gastvrije brandweer

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

Je kon gisteren op de koppen lopen bij de brandweer.  De opendeur van de Mechelse spuitgasten lokte heel wat Maneblussers naar de kazerne in de Dageraadstraat, waar jong en oud zijn hartje kon ophalen...

  

  

 

Het beroep van brandweer blijft fascineren.  Voor de ouderen was het misschien het ophalen van een jongensdroom?  De jongsten leefden zich heerlijk uit op de brandweerwagens, met de blusspuit...

Oldtimers van brandweerwagens...

grime, ballonnenwedstrijd, een hapje en een droogje...

boeiende demonstraties...

een kijkje in het unieke brandweermuseum...

Het was een toffe bedoening in de brandweerkazerne.

Een sfeerverslag in een aantal plaatjes...

 

  

  

(rechts: schepen Ali Salmi en brandweercommandant Philippe Maudens)

     

  

  

  

  

  

(brandweermuseum)

  

 

 

 

 

 

 

hoe komen jullie deze evenementen toch altijd te weten? Is er ergens een geheime kalender waar al deze activiteiten op staan ofzo? Of mis ik iets?

Was hier graag naartoe geweest met mijn zoontje die een brandweer obsessie heeft... Maar ik wist van niks...

Dit was al ruimtijds aangekondigd en was deze week ook nog prominent in beeld op www.mechelen.be

...én op RTV, op Radio Reflex, en op verschillende sites...

Hun oude Ford is altijd een succes bij de Kinderspeeldag.

En hier is de Mechelse Brandweer in actie in de Merodestraat. 

Foto's Gimycko

Tja, ik luister geen radio en bezoek mechelen.be slechts sporadisch... Ik ben nu eens op zoek gegaan naar een soort van kalender, maar dan kom ik uit bij Uit In Mechelen waar volgens mij niet alles op staat... Of vergis ik me?

Gewoon zo een simpele kalender waar je een datum kiest en dan alles te zien krijgt dat er te doen is in Mechelen, of is dat zo moeilijk, of kijk ik zo scheel?

 Tommy: je kijkt helemaal niet scheel, uitvogelen wat er te doen is vergt wel wat werk ( hoewel dat sinds internet al een stuk sneller gaat ) Om een beetje op de hoogte te blijven van wat er zoal te doen valt binnen mijn eigen interessegebieden heb ik toch iets van een 40 à 50 url's staan tussen mijn favorieten die ik regelmatig doorblader, en die zijn er niet bepaald op 1-2-3 gekomen. Je zal er dus wat tijd moeten insteken.

Een grote zaligmakende agenda voor Mechelen lijkt me trouwens zo goed als onbegonnen werk, het gros van de sportclubs, hobbyclubs, vzw's, ... etc.. moet dan nog de discipline hebben om tijdig hun agenda op te sturen, ik zie het niet zo snel gebeuren.

Er is ook nog altijd de Streekkrant.