Jongeren van Kinderraad en Circolito for life

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Ze staan deze namiddag om 15 uur al te popelen om te kunnen vertrekken:  de enthousiaste leden van de Mechelse Kinderraad.  Vandaag willen ze immers 'drollencakes' verkopen voor Music for life.  Met tweehonderd leuk versierde cupcakes,  aan vijf euro het stuk, wil men de straat op gaan...  Ik duim voor een goeie verkoop.

Als schepen voor Jeugd, Caroline Gennez er dan eindelijk aankomt, kan men vertrekken.  De groep is duidelijk erg gemotiveerd, en wil het zo nodig nog beter doen dan hun voorgangers. De vorige kinderraad verzamelde in 2009 een mooi bedrag van 1.200 euro, met de verkoop van hun 'Kinderlied for life'.

Men koos dit jaar dus voor de originele verkoop van drollencakes.  "Het was de winnaar uit een lijst van 15 acties", zo weet kinderburgemeester Melanie De Laet  me  te vertellen.

  

Onder de vleugels  van de niet minder enthousiaste leidsters, Annemarie, Annelies en Ayla, gaat men op stap door de binnenstad, en binnen de kortste keren krijgt men de hele lading verkocht.  Sympathiek als het gezelschap is, zingt men voor de gulle gevers nog een Kerstliedje...

"In de klas en in de jeugbeweging proberen we onze vriendjes ook aan te zetten om iets te organiseren", vertelt me één van de jonge raadsleden.  "Mooi", bedenk ik ...

En zo kan nu het ingezamelde geld gedropt worden bij het glazen huis.  De jonge kinderraadsleden krijgen van mij alvast een dikke proficiat voor hun geslaagde actie!

  

(links: kinderburgemeester Melanie De Laet)

  

  

  

  

                      

In het Klein-Begijnhof was het ook een drukte van belang vanaf 12 uur.  En wanneer ik dit korte verslagje hier neerschrijf, loopt de actie van circusschool Circolito bijna af.  12 uur lang organiseerde men in en rond de Magdalenakapel een non-stop circus...

Het was méér dan tof om het jonge volkje met zoveel plezier en inzet zich te zien geven voor het goede doel.

Deugddoend...

  

                

  

                                           

  

  

                 

Ik ben langs Circolito geweest (ik heb één van de kinderen uit de straat die daar meedeed aan M4L gesponsord.) Het was daar een dolle boel. :-)