RoseMamuze wil een 'mooi verhaal' brengen

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Veel leegstand, gemor over een nakend mobiliteitsplan en bereikbaarheid...  Er is hier en daar wel wat onrust bij winkelend Mechelen.  Maar vandaag tekende ik wel een leuk verhaal op.  In de OLV-straat waar toch flink wat panden leeg staan, is pas een toffe winkel bijgekomen.  Een winkel die toch wel het verschil kan maken.  Want eerlijk: ik geloof in dit soort van winkels in het hartje van onze stad.  RoseMamuze is niet de enige in haar categorie.  Ik stel vast dat nog anderen proberen met persoonlijke en creatieve shops deze winkelstad een 'eigen' gezicht te geven...

"ik wil een positief verhaal brengen, en iets van mezelf aan anderen geven".  Zo steekt Astrid Mora van de cadeaushop RoseMamuze in de OLV-straat, van wal.  Ze is gepassioneerd door Scandinavisch design, en als interieurvormgevers vindt ze het leuk om hierbij ook haar levensvisie rond schoonheid en duurzaamheid aan de klanten mee te geven.

Het pand stond lang leeg.  Maar het oogt fraai.  De muren zijn mooi authentiek, en dat kan zeker gezegd worden van het geklasseerd plafond met oude balken.  Astrid tekende het blanke meubilair van haar shop zélf uit, en werd bij de uitwerking geholpen door een architect en een schrijnwerker.

 

"Ik ben verliefd geworden op Mechelen.  Vroeger vond ik deze stad niet zo mooi, maar ik voelde dat er iets aan het veranderen was.  Deze stad heeft een rijk verleden, ook al werd dat vaak 'verstopt'.  Nu ziet deze stad er veel aantrekkelijker uit, en ze ademt cultuur uit.  Ik vind ze best 'schattig', en gezellig omdat ze zo 'bevattelijk' is.  Voor mij is het zo'n beetje 'Mini-Gent."

 

  

Als Oost-Vlaamse kwam ze door haar man terecht in Bonheiden, en later in Kampenhout-Berg, waar ze vorig jaar een winkel begon.

"Het was eerder een budgettaire keuze toen.  Maar eigenlijk speelde ik toen al met het idee om hier, in Mechelen, iets op te starten.  Toen dit pand vrij kwam, heb ik niet lang getwijfeld!"

Astrid Mora vindt Mechelen bovendien een 'warme' stad.  Ze vertelt met enthousiasme over de hartelijke verwelkoming door de collega's van de OLV-straat.  Dit heeft haar deugd gedaan. 

 

Astrid gaat er duidelijk voor.  Ze spreekt gepassioneerd over haar winkel.  De winkel is genoemd naar haar dochtertje Rose.  Toen ze zwanger was van haar, kreeg Astrid een creatieve opstoot, en toen begon het verlangen te groeien om een shop te beginnen met alledaagse voorwerp die tegelijkertijd uniek, functioneel en duurzaam zijn.  Deze droom heeft ze nu kunnen waarmaken. 

 

Ze leeft duidelijk voor haar zaak.  En eenvoudig zal het runnen van de winkel niet steeds zijn.  Astrid heeft vier kinderen, en een echtgenoot die beroepsmatig vaak in het buitenland is.  Maar ze wil haar zaak en gezinsleven zo goed mogelijk combineren.  "Het zal wel lukken.  Da's mijn optimistische visie!"  lacht ze. "Gelukkig zijn in je job en in de dingen die je doet: dat is iets wat erg belangrijk voor me is!  Daarin ben ik een echte idealist"

OLV-straat 46      www.rosemamuze.com

 

In Mechelen duiken hier en daar nog van zulke toffe, 'eigen-zinnige' winkels op, vaak geleid door handelaars die met veel enthousiasme en persoonlijkheid hun zaak runnen.  Er zijn grootwarenhuizen en winkels die we overal kunnen aantreffen: maar ik denk dat shops als deze toch wel de charme van een winkelstad als deze kunnen verrijken...  Vul maar aan...

 

 

 

 

Vandaag mijn eerste bezoekje gebracht.
Een halfuurtje later zat ik zwaar beladen op mijn fiets!
Mooie winkel met nog mooiere spullen!
 

 Tof ! Daar moet ik ook eens binnenspringen !

Proficiat meisje,maar steek er nog niet teveel geld in: nergens parkeerplaats, hogere parkeerboetes, mechelen zou kunnen een spookstad worden.