Thomas Vandenbroeck wint goud op Europees kampioenschap patissier

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

"Het was 'bangelijk' om op dat podium te mogen staan" zegt Thomas. "En toen ik besefte dat ik goud had behaald, was dit echt ongelooflijk.  Ik had het niet verwacht..."

Thomas Vandenbroeck, de talentvolle en toffe jonge Battelaar van bouwjaar 1993 loopt nog duidelijk op wolkjes nadat hij vrijdagavond in Den Haag, op het prestigieuze kampioenschap patissier voor laatste jaars studenten van het AEHT ('European Associaton of Hotel and Tourism schools') de hoogste onderscheiding binnenhaalde.

 

  

     

(foto's: Paul Collijns)

Thomas heeft er al dagen een goed gevoel bij.  Van alle kanten wordt hij gefeliciteerd voor zijn unieke prestatie.  Niet weinigen geloven dat dit het begin van een mooie carrière is. 

 

Ik geloof er alleszins in.  Sympathieke Thomas ken ik al lang, en ik was vorig jaar blij dat hij die prachtige taart voor de vijfde verjaardag van Mechelenblogt wilde maken.  Diegenen die ze zagen en er van proefden, zullen niet verbaasd zijn dat deze Mechelse jongeman met zijn talent hoge ogen weet te gooien.

 

Ook zijn school; COLOMAplus is enorm blij met dit resultaat.  Algemeen directeur Herman Frooninckx staat er glunderend bij als hij zegt dat het een hele eer is voor zijn school.

"Wij geloven sterk in Thomas, die al leerling is bij ons vanaf zijn twaalfde.  Hij werd door onze school uitgekozen om mee te doen aan deze prestigieuze wedstrijd" vervolgt Hilde Wildiers, pedagogisch directeur van het 'Huis van gastronomie en gastvrijheid'.

 

"Ik had wel last van stress" zegt Thomas.  "Het was een zware week in Den Haag, met studiebezoeken en ook een schriftelijke en mondelinge proef. De organisatie deelde ons in in ploegen.  Samen met een Italiaanse student kreeg ik het thema 'na de koffie' opgelegd, en op één avond moetsten we iets bedenken.  We dienden een zestal gebakjes te maken in viervoud - voor presentatie en voor jurering. 's Morgens was het telkens opstaan om 6u30.  Dus veel uitgaan in Den Haag was er niet bij."

 

(foto: Jan Smets: Paul Collijs, Thomas Vandenbroeck, Hilde Wildiers)

Paul Collijs, technisch adviseur van de bakkerij en tevens praktijkleraar was er ook bij in Den Haag.  "Ik nam foto's van de uitreiking van de medailles, en stond zélf te trillen op mijn benen.  Vele leerkrachten kregen trouwens kippenvel bij het horen van de uitslag...  Ik ben fier op Thomas, maar wil wel benadrukken dat dit het resultaat is van een hele ploeg.  Ik geef een pluim aan alle leerkrachten!"

Hilde Wildiers wil nog meegeven dat COLOMAplus nog een vierde prijs behaalde in de categarie 'culinar arts', met leerling Giancarlo Raguso.  "Het is de tweede keer dat onze school goud behaalt op deze wedstrijd.  Vorig jaar vielen we ook al in de prijzen in Lissabon.  Voor de categorie 'bakkerij' deden we voor de tweede keer mee."

Thomas kan het nog allemaal niet vatten.  Hij is erg opgetogen met de prijs, maar bescheiden zegt hij wel dat - ook al zou hij niet gewonnen hebben - hij toch een heel goeie herinnering zou overgehouden hebben aan dit weekje Nederland, waar hij nog erg veel ervaring opdeed.

In juni zal Thomas Vandenbroeck zijn diploma behalen, en daarna wil hij zelf iets opstarten.  Het goud zal alvast deuren openen.

  

(foto's: Jan Smets: vorig jaar juni, met de feesttaart voor Mechelenblogt...)

(foto's: Jan Smets -  laatste foto: Johan Pouliart van Sjolaa)

Ook in het Mechelse artisanale chocoladebedrijfe Sjolaa, waar Thomas kind aan huis is, is men heel trots:

 

"Thomas is een geweldige gast en een jong Mechels talent dat het nog ver zal schoppen.  Deze gedreven jongeman mag zich nu al Europees top patissier noemen!"

 

Proficiat Thomas met jouw goud.  Droom nu maar van de toekomst!

 

 

 

 

Proficiat Thomas met dit prachtig resultaat.!!!

We wensen je nog een heel mooie toekomst.

Van harte

Fons en Gaby Smets-Lauwers

 

 

Dankuwel!!

Proficiat Thomas! Wil gauw van je gouden koekjes snoepen!

Dikke proficiat, Thomas! Dit succes is je van harte gegund. Juf Wiske van Battel....

Proficiat en veel succes!

 dank je wel allemaal;)