De dromen van Angela

  

(foto's: Jan Smets)

Ik zou deze tentoonstelling haast gemist hebben, mocht niet iemand uit mijn kennissenkring me er attent op gemaakt hebben...  Ze had bijzonder genoten van deze toch wel prachtige expo in het Instituut voor KunstambachtenAngela Scheltiens, een Mechelse beeldhouwster uit de Dageraadstraat toont haar kunnen.  En die is ronduit méér dan het bekijken waard.  Als je dit weekend niet weet waarheen, tussen luisteren naar het zwaarste gebeier en de opendeur bij de brandweer: dan moet je beslist eens het IKA binnenlopen.  Je zal niet bedrogen worden in jouw verwachtingen!

 

    

 

Angela exposeert er al  van vorige week.  Dit weekend sluit ze haar tentoonstelling af.  Als je er een kijkje wil nemen, moet je dat nu, morgen, zaterdag 15 oktober doen, ofwel op zondag 16 oktober, tussen 12 en 20 uur.

'In my dreams' toont beeldhouwwerken en tekeningen van deze Mechelse kunstenares.

 

  

Heerlijk speelt het zonlicht binnen.  Het tovert kunstige lichtvlekken op de beeldhouwwerken...  De zachte muziek op de achtergrond en het aparte kader van dit oude gebouw geven een meerwaarde aan de expo...

het IKA op de Biest wordt gerenoveerd, maar het is te hopen dat de sfeer van het pand die er nu heerst ook in de toekomst bewaard wordt...

Angela Scheltiens is geboren Mechelse.

Ze volgde lessen in de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, waar ze de afdelingen tekenen en beeldboetseren volgde.  In het tekenatelier kreeg ze les van Edwig Goyvaerts, Maurice Van den Dries, Gilbert Van Hool, Frans Van den Brande en Maria Segers.  Lode Eyckermans was haar leraar in het beeldhouwatelier.

Angela exposeerde op diverse individuele en groepstentoonstellingen.  Zo kon ik haar  bijzonder expressieve werk reeds bewonderen op 'Kunst op het Groot-Begijnhof' en op de 'Kunstvestdagen'.

Ook een aantal Mechelse galerijen hebben haar kunstwerken reeds getoond aan een bewonderend publiek.

Angela onderstreept dankbaar de steun die ze kreeg van directeur van het IKA, Erik Ruts en zijn medewerkers, maar ook van haar vrienden en familie én van Francis Verbeeck voor zijn niet aflatende hulp bij de technische ondersteuning...

  

   

 

De laatste tijd heb ik voor Mechelenblogt reeds een handvol Mechelse beeldhouwers opgezocht... Allen getuigend van een groot talent...   Ik genoot van hun creativiteit, hun vaak grote bescheidenheid, én van de liefde die ze toonden voor hun kunst...  Ik genoot van hun in vorm gegoten dromen...

Vandaag was het Angela Scheltiens die me meenam in haar wereld.

Haar dromen kregen vleugels...

 

  

www.angelascheltiens.be

Dageraadstraat 42

telefoon 015/26 00 46

gsm 0496/4139 62

  

                   

Absolute aanrader!

Noteren met stip!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het IKA in Mechelen...

Foto's Gimycko

Ben langsgeweest.

Slechts één woord. SUBLIEM!!!

Proficiat Angela.

Voilà, nu hoort U het weer eens van iemand anders!   ;-)  Daarom niet dralen, en het achteraf jammer vinden dat je het gemist hebt: na dit weekend kraamt Angela immers op in het IKA...

Wij waren door dit werk zeer gefascineerd en hopen dat het niet bij eeb eenmalige tentoonstelling blijft.

@ Lucas.

Agela heef reeds meerdere tentoonstellingen achter de rug :

"Angela exposeerde op diverse individuele en groepstentoonstellingen. Zo kon ik haar bijzonder expressieve werk reeds bewonderen op 'Kunst op het Groot-Begijnhof' en op de 'Kunstvestdagen'" (Jan Smets)