Virtueel wandelen door de stad met Google Streetview

met categorie:  

Sommigen onder jullie hebben de wagens van Google misschien al zien rondrijden de afgelopen maanden en jaren?

Nadat Google streetview al een hele poos beschikbaar was in de VS en het VK is op woensdag 23 nobember nu ook België, en dus ook Mechelen te bewonderen.

Als je zelf eens virtueel wil kijken kan dit via http://maps.google.com/ dan zoek je Mechelen op, even inzoomen en dan kan je het gele mannetje op een straat deponeren en virtueel rondwandelen.

Wie zou er als eerste een bekende Mechelaar kunnen spotten?

Enkele voorbeelden die ik even opzocht (bron Google Streetview)

 

Die streetview is natuurlijk super, bedankt voor het bericht Marc.

 Interessant voor wie de gevel van zijn woning liever niet op streetview ziet staan: zet het gele ventje in jouw straat, kijk virtueel naar de betreffende woning ( als het daadwerkelijk de uwe is tenminste ), klik vervolgens op "een probleem melden" onderaan het scherm, en dan gewoon de stappen volgen.

Omwille van de privacywetgeving in ons land is Google verplicht uw verzoek in te willigen.

@Alex Terieur: er staat toevallig een dikke camion voor mijn deur, zou ik dan ook een probleem kunnen melden dat mijn huis niet zichtbaar is!
 

 Het zijn wel al hopeloos verouderde beelden .... ze hadden moeten wachten tot de werken aan de Korenmarkt gedaan zijn :-)

als ze voor alle werken die gedaan zijn moeten wachten zou het er nooit komen ;-)

@Jokke, 

              de kerk van Oembeik staat er goed op hé.

Ik dacht ik doe GL is een plezierke ;-) en zet er Oembeik bij op.

Dank u Marc. We zullen u gedenken als we er nog eens gaan lezen ( bidden is dat in Oembeik ). 

Wat een verademing. Dat grijs ding over de Dijle ligt er nog niet. :-)

Help, dit is verslavend!  
Ongelooflijk om met buitenlanders de stad eens te bekijken!

Wel grappig dat het Yzerenleen warm en zonnig is en op de Vismarkt grijs en kil.

Ik heb in ieder geval de aanvraag om mijn woning onherkenbaar te maken ingevuld, ben benieuwd hoe lang het zal duren eer de vraag ingewilligd is.

Het nut van dat soort beelden in woonwijken zie ik niet in.

En zo kan onze Louis USA nog eens door zijn oude Zelestraat wandelen.

:-)

Zelestraat - Google streetview

Uiteraard heb ik ook mijn stulpje bekeken en op het eerste zicht zijn de foto's zowat 2 jaar oud.

Er zijn er zoveel...een simpel voorbeeld: de brandweer kan de situatie al inschatten voor dat ze er zijn voor hun resources nog efficienter te gebruiken. 

Maar het is uw goed recht om je huis te laten verwijderen. En geen nood: de brandweer beschikt sowieso over mobile mapping beelden: agiv.be/gis/diensten/ 

Vermoedelijk heeft gans Mechelen (en tegelijk heel België) deze morgen, thuis of op zijn werk, zitten streetviewen naar zijn thuisadres !

Dus er zal niet te veel werk verzet geweest zijn, deze morgen.

;-)

ondertussen heb ik al een bekende cafeuitbater gespot

 Spijtig dat sommige mensen hun huis onherkenbaar willen hebben.

Hangen die in het echt een gordijn voor hun gevel.

Zij verstoren het ganse aspect dat streetview biedt.

En ja, inbrekers kunnen vanuit hun zetel kijken naar beelden van uw woning. So what ?

De beelden zijn twee jaar oud en op twee jaar veranderd er veel.

Ter plaatse zien ze het ook hoor.

Maar ja, overal zijn er pezewevers hé. :-)

Wij hebben gebruik gemaakt van ons recht om onze woning op streetview onherkenbaar te laten maken. Dat daarmee het 'zicht' op de straat verbrod is betwijfel ik ten zeerste, het gaat namelijk enkel om ons huis, dat van de buren kan je nog naar hartelust bekijken.

Eenieder die onze woning wil komen bekijken kan dat doen door eenvoudig fysiek in de straat te gaan komen staan, dat stoort ons helemaal niet, immers, we hebben niks te verbergen. Dus: vind u het jammer dat u ons huis niet kan bekijken? Wel, spring gerust even op de fiets of in de auto en kom persoonlijk kijken, en pak misschien ook een foto, kan je er thuis verder naar kijken :-))

Ik ben gewoon de mening toegedaan dat een private firma waar ik trouwens niet eens klant bij ben ( ik zoek via yahoo en gebruik mappy of viamichelin ) geen afbeelding van mijn bezittingen dient te gebruiken voor commerciele doeleinden zonder dat daar een vergoeding aan vasthangt.

 

@ "een mechelaar" Ik wil wel uw woning komen bekijken, maar dan moet ge wel uw adres kenbaar maken. U hoeft het niet op de blog te zetten u mag het naar mijn e-mailadres zenden > jos.nys3@telenet.be

Voor de deur van het bisschoppelijk paleis staat een aardig autootje. Kerkleider zijn verdient precies niet slecht...

@ Karel B: 8.466,13 € bruto per maand.

@Karel B, wie zegt dat dat bewuste karretje van een kerkleider zou zijn? Er komt daar regelmatig bezoek langs, voorzien van mooie karretjes:-)

 Toeval of niet: Sinds de lancering van streetview wordt Mechelen geteisterd door een inbraakplaag. En de inbrekers die men heeft kunnen vatten blijken roemenen te zijn. Zouden zij hun verkenningsronde op virtuele wijze gedaan hebben? Ze weten de beter bereikbare huizen in ieder geval goed liggen :-)

Feit: Het aantal inbraken in ons land is met 50% gestegen na de start van streetview.

De pezewevers en klagers krijgen dan gelijk?

Misschien is het nog zo slecht niet dat mensen aan den lijve kunnen ondervinden dat  het afgeven van een beetje privacy, zelfs al is het maar een heel klein beetje, bijzonder grote gevolgen kan hebben. U was verwittigd. Goeiemorgend!

Ach, onze privacy lag toch al - publiek - aan diggelen op Facebook.

En dit is of was op eigen initiatief.

Niet veralgemenen, Gim, de mijne niet, dus laat die 'onze' maar gerust vallen. Je hoeft niet in mijn naam te spreken.

50% sinds Street View en dat moet significant zijn? Mag ik daar eens feestelijk mee lachen? xD

Ik wil echt concrete resultaten op basis van een periode van minstens 5 jaar voor ik zoiets wil geloven. Dan pas kunnen we oordelen of Street View werkelijk zo'n plaag is of niet.

Bovendien stel ik ernstig in vraag of de privacy hiermee werkelijk geschonden wordt. Als heel de wereld vandaag of morgen beslist om langs je huis te passeren (in real life dan), dan mogen zij dat toch? En dan hebben ze nog gedetailleerdere zichten op sloten en deuren. Stel je voor zeg, allemaal mensen met verrekijkers of een mobiel met iets of wat van degelijke zoom-functie door je straat. Het kán wel.

Na Google Earth, Google Streetview en Bing Maps komt er morgen nog eens Apple met Tomtom bij voor je iPhone en iPad.

Dus, niet meer op congé gaan, hé !

Want met al die nieuwe gadgets kunnen de dieven hun geluk niet meer op.  Zeker nadat je, op FB, iedereen hebt laten weken dat je 14 dagen in Spanje zit.

;-)

Op Facebook heb ik mijn instellingen gewijzigd zodat alleen "vrienden" dat profiel kunnen zien. Dus voor de complottheoretici, Facebooksceptici- en critici: het werkt wel degelijk en ik ben niet naïef.

Maar ja, wie zegt dat al je "vrienden" niet malafide zijn? :p

Cartoonist,

Je bent vrij zeker dat je weet hoe je hiermee moet omgaan, maar uw redenering is niet sluitend. Zelfs als je uw profiel instelt op enkel vrienden is de enige veilige oplossing: niet op facebook zetten. Vertel over uw vakantie als je terug bent.

 

Als iemand reageert op uw bericht bepalen zijn/haar instellingen wie uw bericht kan zien. Dus zelfs als je al uw vrienden kan vertrouwen zwijg je beter.

Tsja, FB is tegenwoordig geworden tot de speeltuin voor crimineeltjes.

Erg leuk, maar vandaag las ik in Clickx dat Streetview een gegeerde bron van informatie is voor rondtrekkende dievenbendes.

Sommige geven veel informatie over zichzelf prijs, het is naief te denken dat niemand van die informatie misbruik zal maken. We hebben het zelf in de hand, ikzelf blijbaar wat steviger dan gemiddeld :-)

 

Het is blijkbaar opnieuw hip om... ne bomma-GSM te hebben !

Supersimpele GSM verdringt smartphone

De smartphone is blijkbaar op zijne retour, dwz terug naar het enkel bellen en SMS-en.

Want met al die gadgets in die nieuwe smartphones, zoals die ingebouwde foursquare en gps, wist iedereen op FB en Twitter overal en altijd waar je was, werd je ge-like-d door je 5.000 friends en zat je constant je e-mail-overkill en de laatste nieuwe (blog)reacties op te snorren.

@internetter:

Van mij mag iedereen weten dat ik op vakantie ben, dat ze me maar per e-mail iets moeten schrijven of me per sms moeten contacteren. Maar details krijgen ze ook niet te weten. Ik stel me iedere keer de vraag: zeg ik iets verkeerds wat mij later zuur kan opbreken? Daar bedoel ik niet mee een tekst waarin je je eigen mening geeft, die niet zou geapprecieerd worden. Gewoon wat je verdere levensloop/carrière/whatever kan belemmeren.

Het is wat anders als je jezelf ontmaskert wanneer je misbruik maakt van een bepaalde situatie. Maar dan is het een verhaal van verantwoordelijkheden en vaak ook "eigen schuld, dikken bult". Daar geven de meeste naïevelingen zich te kennen.

Die "vrienden" van de "vrienden" kunnen overigens niet zien wat ik schrijf op mijn profiel.

 Facebook verkoopt uw gegevens en verdient daar grof geld mee, u weet dat, en een account aanmaken op deze site dat is een kwestie van vrije wil. Daar zie ik geen enkel probleem.

Google verkoopt de foto van uw huis en verdient daar grof geld mee, u weet dat, maar uw deelname aan dit project is onvrijwillig. De foto van uw huis komt op deze site zonder dat u daar om gevraagd heeft, zonder dat u dat leuk vind of niet en vooral zonder dat dit bedrijf u daarvoor betaalt.

Toch wel een verschil.

Zelf heb ik Google de keuze gelaten: de foto van mijn huis blurren of mij jaarlijks een vergoeding van 4000€ betalen voor het gebruik van een foto van mijn eigendom voor commerciele doeleinden. Ze hebben wijselijk voor het eerste gekozen :-)

Ter info: voor het gebruik van het Atomium hoest Google dagelijks 155€ op aan de familie Waterkeyn.

Wie zijn huis laat 'blurren' is een pezewever? Ja, en voor wie foto's van z'n eigendom gratis laat gebruiken zodat een ander er rijk van wordt bestaat waarschijnlijk ook een mooi woord :-))))

 

Christophe, als morgen een groepje zakenlui gefotografeerd wordt voor een promotieaffiche voor uw gevel samen met andere gevels, laat ge die foto dan ook verwijderen?

2. Nu weet Google ook uw adres en kan ze die koppelen aan uw naam om die vervolgens te verkopen. Maar daar hebt ge zeker niet aan gedacht?

3. Dan moet ge ook schadevergoeding eisen op uw eigendom die op Google Maps, Google Earth en Bing Maps staat.

DUS ER VALT NOG POEN TE RAPEN, CHRISTOPHE!!!

"do not argue with an idiot, he will drag you down to his level and beat you with experience" heb ik ooit eens gelezen, het schiet mij net te binnen en doet mij besluiten het hierbij te laten.

Like a boss.