Het Rooden Schild schittert weer

met categorie:  

    

(foto's: Karel Somers)

De Sint-Katelijnestraat wordt steeds fraaier...  Dit bewijzen deze foto's van Karel Somers, die drie fases van het historische huis 'Rooden Schild' wist vast te leggen. Voor en na... : een wereld van verschil tussen de foto links (2003) en foto rechts (2011) ...

                      (foto: Karel Somers)

Het huis 'Rooden Schild' dateert uit 1627, en is een barok diephuis met classicistische inslag.  In de loop van de tijden was het sterk verwaarloosd geraakt, maar door privé-initiatief is dit pand knap gerestaureerd geworden en in zijn oude glorie hersteld. 

Zo zien we op de foto hierboven, die door Karel Somers werd geschoten in juli van dit jaar dat de verdwenen puntgevel terug op het huis werd geplaatst.

En deze dagen is het Rooden Schild er weer een pareltje, in een straat die steeds aantrekkelijker wordt.  Er is in de Sint-Katelijnestraat nog flink wat werk aan de winkel, maar de kentering is ingezet.  Deze straat met zijn vele waardevolle historische huizen is meer en meer een ommetje waard!

Profiat voor de eigenaars van dit huis, die knap werk hebben geleverd!

 

(foto: Karel Somers)

Prachtig gedaan, weer een stukje verloedering minder!

 Rechts is er ook nog een beetje werk aan de winkel me dunkt....

Knap gedaan en nu maar hopen dat de mensen het kunnen blijven onderhouden.

Een huis soms toch een kruis me dunkt.

 

Het huis rechts van het Rooden Schild is een huis van Alfons Roosen als ik me niet vergis. Pure 50er jaren architectuur en erg kwetsbaar ! Hopenlijk wordt er binnenkort met evenveel zorg aan gewerkt .... want de Katelijnestraat is zo bijzonder !

Dat huis van Roosen vind ik trouwens een van de mooiste van Mechelen.

en de mix van stijlen maakt het hier wel bijzonder (hier Het Rooden Schild nog voor de restauratie...)

(foto: Jan Smets)

Voor degenen die nog wat "nat" zijn achter hun oren: die woning werd 20 jaar terug reeds gerenoveerd. Maar men kan atuurlijk wat bezig blijven. In alle geval, ik ken de toestand van twintig jaartjes terug, because over mijn toenmalige deur. Het ziet er nu dus wel aardig wat beter uit dan toen:-)

Het muuranker om de bovenleiding van de tram aan op te hangen werd verwijderd! Moechta? ;-)

@Jokke: zolang er maar enkele blijven hangen als metalen getuigenis van den tram is het voor mij al goed. Blijkbaar mochten de eigenaars vroeger kiezen: ofwel bevestigingsankers in hun voorgevel ofwel in een houten paal voor hun deur. 't Schijnt dat de keuze vlug gemaakt werd. :-)

Jokke, wat beter kijken, het hangt er nog:

(Detail foto Karel Somers)

@Peter; dank u, ik was al ongerust dat de halte van De LIjn aan het plein voor Sint-Kathelijne binnenkort als "aan de drie Palen" bekend zou zijn! ;-)

Knap werk! Er staan nog veel pareltjes in de Katelijnestraat, hopelijk volgen er meer!

Wij zijn zeer fier dat wij hieraan aan hebben mogen meewerken, wij zijn zeer fier en trots op het eindresultaat. Hierbij willen we dan ook de eigenaars bedanken voor de toffe en vlotte samenwerking.

B&G Woningrenovatie nv