Het rommelt bij de flikken.

met categorie:  

 

De bom die vorige week barstte in Hasselt als gevolg van een ondertussen beruchte Panorama uitzending op VRT is ook voelbaar in Mechelen.

De hoofdrolspeler is commissaris Geets die bij comité P melding had gedaan van fraude door zijn korpschef Bogaerts en wantoestanden binnen het Mechelse politiekorps.

Volgens Geets zou zijn schorsing (die hij ondertussen tevergeefs aanvocht bij de Raad van State) het jammerlijke gevolg zijn van het feit dan hij in de rol van klokkenluider kroop. Geets is van mening dat hij door Bogaerts weggepest wordt uit het korps, Bogaerts beweert dan weer op zijn beurt dat de schorsing van Geets past in zijn aanpak van de graaicultuur die heerst binnen het korps.
Zowel Geets als Bogaerts beschuldigen mekaar er ondermeer van het beroepsgeheim te hebben geschonden.

Wordt de komende dagen allicht dagelijks vervolgd in de pers.

Zou kunnen. 

Alhoewel ik denk dat ze het zouden willen laten verdwijnen in de beerfput achter Sint Rombouts. Ik heb natuurlijk ook geen glazen bol hoor.. 

In een land waar de corruptie hoogtij viert is het een welbekend feit dat men steeds op de pianist schiet....

Het kan niet altijd goednieuwsshow zijn.

ACAB - All cops are bastards!!! Vooral in Mechelen.

@ TommyG : Allez, gij...

;-)

Foto Gimycko

@ Gimycko

Ah! Maar de fanfare van de pollis bestaat minstens voor een deel uit niet-polissen.

Mijn eigen leraar trompet blies vroeger vrolijk mee in dit korps. Heel brave man. Als hij verkeerd parkeerde, legde hij altijd netjes zijn kepie goed zichtbaar achter zijn voorruit ... (écht waar!).

Voor alle duidelijkheid: dat was dus in de tijd dat de arm der wet nog op de loer lag om foutparkeerders te beboeten.

(Tip van het huis: als je wil foutparkeren in Mechelen, neem dan zeker een ticketje aan de parkeerautomaat - oom agent rijdt voorbij en voor de mensen van Vinci is't ook goed want je hebt je ticketje ... En geloof je 't niet? Bekijk de foto bij dit stukje dan nog maar eens. Niks photoshop!)

In zeven jaar kan er natuurlijk veel veranderen, maar ik heb Carl Geets altijd als een integer man gekend. Dat hij als klokkeluider "gepakt" wordt lijkt mij alvast best aannemelijk.