauw / Rood ons op stadsvlak nog eens   extra pluimen en -als het tegenvalt- met Blauw / Groen na de verkiezingen nog een Calvo melktandje bijsteken...

@JC: zoals op de Astridlaan (aan de halte Adegempoort van de Lijn) http://www.flickr.com/photos/67103642@N00/6085315859/in/photostream/ Na het aanbrengen van deze dienstmededeling was het enige weken beter, nu is het weer van datte!

Wacht nog even tot na de volgende gemeenteverkiezingen.  Dan zullen de opcentiemen en de gemeentebelastingen wellicht wèl de hoogte in gaan.  De ganse stad ligt open en iemand zal dat moeten ophoesten.  En wie die iemand zal zijn is wellicht niet moeilijk om raden.

ons groenteafval daar zijn ze op de kinderboerderij van Tivoli heel blij mee :-)

Ik ga me tegen die tijd een tuinkachel aanschaffen, da's dan weer goed voor Kyoto.
 

Voorspel (in de muzikale betekenis!) voor het invoeren van Diftar??? Of wordt er daar dan toch mee gewacht tot na de verkiezingen?

Jan G: Ideaal is zo'n fonten duveltje dat geschikt is voor anthraciet, als dat op temperatuur is kan je daar zelfs kleine hoeveelheden plastic in verbranden.

Een vermorzelaar onder de spoelbak is ook bijzonder handig om uw afvalberg drastisch te verkleinen.

Alle beetjes helpen.

 Groentenafval en etensresten kunt ge natuurlijk ook naar den buiten brengen. Vooral in de winter wanneer de vogeltjes niet te veel meer op hun bord hebben. Of naar mijn kiekens. Jokke, gij weet ze zitten hé. En een goed duvelke in 't kot kan voor de rest wel wonderen doen. Ge moet wel uitkijken dat er gene grune peruche op 't dak zit.

Persoonlijk ben ik van mening dat niet wij alleen moeten besparen.
In deze tijden van crisis moeten ze maar wat minder estetische kosten doen, zoals het blootleggen van vlietjes, wat prachtig is op de Melaan, maar als er geen geld is, moet men die plannen een paar jaar opbergen.
Het gaat niet op dat men overbodige luxueuze kosten doet en dan geld gaat plukken van de rug van de burger.
Als ik geen nieuwe tv kan betalen, vraag ik ook geen geld aan mijne gebuur, simple comme bonjour.
Waarom moet er absoluut een peperduur en geldverslindend gesloten centrum komen aan de jubelaan ?
Om gastjes in te steken die zich toch nooit zullen leren gedragen ?

Als wij moeten opdraaien om die grillen te betalen verwacht ik ook een paar grote inspanningen van de Stad zelf, maar daar hebben ze nog lang de eigen broeksriem niet aangetrokken en het lijkt erop dat ze dat niet van plan zijn ook niet.

Jan, oppassen want voor dat ge het weet zit ge in de rechtsen hoek zeune. 

Dat heeft niks met rechts of links te maken, maar alles met het geld beheren zoals een goeie huisvader dat moet doen en met logisch nadenken.
Voor mijn part gooit men het geld in alle richtingen, maar als er moet bespaard worden, zijn zulke dingen het eerste waar een "stop" moet opgezet worden en niet de brave burger uitmelken om de stoute burger in een hotel te steken.
Als dat "rechts" is, ben ik maar rechts, al hou ik de kerk liever in't midden.
 

 

betalen op wat je verbruikt is de eerlijkste vorm van belasting mijns inziens,

mijn motief om weinig afval te verbruiken is vooral ingegegeven uit ecologisch inzicht, ik wil niet dat de nakomelingen van de wereld de komende honderden jaren nog met mijn restafval opgezadeld zitten

Als men het pricipe "vervuiler betaalt" als beleidslijn aanneemt, is het best om dat dan ook over de ganse lijn en in alle omstandigheden te doen. Feitelijk komt de ganse besparingsronde( met tal van extralasten) er op neer dat men wil vermijden dat de kerntaken van de stad ter sprake komen. Als men echt moet/wil besparen dient men een debat te voeren over wat voor een stad "kerntaken" zijn. Of fuifzalen, gratis feesten enz. daarbij horen is maar de vraag.....

Sinds januari 2008 ( tot 31 december 2013 ) betaalt men in Sint Katelijne Waver 2 € per vuilzak. Dat is dus reeds gedurende 4 jaar een halve euro meer dan in Mechelen. Het lijkt me dus een normaal inhaalmaneuver van Mechelen. Katelijne zal de volgende twee jaren een halve euro goedkoper zijn ... so what. ;-)

Ik kan achter de beslissing staan.  Het zal mensen aanzetten om verantwoordelijker om te gaan met afval.  Het kan dus sterk sensibiliserend werken.  En in die zin sta ik hierachter.  De vervuiler betaalt.   Anderzijds is het wel een sterkte verhoging van de prijs in één keer, en ik vrees dat deze beslissing ons stadsbestuur zwaar zal aangerekend worden door een flink aantal mensen.

PS: Even detailkritiek:  roze afvalzakken worden niet afgehaald thuis, en moeten naar het containerpark gebracht worden.  Minder mobielen en ouderen hebben deze mogelijkheid niet.  Misschien moet er maar eens overwogen worden om deze zakken op bepaalde tijdstippen af te halen zoals het oud papier.  Ik denk echt wel dat dit mensen kan stimuleren om correcter en zuiniger te sorteren.  Deze dienstverlening moet perfect mogelijk zijn volgens mijn aanvoelen.

Mooie vergelijking, Luc.
Omdat men de bevolking van SKW al sinds 2008 besteelt, moet men dat in Mechelen ook maar beginnen doen.

Wat het sorteren betreft, ik denk dat een sukkelaar die op een klein studiootje woont, niet direct de mogelijkheid heeft om 4 of vijf vuilniszakken te plaatsen om te sorteren, waardoor hij meer restafvalzakken zal MOETEN gebruiken, terwijl een goed verdienend iemand in een riant huis met 2 of meer garages, makkelijk 10 vuilniszakken op een rij kan zetten, zonder daar last van te hebben.

Vraag is, of het dan een eerlijk systeem is om de sukkelaar nog harder te gaan plukken dan nu al het geval is ?

Denk je nu écht dat het die gasten op het stadhuis ook maar ene moer kan schelen dat het milieu er wel bij vaart ??? Mooi niet, want als dat zo was, lieten ze ons niet jarenlang in een éénrichting lussensysteem rondrijden met de wagen waardoor je een toer van soms meer dan drie kilometer moet doen om weer terug op dezelfde plaats uit te komen.
Dat is al meer dan 15 jaar het geval, lang nog voor er sprake was van de autoluwe zever.
Hoe meer wagens er naar de ondergrondse parkeerplaatsen geloodsd worden, hoe meer de kassa rinkelt en de retributies bovengronds doen ook een goeie duit in het zakje.
De nieuwe controlecamera's ontzien geen enkele automobilist meer, dus dat levert maximum rendement op en de camera's die dievenbendes moesten buitenhouden, worden voor totaal andere doeleinden aangewend, nl. voor het uitschrijven van boetes aan automobilisten zonder verzekeringen of geldig keuringsbewijs.
Akkoord dat dat ook moet gebeuren, maar hang dan de schijnheilige niet uit en maak de mensen niet wijs dat het tegen de dievenbendes is, want die halen ondertussen leukweg je living leeg, terwijl de agenten aan de andere kant van 't stad zogezegde anti-inbraak- en Wodca acties houden, die veel meer geld in 't bakje brengen, dan het oppakken van een crimineel, die even later toch weer straffeloos gelost wordt.

In de stad wordt allang niet meer verdoken gedeald.
Nog even en ze doen hier gewoon een drugwinkeltje open.
Maar goed, we wijken af, het ging over de vuilniszakken.
Je moet maar "Mechels Lef" hebben om zoiets allemaal te doen, op minder dan een jaar voor de verkiezingen.

Wat betreft de roze vuilniszakken, treed ik Jan Smets bij, dat ouderen en minder mobielen niet in de mogelijkheid zijn om hun vuilniszakken naar de containerparken te brengen.
Bovendien is voor deze mensen het systeem ook te ingewikkeld, aangezien niet alle soorten plastic in deze zakken mogen gedropt worden.
Ophalen lijkt me dus een goeie stap.

 Marc VC, als de vuilnisberg het enige is waar je je zorgen over maakt voor je nageslacht, ben je naief.

 

Naief ben ik, dat weet ik, ik draag je verwijt fier als geuzennaam, het kan me echt niet schelen wat anderen van mij denken :-)

Ik vind dit een heel terechte maatregel. Los van ecologie, bedenk eens hoeveel het kost om het afval op te halen, te verwerken, ... Ik denk dat dat ondertussen een pak meer kost dan 2,5 euro per zak.

En je kan gerust weigeren meer te betalen voor je afval! Door bewust te winkelen, door misschien een tupperware doos mee te nemen naar de slager, of uw broodzak te hergebruiken. Er zijn de roze zakken, er is de pmd, er is papier. Ik heb zelf heel lang op een klein appartement gewoond en met een beetje organisatie kon ik op een halve vierkante meter restafval, pmd, papier en glas sorteren. Zonder op enig comfort in te boeten.

Wat het argument is dat meer mensen hun dingen op straat gaan gooien: in Brussel kost een restafvalzak nog geen 10 cent. En toch smijten veel mensen alles op straat. Die mensen mogen ze financieel streng straffen, want zij zorgen er uiteindelijk mee voor dat de factuur voor de stad alleen maar oploopt.

Ik denk dat mensen snel vergeten. Hoe grijs, saai en lelijk deze stad 10 jaar geleden wel niet was. Het chicago aan de Dijle (reportage telefacts). Een stad met een hele hoge graad lage inkomens, werklozen en gepensioneerden. Hoe hou je dat betaalbaar op de lange termijn? Door te investeren in de stad, vaak met Europees, Vlaams of federaal geld, is de stad erin geslaagd om ook hogere inkomens terug naar de stad te lokken. Deze betalen aanzienlijk meer belastingen, zorgen voor een beter draaiende lokale economie, ... En dat komt iedereen ten goede.

Verwachten dat je alles gratis krijgt, die tijd is voorbij.

Zeg jang, als ouderen en minder mobielen niet in staat zijn om gesorteerde zakken, weg te brengen, dan vragen ze dat toch gewoon aan hun buren ?

En op een appartement kan je perfect sorteren, zoals Christophe vertelt.

In ieder geval dit schepencollege schijnt te willen besparen, ipv meer belastingen te heffen en dat lijkt me de goede aanpak. 

Verder willen mensen wel de aanpassing van de inflatie op hun loonstrookje, maar niet de duurdere goederen, begrijpe wie kan. :-)

Goed dat ik je ken Christophe, of ik zou nog gaan denken dat je 't meent ook hahaha
Ik denk, als je met je tupperwaredoosje bij de slager komt aanzetten en met je oude broodzak bij de bakker, men ne keer hartelijk gaat lachen.
Je moet ni overdrijven ook ni he :-)
Ik kan misschien mijn aangekochte goederen ineens in de winkel zelf opeten en het afval daar achterlaten ?

 

 

Is leuk die afvalstoffenheffing, werkt alleen wel zwerfvuil in de hand...want menig één is niet van plan te betalen voor z'n afval...

Hier in de oudste stad van Nederland is het al niet anders. Al zijn de plasticzakken voor plastic afval gratis maar de vuilniszakken voor restafval kosten 5,00 per 10 stuks, was ooit 7,70.

Op vele plaatsten hebben ze containers voor hun vuil, wij helaas niet.

Dat zou misschien nog een idee zijn.
Op bepaalde plaatsen in de stad containers, waarin de mensen hun klein afval kwijtkunnen.
Het zou flink wat ophalingskosten besparen.

@Christophe : in de Carrefour konden ze daar ni mee lachen toen ik met mijn tupperwarepotteke vol uitgepakt vlees aan de kassa stond.
Ze hadden geen oren naar het milieuvriendelijke aspect.

Ook het brood dat ik in een oude zak vazn de bakker gestoken had konden ze niet scannen.

Kortom, uw idee suckt :-)

@Irma: dat afvalstoffenheffing zwerfvuil zou in de hand werken is niet altijd correct. Een vergelijking: bij de meeste van onze supermarkten moet je een geldstuk in een winkelkarretje steken om het na gebruik op de stelplaats terug te recupereren. Op die manier vermijdt men achtergelaten karretjes. Er is echter een supermarkt waarvan de naam begint met een ' C ' en eindigdt op ' ... ruyt '. Daar hoef je geen waarborg te geven en meer dan 99 % van de klanten brengt de karretjes netjes terug waar ze horen. Er is dus toch nog zelfdiscipline. Niet iedereen is erop uit om de voorschriften te ontduiken. ;-)

Bij deze wens ik mij duidelijk te distanciëren van personen die comissies doen met tupperwarepottekes. Zelf al wordt hun naam op dezelfde manier geschreven :-)

 

Ik zet onze vuilniszak 1x per maand buiten en die bevat alleen maar plasiek van verpakkingen allerhande (waar ik absoluut niet heb om gevraagd)

Toen ik jong was en voor mijn ma  "kommiskes" ging doen, werden de appelsienen of wat dan ook gewoon in de kabas boven de aardappelen gegooid.

Bref, de ophaling door Diftar in Schiplaken kost me (al ligt er slechts 1 sigarettenpeuk in mijn vuilnisbak  1 euro, alleen wegens het voorrecht dat Diftar (of is het DIEFtar) hem komt ledigen. Per kg afval kost het zowat 1,5 ct (zonder de prijs van de ophaling).  Gelukkig hoef ik de tweede bak ("de groene") niet te dikwijls te vullen omdat:

1) ik 2 grote composthopen + 2 compostvaten heb (niet iedereen heeft dat geluk of de plaats)

2) ik alle overschot van eten gewoon in onze tuin gooi, waar het door katten, eksters of egels met dank wordt genuttigd.

De wegwerpmaatschappij die we thans kennen is alleen te danken aan de verpakkingslobby en de knikkende onbekwame zakkenvullers uit de Wetstraat.  In San Francisco bvb zag ik geen enkel leeg drankblikje op straat (omdat er daar statiegeld voor gevraagd wordt) en de clochards maar al te graag de goten en de vuilnisbakken uitmesten om 5 $ct per blikje binnen te rijven.

Maar hier blijkt zoiets onmogelijk en kiest men (zoals steeds trouwens) voor de gemakkelijkste oplossing: burgertje stropen....

Wat me doet veronderstellen dat de verpakkingslobby in ons politiek bestel een serieuze vinger in de pap heeft.  In een ons kent ons "democratie" is dit waarschijnlijk geen holle veronderstelling.

 Roger, wat die verpakkingslobby betreft heb je natuurlijk ook gelijk. Alhoewel dat ook zijn achtergronden heeft. Gij als oude rat zult dat wel begrijpen. Na de oorlog werd de melk bij de boer afgehaald in een stoopke. De ijskreem werd aan de deur gebracht door het karreke. Voor fruit trok men ergens naar een boomgaard ( wat een mooi woord ). En en en...Het brood ? Niks in een zak, zo open en bloot met de kar aan huis.Toen kwam echter de vraag naar meer werkgelegenheid en met de petrolboeren in het midden oosten ( lees USA ) die meer omzet wilden. Ergens kwam er ene op de idee om plastic te winnen uit ruwe olie en den trein was vertrokken. Er ontstonden de kraaktorens, de spuitvormen, de matrijzenmakers, de machinebouwers en de verkopers van al dat spul. Daarenboven ook in de loop der jaren een lobby die verkoop en marketing moest bevorderen.Te gek om los te lopen maar heden ten dage kan je bijna niets meer kopen wat niet in een plastic doos of zak zit. Zelfs verse vis moet er in bij de groot warenhuizen.Als je moest weten hoeveel mensen in die markt hun kost verdienen valt ge omver. Wat echter zo jammer is, is het feit dat vadertje staat de baten opeist onder vorm van personen - en bedrijfslasten maar veel te weinig inzet bij de vernietiging van het spul. Daarvoor word de burger aan de kassa gevraagd .Dan komt er nog bij dat verbrandingsovens moeten verdwijnen om plaats te maken voor enorm dure sorteerinstalaties met vaak heel laag rendement. Ook Mechelen is mede eigenaar van zo 'n ding in Geel. Het heeft ons tot heden meer geld gekost dan dat het opgebracht heeft. Met zekerheid verlieslatend. Men moet zich dan ook niet verwonderen dat de bedrijven uit Europa weg trekken en we onze plastic nog eens ver over zee moeten gaan kopen. Dom Europa vergaat in de vuiligheid van een ander.

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ybQ1yGrnyI4

Denk daar maar eens over na ;-)

het resultaat zal nog méér sluikstorting zijn en de stad zal dus nog méér geld moeten uitgeven om dat dagelijks op te ruimen (doen ze nu ook al). dus een vicieuze cirkel. trouwens zou het ophalen vna huisvuil gratis moeten zijn gezien alle belastingne en opcentiemen die we aan de stad betalen.

Vanaf de maand maart, alle dagen de bbq even aansteken, zonder vlees erop natuurlijk, want dat kan ik dan allang niet meer betalen omdat de ondergrondse parkings mijn voedingsbudget opslorpen, doordat ik verplicht wordt om me daar te laten overvallen door zo'n parkeerautomaat.

Zo'n bbq brandt niet alleen op houskool, maar ook op restafval.
Een mens moet zijn plan trekken, niwaar.   :-)
 

 

 Jan, ge hebt er precies niet van geslapen.

Jan, vermits ik (zoals ik hierboven reeds schreef) alleen maar allerhande verpakkingen in mijn vuilnisbak steken heb, kan ik die misschien bij jou komen afzetten... Dan kan je BBQ nog langer branden.   En tegen wie zeggen we dan danke???

wij hebben wekelijks 1 vuilzak en half. wij zijn dan ook met 4, pampers neemt bv veel plaats in beslag en moest er in mechelen nu eens gft worden opgehaald zou het ook een heel pak schillen. wij hebben geen tuin dus een compostvat kunnen we niet zetten.

wij als burgens moeten maar besparen maar de stad zelf bespaart op niets. die bloemekes in de zomer overal langs de veste enzo kosten uiteidenlijk ook geld en ze moete nog is water krijgen ook en het personeel dat het moet doen , moet ook wel betaald worden eh!

de stad mechelen is echt goed bezig!

 

Je zou er versteld van staan hoeveel inwoners van de randgemeenten hun huisvuil opstoken in allesbranders.Sommigen vergeten dat velen van hen met 1.250€ pensioen, een maand moeten rondkomen.Het gat moet nu worden dichtgereden met indirecte belastingen, die minder begoeden het zwaarst treffen. Zou het niet opportuun geweest zijn dat het stadsbestuur een spaarpotje had aanglegd voor slechtere tijden? Het Stadsbestuur smeet het geld naar buiten in volgende projecten: de kasseien uit het Oosten in de Hoogstraat, de Italiaanse Beethovenbrug,het museum onder de  IJzerenleen enz...Hun hoogheidswaanzin moet nu betaald worden door de burger. Gemakkelijk hé om alle kemels te verhalen op de rug van de kleine man.De parkeertarieven lopen de spuigaten uit, de vuilzakprijs stijgt met 60%.Wat gaat er nog allemaal volgen onder de schuilnaam van autoluw, milieubewust e.a. ?

@Lewie maar de nieuwjaarsreceptie en Maanrock blijven gratis, want we hebben verkiezing in 2012. En ook de subsidies , al dan niet verantwoord, blijven bestaan en waarvoor nog enkele nieuwe clubjes denken in aanmerking te mogen komen. Vzw's en andere!

Ge trapt er allemaal mé uw twee voeten tegelijk in.  Somers heeft nog maar net een kartel met Groen of hij heeft ze al bij hun pietje.  Kan hij deze nieuwe belasting (want dat is het, nie meer of nie minder... ) al direct  op de Oenen afschuiven. 

Geitenwollen sokken en zin voor realiteit, het zal nooit een perfecte match worden.

 

 Vanaf 1 maart 2012 zal de Mechelse huisvuilzak er iets ander uitzien. In plaats van een roze opdruk komt er vanaf 1 maart een groene opdruk op de witte restafvalzakken. Wie op 1 maart 2012 nog oude zakken heeft, moet vanaf dan een sticker op de zak kleven.

Waarom geen foto van de heer Calvo erop kleven ? 

Deze maatregel heeft niks met besparingen of milieu te maken, al wordt dit argument wel aangebracht om ons te sussen, het is gewoon pure diefstal. 
De staat is zelf altijd de grootste dief geweest en is dat vandaag ook nog steeds. 
Iedereen heeft deze huisvuilzakken nodig, dus de vraag is er en zij bepalen de prijs. Als ze er zin in hebben kunnen ze het zelfs nog verhogen.
En alle zuinige huisvuilzak-gebruikers zie ik 's morgens in het vrijbroekpark met hun zakje rondlopen en in de vuilbakken wringen ... ergens gaat het vuil naartoe maak je daar maar geen illusies over.
 

 Ik lees het woord dieven hier nogal vaak.

Voor mij zijn vooral zij de dieven, die de volgende generatie hun toekomst steelt door ongebreideld afval te creëren.

Ik ben volledig akkoord dat mensen moeten gestimuleerd worden om minder afval te creëren... Maar 2.5€ voor een vuilzak vind ik er dan weer zwaar over... Een pakje van ocharme 10 vuilzakken kost je dan 1000 oude Belgische franken...

Als het zo doorgaat dan gaat er wel eens ne slimmerik zijn eigen vuilzakken beginnen te maken... men neme een aantal witte blanco vuilzakken en met wat creativiteit kan het niet moeilijk zijn om die logo's en teksten over te nemen... No way dat die mannen van de vuilkar dat gaan merken...
Muziek en films kopiëren is illegaal, maar ik kan me niet inbeelden dat vuilzakken kopiëren illegaal is, tenzij daar een speciale gemeentelijke wet voor bestaat...

Drugsdealers zullen overschakelen op vuilzakken dealen... Inkoopprijs 5eurocent per zak en verkopen aan 1,5€ per zak.. Grotere winstmarge als coke en de pakkans is ook veel kleiner... Bovendien een véél grotere doelgroep, iedereen gebruikt vuilzakken, we zijn allemaal verplicht verslaafd aan vuilzakken gebruiken...

Wie begint ermee? Wie wordt de Pablo Escabor van de Mechelse vuilzakken?

Ik teken alvast in voor twee pakskes vuilzakken :-)

Dat winkelen met Tupperware doos of andere gaat niet mag niet over de toog wegens hygiene!!!!

Waarom moet alles in warenhuizen beleg & dergelijke afzonderlijk verpakt worden wegens hygiene, das pas afval, maar men kan soms niet anders kopen.

Inderdaad Frieda.  Waarom???  Om enkele verpakkingsmogols, hoogstwaarschijnlijk  gesteund door sommige politiekers die er wellicht zelf beter van worden, een onbeperkte bron van inkomsten te geven.

Ik zet 1 x per maand mijn vuilbak buiten en het enige, maar dan ook echt het enige dat er in zit is verpakkingsmateriaal.  En dan zeggen ze "de vervuiler betaalt".  Het is gvd de verpakkingsmaffia die ons weinig andere keus laat.  
Tenzij iedereen begint met in de supermarkten alles uit de verpakking te halen en het plastiek gewoon terug in de rekken gooit.

 

Vroeger had ge voor 2,5 euro (of 100 Belgische frankskes) geen 10 huisvuilzakken, maar ne serieuze dongergrijze VUILBAK.  En die ging een eeuw lang mee !  Het enige wat ge moest doen was uwen huisnummer erop schilderen.

Ze kwamen 'm 2 keer per week ledigen.

(Soms lag die bak dan wel een 20 meter verder in 't straat, maar hij was altijd - zo goed als - leeg !  Maar dit terzijde)

En 1 keer per jaar kwamen dan de "Mannen van de vôôlk(a)ar" nog eens langs voor hunne Nieuwjaar.

Waar is den tijd ?

BTW :

In die plastieken "taartdozen" van de Match kunt ge tegenwoordig een heel Sint-Romboutskathedraal in wegmoffelen.

;-)

Ik ben even aan 't denken geweest nadat de stad heeft laten weten dat het 2,5 euro kost om een vuilniszak te laten verwerken. 

Een container laten komen voor gemengd afval kost ongeveer 360 euro voor ééntje van 10m³.  Hier passen ruwweg 250 vuilniszakken in.  Dit is dus 1,44 per zak.

Als we nu eens een groepsaankoop doen met pakweg 10 gezinnen dan betaal je nog 0,14 euro per zak, of voor 25 zakken per gezin 3,6 euro. 

...

 

 Dat is godverdoemme het beste gedacht van 2012 tot nu toe! :-)

 

Waarschijnlijk dacht iemand die container te hebben zien staan op de Uilmolenweg maar hij had zich vergist. 

@ Christophe en Laurens,

goed idee idd (die prijsverhoging van witte vuilzakken vind ik schandalig). Maar ge moet wel de ruimte en plek hebben om voor langere tijd 25 volle vuilzakken te stockeren tot de container er is. Niet voor iedereen evident denk ik.

Ge kunt misschien ons Céline steunen in haar ludieke actie.

Allez, just an ID, zeunne

@laurens: Als ik uw redenering tracht te volgen is een container huren te vergelijken met 1,44 Euro per zak en niet 0,14 Euro, of mis ik iets ?

Draai of keer het zoals je wil. Zolang verpakkingsmateriaal produceren bestanddeel is van onze economie en dus van DE werkgelegenheid ( lees financiele inkomsten ) zal dat niet beteren. In tegendeel. 

Wat de stad niet vertelt is dat zij medeeigenaar zijn van een afvalverwerkend bedrijf .

Bijgevolg gaat de motivering voor de prijsverhoging van Dhr Somers compleet de mist in : Leugens zijn het.

De gemeente betaalt misschien wel aan die firma,maar diezelfde firma betaalt dan weer aan het verwerkend bedrijf waar de stad medeeigenaar van is!!!!

maw de stad verdiend tweemaal aan uw vuilnis zak

Om te snappen dat dit mes langs twee kanten snijdt hoeft men wellicht geen hoge studies gedaan te hebben.  En met Vinci zal dat wellicht niet anders zijn.

Het is trouwens van alle tijden...  herinneren jullie zich nog de zaak met de milieuboxen?  Delcroix en Kelchtermans zullen er ook wel garen van gesponnen hebben.  Het kwam hieromtrent trouwens tot een proces.

Er waren eens elf burgemeesterkens en samen met wat millieufanaten zagen die het heel groots. Restafval verbranden of storten zagen ze niet meer zitten want dat was ongezond beweerden ze. Daarom besloten ze om eens iets anders te proberen en ze stichten een clubke waarvan ik de naam niet ga noemen. En over onze oostgrens zat een " Graue Geier "die daar sofort brood in zag. " Ich bau dir ein Schloss " versprak hen de gier. En die elf trapten daar toch wel in zeker. De gier zou voor onze elf vrienden een heel grote fabriek bouwen, voor HEEEEEL VEEEEL Eurokes, sleutel op de deur. " Trocken Stabilitatsanlage " voor de kenners. In die fabriek zouden verborgen krachten de bergen huisvuil omzetten in puur goud. In Geel aan het Albertkanaal zou het achtste wereldwonder gebouwd worden. Het gewonnen goud zou dan snel per schip over heel de wereld kunnen verzonden worden. De elf waanden zich reeds in de hemel op aarde. Na maanden en maanden zwoegen was de goudmijn in Geel eindelijk klaar om te starten. Maar o wee, nu was er toch niemand die wist hoe men dat ding aan het draaien kon krijgen zeker. En waar was de gier uit het oosten nu ? Die was met de noorderzon verdwenen. Later hoorde men zeggen dat hij dringend ergens in Azie nog van die schijtende ezels moest leveren. En wat was er dan met de aansprakelijkheid ? En die kon toch zo maar niet met ons geld gaan lopen ? Ons geld ? Dat stond al lang op Ierse en Griekse banken. En nu na enkele jaren is de gier weer terug bij onze oosterburen neergestreken maar voor onze elf vrienden geeft hij niet thuis. We zijn dus ons geld kwijt en zullen er moeten voor opdraaien.

De oplossing : We slagen de zak op met 1 euro.

Moraal van het verhaal. Onze elf vrienden hebben voor HEEEEL VEEEEL geld een kat in een zak gekocht en Jan modaal gaat het allemaal mogen ophoesten. Nog jaren lang. Zoiets noemt men " geld met hun ellebogen oprapen". 

   

 Misschien zou het verlagen van de pensioenen wel een beter idee zijn dan de prijs van de huisvuilzakken te verhogen? Er is blijkbaar weinig animo bij deze groep om iets te doen voor de leefkwaliteit van de komende generaties. Op deze manier is er alvast wat minder budget bij deze mensen om te veel te consumeren en verkleint de afvalberg alsnog.

Toch raar dat geen enkele Mechelaar, tenzij de pottelikkers van de gemeenteraad, akkoord is met de duurdere vuilniszakken. Iedereen zaagt en klaagt en spreekt er schandaal van, maar niemand onderneemt actie. Als we met z'n allen neen zouden zeggen en vanaf 1 maart onze vuilbak gewoon op de straat zouden uitkappen, zouden ze op het stadhuis wel anders piepen.

@ An (Oniem) : Ga eens iets afspreken met ons Céline (zie hierboven).

@anoniemeling: onlangs in Athene geweest?

Hé Christophe, ook ene die zijne rommel op de Uilmolenweg komt dumpen. Doe eens gewoon man. 

@Luc,

           hou nu eens op met mensen te verachten. Als anoniem nu anoniem wil blijven is dat toch zijn goed recht. Maar antwoord nu eens over de grond van de zaak. Hebben ze ons gerold met die vuilzakken ja of neen ?

@g.l.: Volgens mij niet, lees mijn reactie van 12 december eens. Voor de rest: ik heb geen respect voor anoniemelingen. Ik heb veel meer respect voor jou omdat je tenminste een naam draagt! 

Luc, ondanks ons groot verschil van visie. Ga het eens opzoeken als je wil en je zal mij moeten gelijk geven. We werden gerold door de negen, en nog geen klein beetje. Duik eens in de dossiers en als je er niet uitkomt zal ik je nog bereidwillig helpen. Eens te meer word de burger in dit dossier voor gek gehouden. En betalen maar. 

Als Louis gelijk heeft, heeft hij gelijk, en dan zeggen we het ook.

ps: Luc: in verband met de anonimiteit: ik heb eens horen fluisteren dat Luc een van de populairste namen is in Belgie, verdwijnen in de massa is ook een vorm van anonimiteit he? :-)))

Er zijn plannen om een maximumtarief in te voeren ... gaan we dan binnenkort terug naar 2,25 EURO/zak ?

Tsjevenstreken??? Eerst de prijzen genoeg laten stijgen en dan pochen als ge er later terug iets kunt afdoen . Netto blijft het dan nog een pijnlijke situatie voor de Mechelaar in vergelijking met andere Vlamingen ( lees ook eens het minimum tarief ). Ze zijn onverbeterlijk en oh zo vindingrijk in een verkiezingsjaar. Ik ben al benieuwd naar de tegenzet. Misschien krijgen we tegen oktober de zakken verniet.-)  

Ik gebruik nog altijd mijne vuilbak. Geef de mannen van de vuilkar 'n flinke nieuwjaar.

Vlaams Belang heeft tijdens de laatste gemeenteraad samen met de meerderheid tegen het voorstel van CD&V gestemd om de geplande prijsverhoging  niet door te voeren :-) Klopt toch he, Louis?

Klopt niet Alex ! Vlaams belang heeft haar eigen voorstel ingediend. Klopt toch hé Alex ? 

Elk excuus was goed om dat voorstel niet te hoeven steunen, en dan kan het jullie eigenlijk ook niet echt veel schelen of de Mechelaars nu al of niet een euro meer moeten betalen voor hun vuilzak he?

Jaja, zo eens een gemeenteraad bezoeken is toch plezant en leerrijk :-))

Al maar goed dat de Mechelsen Blog bestaat. Wat ik hier op 13.2.2012 heb neergepend is toch wel uitgekomen zeker. De opruiming van ons huisvuil is niet meer te betalen. Wat Bart en zijn vrienden ons voor de gemeenteraads verkiezingen ook mochten voorliegen. Het is zelfs niet bij de zak van 2.5 euro gebleven. Voor de voorzitter van IVAREM is het nu wel oportuun om de aandacht af te leiden naar het nieuw stadion van ons aller Malinois, ver weg van de rotzooi. Ik ben echter van mening dat een bijkomende last van 54 euro per jaar voor veel mensen een heel zware noot om kraken zal zijn. En dat blokkejokke daar nu maar eens een speld probeert tussen te krijgen sé.

En betalen we al niet geruime tijd boven het wettelijk maximum?

- De prijs ligt boven het wettelijk maximum van €2,25 per vuilzak (60 liter), van toepassing vanaf 1 januari 2013

http://radioreflex.be/artikel.php?id=16793

Mogen we dan schadevergoeding eisen van de stad of mogen we dan gewoon af en toe grijze zakken zetten?

Hebben we ook geen recht op degelijke vuilzakken die niet bij de minste scheet kapotgaan?

Lieven, en wat dan gezegd van de Tsjeven die moord en brand hebben geschreeuwd voor die 2.5 euro maar nu dood gemoedereerd mee die 54 euro aan ons been lappen. 

is dat er echt door?

En waarvoor dienen die 54€ dan exact?

Vanaf wanneer krijgen we die factuur in de bus?

Moeten we naar de raad van state om gelijk te krijgen?

of mogen we om de X weken ergens een grijze zak afval ongestraft dumpen om het teveel betaalde te recupereren?

Lieven, dat vergat ik ook nog te zeggen. NVA heeft die 54 euro nu ook mee goedgekeurd. En zoals gezegd kan je de hele uitleg nog eens lezen op 13.2.2012. Of het er echt door is ? Het is toch geen 1 april zou ik denken.

het "de vervuiler betaald" principe ben ik mee akkoord. Maar dit is een vast bedrag voor elk huishouden, dat vind ik niet kunnen. Er zijn mensen die elke week 2 of 3 zakken buiten zetten en er zijn mensen die om de 2, 3 weken maar een zak buiten zetten, en toch evenveel betalen .... 
en die vergelijking die hem maakt met andere nutsbedrijven slaat als een tang op een varken

Inderdaad, de vervuiler betaald (per vervuiling) en geen lump sum.

En waarom kan men in andere gemeenten/ steden de prijs onder het wettelijk maximum houden zonder extra vergoedingen bv Halle 1,88 € voor een zak van 60L , de kosten dalen er ipv te stijgen.

http://www.mozkito.be/artikel.asp?id=591

 

Als dat zo blijft verder gaan, dan zal er nog heel veel zwerfvuil moeten opgeruimd worden

Van sluikstorten nog gezwegen

Ik ben absoluut niet te spreken over die eigengereide verdomde dikke nekken, die denken dat ze het buskruit uitgevonden hebben, die onze stad regeren.Komt nu niet af dat we die zelf gekozen hebben, want ik heb die in elk geval niet gekozen.Het heeft trouwens geen zin iemand anders te kiezen, want ze wringen zich in alle mogelijke slinkse bochten om toch maar aan de macht te blijven. Ze zijn allemaal even veel waard: groen, geel, bruin, rood, zwart en appelblauwzeegroen voor mijn part.  

Ik ben geen gezin meer of ik dat nu tof vind of niet, ik ben nu alleen en ik gebruik bijlange niet veel vuilzakken meer. Iedereen 54€ awel mercie!

Waarvoor dient die gemeentelijke opcentiemen bij de jaarlijkse taks , waarvoor dient de provinciebelasting, de milieubelasting, de stadstaks, de hoge prijs van de vuilzakken?????? Indertijd hadden we balkons en overlopen, waren die maar gebleven en onze goeie ouwe vuilbak die tenminste niet scheurde en waar de katten en de honden en de muizen niet in konden en de eksters ze niet konden kapotbijten. Enne die plastiek die moest toch ook uit het milieu verdwijnen dacht ik? Ikke maar overal met mijn onnozel hebruikbare zakken de winkeldochters tot wanhoop drijven telkens ik een plastiek zakje weiger, als zij die gewoontegetrouw al hebben ingeladen voor ik de kans krijg iets te zeggen.

Ik ga in staking arrè en ik sorteer van de weeromstuit niet meer.  Ik steek alles in ene zak voila zeveraars. Als ik dan toch moet betalen voor het vervuilen, dat ik niet doe dan zal ik terug beginnen vervuilen. Ik moet gaan denken dat alleen mensen met zagemaal in hun hoofd nog het beleid vormen. Tja, de ander zijn slimmer, die maken hun handen daar niet aan vuil en gelijk hebben ze, want je kan er toch niet tegenop. Integere mensen in de politiek gaan er binnen de kortste keren onderdoor, worden zo geboycot dat ze er de brui aan geven en alleen de corrupten en de ezels doen verder. Voila. Ik heb gezegd en dat durf ik tegen gelijk welke politicus vertellen recht in zijn gezicht . 

Ik kom niet gauw overeen met onze vriend GL maar nu ben ik geneigd hem gelijk te geven.

reken eens bruut om :

- iemand met drie zakken per week betaalt dan ruwweg 0, 3€ per zak extra ofte 2,8€/zak
- iemand die 2 zakken uitzet betaalt dan 0,5€ extra of 3€ per zak
- voor elke week een vuilzak betaal je dan 3,5€ per zak

wij zetten met ons gezin van 5  (3 kinderen) dankzij onze inspanningen zowat om de 2 weken een zak buiten en worden daarvoor beloond met 2€ extra per zak of 4,5€.

Dank je Mechelese politiekers, dank je Mechels stadsbestuur om onze harde inspanningen zo te belonen.
Wat doet u de volgende keer? Ik stel een vensterbelasting voor, per aantal vensters en bijkomend per oppervlakte.Vervolgens stel ik voor om de lopende meters straatkant te belasten of de hoogte van een huis,en enkele extra opcentiemen te heffen op water/gas en electiciteit. Er is nog de mogelijkheid om schermtax te heffen en computertax, aan u om te beslissen of een smartphone, horloge,radio.. ook  computers zijn.

Zijn er nog mensen die ideetjes hebben voor het stadsbestuur om nog wat geld uit de zakken van de burgers te forceren?

 

Hehehe, lees maar wat ik hier op 9/12/2011 heb geschreven....  

De maskers vallen nu af...  en wacht maar, 't zal nog niet gedaan zijn want de kemels die ze aan de Plaisancebrug en aan Coloma hebben geschoten en nu zullen opgelapt worden zullen ook door iemand moeten worden betaald.  Het zullen zeker niet  "de iel slumme manne van oep 't stadôôs" zijn die hun begane stommiteiten uit het verleden uit hun diepe zakken zullen ophoesten.

Terug to the point. Ik moet mijn naamgenoot Jan bedanken voor het plaatsen van dit thema. Roger Kokken moet ik eveneens bedanken voor zijn vlijmscherpe analyses. Ook de andere spelers hier op de markt wens ik te bedanken.Ook voor Malenie heb ik een goed woord over. Katinka, ik ben helemaal niet boos op u, in tegendeel. Maar vandaag de volgende dumper, mijn verzekering voor de auto is opnieuw met 8 procent gestegen . En van de bank kreeg ik het bericht dat mijn spaarcenten geen intrest meer zullen opleveren. Daarenboven wist dezelfde bank te vertellen dat haar zetel in Hombeek word gesloten. En dat vond ik bizar, in Frankrijk werden vandaag twee linkse kranten beschoten.

Maar beste mensen, geen paniek, het orkest van de Titanic speelt verder.

Er is een verschil tussen de prijs van de vuilzakken en de taks die vanaf volgend jaar geïnd zal worden.

Deze taks zal door Ivarem geïnd worden in alle gemeentes waar Ivarem de afvalverwerking doet.

Voor zover ik weet zijn er heel wat gemeentes niet echt blij en zeker niet de gemeentes waar men al met het diftarsysteem werkt. Op fb is er zelfs al een pagina gestart om te protesteren tegen deze taks opgelegd door Ivarem.

Waarschijnlijk wel Filip maar uiteindelijk de taks is wel voor het ophalen van huisvuil, voor wie zijn die huidige 2,5€ dan? dat is ook voor de ophaling.

En met welke hoedanigheid zou ivarem een taks kunnen heffen? Taks heffen is een taak van de overheid.

Ivarem is een intergemeentelijke  vereniging dus zullen zij ook wel taksen mogen heffen.

Ik ben eerder voorstander van het diftarsysteem, dan betaal je voor het aantal kilo's afval dat je buitenzet.

ja en dat diftarsysteem is je zou het niet denken, mùaar voordeliger voor de klant en vooral als je alleen bent

wat ik niet eerlijk vind aan die nieuwe taks is dat iedereen evenveel betaalt alleen of met zeven in een gezin....

soit ik vind heel die zaak een beetje tegen de goei manier

en wie zit er eigenlijk in Ivarem? Juist, bestuurders afgevaardigd uit de meerderheidsfracties van de gemeenteraden... dus is de nieuwe taks niet meer of niet minder dan een nieuwe belasting. En de belastingen waren het toch die het gemeentebestuur absoluut  niet zou verhogen of nieuw invoeren? Daarvoor dienden toch de besparingen in de dienstverlening en op personeelsinzet?

bestuur ivarem:

3. De Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur bepaalt het beleid van de intergemeentelijke verenigingen De Raad van Bestuur telde op 29/03/2013 17 leden en was als volgt samengesteld:

Stemgerechtigde leden (art. 46 dis):

 

Bestuurder Mandaat Gemeente Mandaat IVAREM
Rita Van den Bossche      raadslid Mechelen Voorzitter
Ingeborg Van Hoof schepen         Berlaar Ondervoorzitter
Jan Thirion schepen Bonheiden Bestuurder
Luc De boeck burgemeester Bornem Bestuurder
Nora Bertels schepen     Duffel Bestuurder
Lucien Herijgers schepen Lier Bestuurder
Sabine Leyzen raadslid Lier Bestuurder
Marina De Bie schepen Mechelen Bestuurder
Greet Geypen schepen            Mechelen Bestuurder
Jeroen De Cuyper schepen Putte Bestuurder
Alex Goethals schepen Puurs Bestuurder
Eddy Ceurstemont schepen Sint-Amands Bestuurder
Servaas De Vries schepen Sint-Katelijne-Waver Bestuurder
Maaike Bradt schepen Willebroek Bestuurder

Leden met raadgevende stem op voordracht van de gemeenten (art. 52 dis)

 

Bestuurder Mandaat Gemeente Mandaat IVAREM
Koen Kerremans raadslid Berlaar Raadgevend lid
Koen Ghys raadslid Duffel Raadgevend lid
Karel Geys raadslid Mechelen Raadgevend lid

 

Volgende personen wonen de vergaderingen van de Raad van Bestuur bij:

Experten (vanaf 28 06 2013)  (Art. 47 DIS)
Johan Timmermans (raadslid Mechelen)
Jef De Clercq (Bornem)
Eddy Bevers (burgemeester Willebroek)

Algemeen directeur IVAREM en secretaris
Dhr. Jos Boeckx

 

zie http://www.ivarem.be/bestuursorganen.html

Bedankt voor het opsnorren van deze interessante informatie!

@Mieke Olvoegt

Kan je er ook nog de naam van hun partijtje opplakken en hoeveel poen ze bij iedere vergadering mee naar huis pakken. Misschien interesant om weten. Maar nu terug naar de kern van de zaak. Na de oprichting van IVAREM moest de keuze worden gemaakt hoe men in de toekomst zou omgaan met ons huisvuil. Verbranden ? Blijven storten ? Of iets nieuws proberen ? Ze hebben voor dit laatste gekozen en er hun vingers aan verbrand en Barbertje of burgertje moet nu hangen, lees betalen. Ze moesten zich schamen.

schamen? dat woord komt niet voor in het wooredenboek van de postjespakker

@malenie en GL enz. De voorzitster van Ivarem i ook fractieleidster van NVA in de Mechelse gemeenteraad en ze brengt dus hun verkiezingsslogan in werking: veranderen, durven en doen!!! En wees gerust dit zal nog maar het begin zijn. De waarheid komt aan het licht NA de verkiezingen van mei 2014. Niet vergeten:-)

 

Allicht de wolven in schaapskleren, dat wist ik al veel langer dan vandaag. 

Als we nu eens collectief weigeren die belasting te betalen?

Als we nu eens collectief niet de juiste zakken gebruiken?

Als we nu een collectief onze vuilnis langs alle kanten gaan storten?

Verdorie zeg moeten wij ons nu altijd als lammeren naar de slachtbank laten leiden?

Hebben wij nu echt geen verweer? Zeg niet de volgende keer ander en beter kiezen en zeg niet dat ik de politici heb, die ik gekozen heb, want ik heb nog nooit de mensen waarvoor ik bewust kies weten gekozen worden, gewoon omdat ze vervangen worden door de opvolger of weet wat voor andere zever.

Je stelt je kandidaat voor een mandaat, wel, vervul dan dat mandaat.

Zijn wij nu echt zo een onnozelaars om zo met onds voeten te laten rammelen?

 

Verweer Malenie? Men beseft al een hele tijd dat er vroeg of laat een volksopstand of geregelde daden van burgerlijk verzet zullen komen. Als sommigen die nog meer blauw op straat willen, liberalen genoemd worden - hoe vrij willen de anderen je dan laten? Welke 'terroristen' denk je dat men wil bestrijden? In 1948 voorzag George Orwell dat schijnoorlogen in 1984 gingen toelaten de bevolking te controleren maar we zijn nu al bijna 2014 en de tijd stond niet stil.

Camera's hangen overal in winkels en op straat. Gsm's zijn traceerbaar. E-mails bevatten slechts geheimen als er niets in staat en met data mining kan dat efficiënt gedetecteerd worden. Geen burger houdt nog bij wat in de kruispuntbank geregistreerd staat en die is wellicht niet beter tegen hacken bestand dan de Belgacomservers. Alle geld staat op elektronische en dus in een wip blokkeerbare rekeningen, zelfs als men er zogezegd naamloze stukken had ingelegd want ook die mochten niet fysiek blijven bestaan... tot en met je parkeergeld met sms verraadt je en 'social networking' en speelverslaving van niet meer uitsluitend jongeren vergen controleerbaar mobiel Internet. Probeer eens wat en je zal zien waar dat allemaal goed voor is.

Op de vlucht geïsoleerd van de buitenwereld onderduiken zal ook al moeilijk zijn want leegstaande panden worden door een taks van 7.650 euro per jaar tegen wil en dank geliquideerd. Als je soms had gedacht dat iemand nog enige "eigendom" gegund was... en bij verhuren of zelf bewonen zijn de regeltjes opgesteld om je veel poen en gegarandeerd wat boetes voor ongewilde overtredingen afhandig te maken. Verkoop je modale huis en zeul dan zes kilo anoniem goud om je hals mee... of wees maar braaf, Malenie, en betaal: dat is de enige reden voor je bestaansrecht.

Overheidsinstellingen heten 'diensten', het woord minister betekent 'dienaar', voor en van wie? Op lokaal vlak genieten we expliciet een burgemeester. En ergens buiten onze onmachtige leefwereld, zijn er echt rijken; zij zingen: 'Lach, en ik lach nog mier me-j-ao'.  אין כל חדש תחת השמש of voor die andere Bart, nil novi sub sole.

Wat lees ik nu vandaag weer in de fabeltjeskrant ? Er zou een grote protestactie op gang komen. Vijgen na pasen beste vrienden, het onheil is geschied en het volgende zit in de pijplijn. Geef er op 25 mei 2014 een goei lap op.-)))

RARARA 

Den dure vuilzak.

.... / . / . _ . / .... / _ _ _  / .. _ . /                     . _ _ . / . _ .. / . / .. / _ / . 

Trek er mee naar GOOGLE.

Wat is't G.L, je pillen weer vergeten te pakken?

 

:-)

 

@ Malenie, Kathinka en andere Peter's. Het spijt me ten zeerste jullie te moeten melden dat de " ingewijden " ons allen weer eens met een kluitje in het riet gestuurd hebben. Zowel die van Lier als die van Mechelen zouden IVAREM eens een lesje leren. BLA, BLA, BLA natuurlijk. Ze zouden tegen stemmen maar stemden per abuis voor. De zegel van 54 euro komt na nieuwjaar.

Roger, staat het nu op de juiste plaats ?-)

G.L. alles lezen in de gazet hé 

het alternatief was dat de stad zelf de rekening moest betalen en daar hebben ze gelijk dat ze de rekeningen van IVAREM niet gaan betalen. Maar ja ik zal wel weer naïef zijn zeker.

Mijn 54€ zal moeten opbrengen, dus ik zal meer vervuilen dan nu voila.

@malenie: "meer vervuilen dan nu": ga je dan over tot wildplassen en zo?

;-)

Jokke ? -)

Hebben jullie ook allemaal van IVAREM de " schijt je rijk krant " uitgave 2014 gekregen ? Ik dacht dat het nu toch wel voor iedereen duidelijk is dat het snoepje van 54 euro kortelings in ieders bus gaat vallen. Erger nog, bovenaan staat dat het bedrag eigenlijk 170 euro zou moeten bedragen. Als ge goed tussen de lijnen kunt lezen wel te verstaan. Verder vind ge dan nog het hele menu a la carte. Voor een versleten zitje 10 euro bijvoorbeeld en voor compost is de prijs ook niet mis als ge het mij vraagt. Schitterende gedelegeerde bestuurders of zakkenvullers ? Wie durft het zeggen ? 

Jan naamgenoot, lang geleden maar hier ben ik nog eens terug. Nu hoor ik vandaag toch wel zeggen zeker dat vele Mechelaars weigeren om die bijkomende 54 euro te betalen voor hun huisvuil. Voor de gelukzakken zal het maar 30 euro zijn, maar enfin nog altijd veel te veel om goed te kunnen van slapen. Daarenboven is dit onrechtvaardig omdat die rekening zou moeten gaan naar de politieke verantwoordelijken, met name alle machtspartijen in dit landje. Daarom zijn we van plan om een busreis te ondernemen naar de leverancier van dat onding in Geel. We willen er eens goed op tafel gaan kloppen en ons geld terug vragen. Ter info, het is niet zo heel ver van hier, namelijk in het Duitse Solms in de buurt van Siegen. Ze gaan het ons daar uitleggen hoe ze IVAREM er hebben laten inlopen. Pret verzekerd.

Straffer dan straf. Hoe goed dat ik het wist. Vandaag in HLN volgende titel : " IVAREM gaat zijn klanten bevragen ". Vijgen na pasen als ge het mij vraagt. Men zou beter de verantwoordelijke bewindslieden bevragen . Trouwens de burgemeester heeft zelf in de gemeenteraad verklaard dat de verwerkingsfabriek in Geel niet rendabel is. Wat doen we er dan mee ? Afbreken en toch maar een verbrandingsoven bouwen zoals in de regio Brakel-Ronse werd gedaan. Waar de mensen gemiddeld plus minus 100 euro per jaar, per gezin betalen. Heel wat minder dan de 279 euro die de heer Geys voor een Mechels gezin berekende.

weer 25EURO afgegeven om mijn zelfbetaald afval te mogen weggeven. Slik...

Super aktueel wegens de omstreden nieuwe terminal in Muizen. Besten burgemeester van Muizen, smeer uw beentjes maar in.

Nu alles in 't lang en in 't breed in de media wordt uitgesmeerd, wordt het duidelijk waarom de intercommunales ons met steeds hogere facturen opzadelen:  de diepe zakken van de politieke graaiers moeten tot aan de rand - en liefst nog wat hoger - worden gevuld. 

Degoutant is in deze nog een understatement.