Hagel!

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets - Stenenmolenstraat...)

Even na 15 uur - haast onvoorstelbaar, want het weer leek best OK, kregen we over Mechelen-Zuid een méér dan fikse hagelbui over ons...  Een wat apart weerfenomeen - een winters prikje, gril van de weergoden?  Mijn dochter die net terugkeert uit het centrum, vertelt me dat de binnenstad enkel veel regen te verwerken kreeg, maar hoe meer ze Coloma naderde, hoe witter het werd...

(en plots werd mijn tuin getransformeerd in pré-Kerstlandschap...)

  

...enkele sfeerbeelden van daarnet...  (rond 15u15).

Wie heeft misschien nog foto's van het lichtelijk bizarre fenomeen?

(foto: Jan Smets.  Stenenmolenstraat)

(foto: Marlies Deweerdt - Elfnovemberstraat)

 
 
 
Hier, aan de kanten van de Hombeeksesteenweg, was het iets minder wit, maar toch ook dikke knikkers.
Er vielen ook hagelbollen op de Wollenmarkt.
Een kwartiertje eerder was het aan het donderen terwijl de zon nog scheen.
 
Ik heb het ook gezien, jammer genoeg geen foto's. Iemand enig idee waar de bliksem was ingeslagen? Ik denk in de bib, ik zat er net te studeren. Kan ook wel de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk geweest zijn.

@Nele: Bij Telenet. Op de backbone blijkbaar. Hun internet heeft er een tijdje uitgelegen. Geen idee of het voor alle abonnees was.

In Mechelen-Noord (tegen Walem) heeft het ook flink gehageld maar het tapijtje was toch iets minder dik dan op deze foto's!

Ik was in Muizen en daar was het ook behoorlijk indrukwekkend. Jammer genoeg geen camera bij de hand.

Had het onweer wel gehoord... en zag het vanbinnenuit wel bliksemen en ja, het regende... geen benul dat het aan het hagelen was... maar mijn verbazing was groot toen ik langs witte straten naar huis fietste... even gestopt.. gebukt: de materie checken: nee, geen sneeuw ! Tjonge... een wit hageltapijt ... en  nu schijnt de zon alweer...

Moet een spektakel geweest zijn om te zien, zo getuige ook de foto's....
Alles wit ... maar dus niet van de sneeuw.... goh..;

 

Mechelen, altijd een beetje avontuur !...

;-) 

inderdaad , hier in Muizen was het ook " kermis in de hel " een winters landschap , alles wit van de hagelbollen , gedonder en dan weer zon met een bliksemschicht tussendoor .Ik dacht direct van , oei ze voorspelden het einde vd wereld toch pas voor vrijdag ? :-))

 

Spijtig geen foto's genomen .

Onze  kippen wisten ook niet meer waar ze het hadden...

Bob Lams uit Muizen zond me deze foto toe:

 

zo lelijk deed het in Mechelen Noord toch niet

De twee grelligste weerfenomen die ik, in het Land van Mechelen, heb mogen meemaken waren :

Een regengordijn aan Mechelen-Noord (E19), zo lijnrecht naar beneden, dat zelfs de vrachtwagens noodgedwongen op de pechstrook gingen staan.

Een mistgordijn op de Jubellaan, zo dik dat ge geen meter voor u zag, met als gevolg dat ik toen tegen 5 à 10 km per uur met de wagen heb moeten rijden en de bestuurdersdeur lichtjes open hield om de wegmarkeringen te kunnen blijven volgen.

Those were the days...

;-)

:-o  Ik kijk lijdzaam toe vanop kantoor en hoop maar dat m'n vijgenboompje het overleefd heeft in m'n stadstuintje :-/

De volgende foto's werden ons doorgestuurd door Steve Guns:  Ze tonen de Sint-Jozefstraat in de wijk Coloma.

                          

 Geen foto's, niet aan gedacht, dom. De catalpa van de buren heeft nu een kanten gebladerte... Geen enkel blad is gespaard. Mijn begonia's zijn ook wijlen, de dahlia's, och arme, half opgevreten van de slakken hebben nu ook nog letsel van de hagel erbij...

Het was wel imposant het getokkel van de hagel op het glas van de koepels...

't Zal rap Nieuwjaar zijn...

;-)

 Op de Korenmarkt zijn er verschillende handelaars met schade door de bliksem.  Het is de tweede keer dat ze daar 'prijs' hebben in enkele maanden tijd.

Proficiat aan de chauffeur van de grijze Mercedes die er in de Egide Walschaertsstraat (Mechelen Zuid) in geslaagd is om tijdens een hagelbui van 5 minuten tegen een boom te glijden!

Wat is de sterkte van deze blog ?  Werkelijk ALLES komt aan bod !

;-)

Foto van Annemie Van Aerschot - Grensstraat, in Hofstade, net op de grens met onze stad:

De hagel was al half weg toen ik thuis kwam en nog een paar fotootjes kon maken. Ik krijg ze hier alleen niet toegevoegd ;-)

Bij thuiskomst heb ik nog foto's gemaakt maar ik krijg ze hier niet opgeladen.

Stuur ze maar door naar Mechelenblogt.  Dan worden ze hier wel geplaatst Nancy.

Inloggen op de blog, Nancy !...

;-)

De gazet van onze Sven Jan is razendsnel !

;-)

Artikel

En nu drie foto's van Kim Steenmans van de Brusselsesteenweg:

                                           

                 

                                                       

Ik krijg zopas nog een mooie toegestuurd van Annemie Van Aerschot...  Mooi contradictie toch wel...

En op Mechelen zuid bleef de riolering nog maar eens in gebreke. Ter hoogte van Dupont stond voor de zoveelste keer " water in de straten ". Krijgen ze dat nu niet in orde ? Men had nochtans ergens schotten laten zakken om dat euvel te verhelpen. Nog eens nakijken misschien. 

Straf... hier in Schiplaken, 6 km verder, hebben we wel donder gehoord, maar er vielen slechts enkele hagelbolletjes.

Mijn oudste dochter zat net midden op de vijver van Hazewinkel toen het onweer en de hagelstorm in alle hevigheid losbarstten. Paniek in de boot want de roeiers zagen geen hand meer voor hun ogen en dan de hevige bliksems, brrr. Ze was totaal verkleumd toen ze eindelijk kon aanleggen. Het ponton was trouwens bedolven onder een centimeters dikke laag hagel. De rechterkant van haar gezicht zag gisteravond nog blauw van de kracht van de hagelbollen..

Deze morgen in de kranten:

(Gazet van Mechelen)

(Het Laatste Nieuws)

(Het Nieuwsblad)

Wij hebben hier daar nog geen last mee,het is nog een beetje te vroeg,maar het weer is hier toch zot. Gisteren was het hier een zeer koude ,windy dag ( temp 40 graden Farenheit ),vandaag is het een aangename zonnige dag (temp.81 graden Farenheit )dat is 41 graden warmer,In Indiana zeggen ze altijd,"als het weer niet naar uw goesting is,blijf dan maar voor een paar daagjes,het zal zeker wel veranderen",Ik hoop dat wij dit jaar wel veel meer MINDER sneeuw zullen krijgen,Ik word te oud om dat op tescheuven,maar eerst zal ik de bkaren van mijn boom moeten opkuischen,die beginnen nu toch af te vallen,dat is ook geen plezante job,Hope you guys have a mild winter,Louis.

Droomt gij niet van "a white christmas" (with sleigh bells in the snow), Louis ?

;-)

Dat is allemaal mooi als ge het ziet vroeg in de morgen,maar het in de namiddag is het gewoonlijk slijk,en ook is het niet plezierig om er door te rijden,

Zo is dat Louis!  Ik ben blij dat ik je terug 'ontdek' op Mechelenblogt!  Het is steeds fijn om 'onze' Mechelse Amerikaan hier op de Blog te ontmoeten.  Ik hoop dat het je goed gaat in de States!

Ik moet ook niet veel hebben voor Hagelbuien,6 jaar geleden hadden wij hier een hagelstorm om 6 uur in de morgen,de bollen waren groter dan baseballs en het koste mijn gebuurte (ook wij hadden die schade) nieuwe dakken op hun huizen.

Het leuke is dat we altijd iets hebben om over te klagen of te zagen en we hebben altijd een onderwerp als een gesprek stilvalt.

Ofwel is het weer té warm, ofwel té koud, té droog, té nat, enz.

Als het hier elke dag, en over het ganse jaar heen, meer dan 30°c zonnig warm zou zijn, dan lagen we allemaal strijk van de hitte en kwamen we ons kot niet meer uit.

;-)

Doorgestuurde foto's van Katrien Dries:

(speelplaats Colomaplus)

Ik kreeg een mailtje van Herman Muyldermans:

"Ik maakte slecht een paar foto's van dat akelig onverwacht weersverschijnsel. Omdat ik reeds enkele kletterende onweersexplosies hoorde, en hier en daar hagelbolletjes neersuisden, was ik met mijn fiets gaan schulen onder het kapje van het poortje aan het Berkenhof basketplein. Op de overkant stonden de zonverlichte gevels in schril contrast met de gitzwarte lucht...  daar moest spektakel van komen.  Ik lukte er nog net in om een eerste foto te maken van de eerste hagelslag...  Maar toen begaven m'n batterijtjes het..."