Dag van de Jeugdbeweging

met categorie:  

     

     

(foto's: Jan Smets)

Deze morgen - voor dag en dauw - toen de ochtendkilte nog over de stad hing, gaf de Mechelse jeugd kleur aan onze Grote Markt.  Voor de vijfde keer reeds werd de Dag van de Jeugbeweging op poten gezet in Mechelen.  En: het jonge, enthousiaste volkje kwam er samen - totdat de schoolbel een einde maakte aan het 'voorprogramma' van een nog drukke dag...

  

  

 

Ze waren er allemaal.  Welk lading hun vlag ook dekte.  Ze waren er allemaal: in uniform van welke kleur dan ook - met sjaaltjes, schildjes, en andere kenmerken van 'hun' jeugdvereniging.

 

En om de kou te verdrijven was er warme chocomelk die heerlijk dampte in de grote ketels.  En er was een ontbijt voorzien.  Wat voelde het gezellig aan.  Nét zo'n beetje kampsfeer, daar op die mooie Grote Markt...

Er werd gezongen, gelachen, bijgekletst...  En dat allemaal rond een 'digitaal kampvuur' dat werd geprojecteerd.

Vanaf 6 uur was het reeds alle hens aan dek, om alles op te zetten.  En rond half 9 dropen de laatsten af.  De Markt was stil als voordien.  De latere passanten konden amper merken dat net voordien het hier volstond met een jonge, bonte menigte.

Deze middag kwam men weer samen op de Grote Markt.  En dan nog is het niet voorbij.  Want vanavond vanaf 21 uur barst het feestje maar goed los, in Perron M.  De Nacht van de Jeugdbeweging wordt zéker een succes.

Deze stad mag blij zijn met deze toffe jonge mensen die toekomst maken, en de samenleving laten zien dat bij jongeren nog steeds engagement en kameraadsschap tot de kernwaarden behoren!

En zolang zij er in blijven geloven zal de wereld niet vergaan, wat onheilsprofeten ons ook proberen wijs te maken...

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Meer van dat !

:-)

Jeugdbewegingen - Mechelen Mapt

Zalige herinneringen heb ik aan m'n Chirotijd.

Ik heb het grootste respect voor jongeren die zich een jeugdbeweging (eender welke) engageren.