Requiem van Mozart in Sint-Rombout!

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Daarstraks heb ik mijn kaarten hiervoor gekocht.  Dit wil ik zéker niet missen.  Het Requiem van Mozart geeft me steeds kippenvel, en nu dat dit hoogst uitzonderlijk en na  héél lange tijd wordt uigevoerd in 'onze' kathedraal is dit voor mij een must!

Inderdaad.  Dit wordt een optreden om in te lijsten. 

 

Op 27 november wordt het Requiem van Mozart uitgevoerd in Sint-Romboutskathedraal.  Om 15 uur gaan de deuren open, en een uurtje later gaat het dan van start.

Voor de organisatie tekent Rotary Opsinjoor Mechelen

www.rotarymechelenopsinjoor.be

 

 

 

Het Mechelse koor Cantus Amici zal ons zeker weten te beroeren.  Dit koor werd in 2008 opgericht door een groep enthousiaste koorfanaten.  Het is een zogenaamd 'projectkoor' - wat wil zeggen dat de samenstelling van de groep wordt bepaald door de gekozen muziek.  Vele koorleden kennen mekaar al lang - vaak ook van het samenzingen in andere koren.  Vriendschap en koorzingen zijn bij de 'Amici' verstrengeld tot een gemotiveerd geheel.  Enne..., de bekende Mechelaar Urbain Van Asch hanteert het dirigeerstokje.  Dit alles staat zéker garant voor kwaliteit!

En verder?  La Passione uit Lier zal ook zijn beste beentje voorzetten.

Solisten zijn: Lies Vandewege (sopraan), Inez Carsauw (alt), Lorenzo Carola (tenor), en Joris Derder (bas)

Op het programma staat het requiem van mozart, en het concerto voor fluit, harp en orkest van dezelfde componist.

 

 

tickets zijn te verkrijgen bij de leden van Cantus Amici of bij de leden van Rotary Opsinjoor Mechelen.

Voor twintig euro kan je dit topevenement waarvoor nu al erg veel belangstelling is, bijwonen.  Bovendien krijg je er nog een glaasje cava bovenop!

Doen!  een hertstige zondag wordt beslist mooi 'ingekleurd'!

jazz, pop of klassiek: deze stad is divers op muzikaal gebied.  En daar kunnen we alleen maar wel bij varen...

 

 

 

Beste,

 

Heb 2 tickets gekocht maar kan morgen niet tijdig op het concert geraken.

Ik verkoop daarom de tickets aan de normale prijs van 2 X 20 euro.

Geïnteresseerden kunnen mij altijd bereiken op nr. 0472/30.79.71.

 

Met vriendelijke groet,

 

Thomas

 

Auditief fijnproeversmenu!  Dit was een topevenement om niet te missen.  Een bomvolle uitverkochte kathedraal genoot van dit concert!  Naar ik hoorde heeft men velen moeten teleurstellen, wegens uitverkocht...  Blijkbaar is er wel een groot publiek voor concerten als deze.  Ik geniet na...

Was schitterend hé Jan!!!

-Barend.

Ik heb er ontzettend van genoten!

Proficiat aan allen

Danielle

Zelden heb ik een meer enthousiast publiek gezien dat onmiddellijk na het laatste akkoord spontaan rechtveerde en ons een geweldig minutenlang applaus gaf.  Zelden ook heb ik een dergelijk enthousiasme meegemaakt bij een (hoofdzakelijk) Mechels publiek.  Zelden ook kreeg ik zoveel "proficiats" te horen in zo korte tijd.  Het was puur genieten. Zoals ook de muziek puur genieten was. Alles werkte mee om een echt feest te bouwen: een schiterend orkest, heerlijke solisten, een overvolle kathedraal en een koor dat met handen en voeten en heel hun ziel zong.  Kortom we hebben er als uitvoerder evenveel plezier aan beleefd als de toehoorders. En dat wil wat zeggen!
Urbain Van Asch

Ik was er ook. Ik stond op het podium, ergens in 't midden, met zicht op een overvolle, muisstille kathedraal. Het was genieten van de eerste tot de laatste noot, doordat we het zo goed kenden, doordat onze dirigent ons met andere oren leerde luisteren naar deze fantastische muziek. Mozart zweefde rond in de kathedraal, zei iemand na het concert. Ik heb hem niet gezien, gelukkig, het zou ons uit concentratie gebracht hebben. Maar dat de 'spirit' van Mozart aanwezig was tijdens het concert, beschouw ik als een van de mooiste complimenten die je kan krijgen.