Aan het einde van 2011 houdt Mechelen je opnieuw Warm!

campagnebeeld

In de laatste dagen van 2011 luidt het devies opnieuw: ‘Mechelen houdt je warm’. En we zijn alweer toe aan de vierde editie. De hernieuwde invulling van vorig jaar wordt vervolgd.

Vanaf 9 en tot en met 31 december ziet de Mechelse Grote Markt er weer feeëriek uit. En ook de spiegeltent keert terug. Opnieuw kan jong en oud deelnemen aan tal van activiteiten: workshops, voorstellingen, optredens in het kader van ‘Mechelen for Life’, geleide wandelingen, een seniorenquiz 'oep z'n Mechels', volop Kerst- en eindejaarssfeer...

Of deze editie gepaard zal gaan met zo’n dik pak sneeuw zoals we dat vorig jaar ervoeren is koffiedik kijken. Niet dat iedereen daar om staat te roepen, behalve misschien de jongsten onder ons. Maar Sneeuw! staat alleszins op het programma, uitroepteken incluis. Dan gaat het over de fabelachtige interactieve voorstelling die kinderen en hun ouders naar een sprookjeswinter brengt.

Rocker Guy Swinnen tekent present in Café for Life, en ook Gabriel Rios treedt op. Er is het Antwerps Gipsy Ska Orchestra, je kunt een winterwandeling maken in Kerstsfeer, er is een heus decaporgel, je beleeft Kerst OP de Sint-Romboutstoren, John Reel brengt zijn ‘Classic Songs’, ‘I love the sixtes’ brengt ons terug naar die tijd, senioren kunnen oep z’n Mechels quizzen.

Het is maar een greep uit het aanbod, er is natuurlijk méér...

Er is natuurlijk ook de klassieke Kerstmarkt, maar mét aangepaste muziek die stadsartiest Frank Vaganée koos. Die muziek hoor je vast ook tijdens het eindejaarshoppen, ook op zondag – of toch tijdens de twee shoppingszondagen op 11 en 18 december, een van de initiatieven van de Mechelse handelaars - in de verlichte winkelstraten.

 De feestelijkheden worden op gang getrokken door Tom Kestens en Pat Donnez. Wie er vorig jaar bij was, weet wat dat betekent. De kelen kunnen dus gesmeerd. Aangepord door Kestens en Donnez kunnen we weer de ‘Ziel uit ons Lijf’ zingen in de Spiegeltent.

Oudjaar geldt als sluitstuk met optreden van The Mighty Moose Band en vuurwerk...

Of het een witte Kerst wordt, wéten we dusniet. Of dat hoeft: daar heeft ieder zijn eigen mening over. Maar het gezellig maken die laatste - feestelijke - dagen van het jaar, dààr kunnen we zelf voor zorgen...
 

Voor een aantal activiteiten dien je te reserveren via UiTinMechelen (t 070 222 800 - e uit@mechelen.be - www.uitinmechelen.be)

Meer informatie over het uitgebreide programma van ‘Mechelen Houdt je Warm’ vind je op de gelegenheidswebstek - www.mechelenhoudtjewarm.be.

Info over speciale nachtbussen op oudjaar vind je op feestbussen.be


Campagnebeeld 'Mechelen Houdt Je Warm': © Mechelen
Foto's Mechelse Winter 2010: © Markec

Steeds weer gezellig met al die kraampjes op de Grote Markt en die spiegeltent op de IJzerenleen, alhoewel IK het eerder een geforceerde commerciële bedoening ervaar.  Maar 't brengt alleszins animo in 't stad en dat is dan ook de bedoeling.

Wie liever geen geforceerde commerciële bedoeling heeft, is altijd welkom bij 'Déja Vu!' in het Groot Begijnhof op 2/3/9/10/16/17 december tussen 18 en 21 u. Dan worden oude beelden, foto's geprojecteerd op de gevels van de huizen en aparte hoekjes. De wandeling is gratis. Start: Moreelsstraat Groot Begijnhof.