CSI Mechelen: de helikopter

met categorie:  

Wat doet diene helikopter boven mijne kop? Het is 12.20 uur 's nachts en al een klein halfuur hangt dat toestel boven de wijk Coloma. Is er soms een ontsnapping uit de gevangenis? Zijn er inbrekers? Geldige reden aub! Stad Mechelen, schiet uit uw krammen en informeer uw burgers! Het lijkt verdorie CSI Mechelen wel.

Als ze mij willen hebben, kunnen ze nog steeds aanbellen, mij opbellen, of een mailtje sturen. Veel efficiënter dan efkes wat lawaaierig ventileren/molenwieken op een paar tientallen meters hoogte en de buurt wakker houden.

Er gaat trouwens geen dag/nacht voorbij of er is weer een helikopter overgevlogen. Maar dit spant toch de kroon.

Ik wil wonen in een Leefbaar Mechelen!

Ooit werd op deze Blog beweerd dat het daar allemaal koek en ei was. Ik ga geen namen noemen. 

Gisteren rond 21u vloog hij hier ook met zijn zoeklicht aan, en wij vonden dat ook nogal vreemd, want sinds de cameras met nummerplaatherkenning er staan gingen er toch geen criminelen meer naar Mechelen komen, of heb ik dat verkeerd verstaan? :-)

 

Al enig idee waarom die heli er zo lang heeft gehangen? Heeft me ook uit m'n slaap gehouden...

Ik den k dat dit samen hangt met het hoogradioactief transport van Nederland naar Frankrijk

dat was namelijk vorige nacht  en die heli controleerde waarschijn lijk naar acties op de spoorlijn 

denk ik toch

en bedankt dat iedereen gewekt werdt

Postzegellaan: bij toezicht in de buurt van de NMBS-terreinen stellen de politieïnspecteurs vast dat een vijftal mannen zich verdacht gedragen in de buurt van de werf naast het station. In de buurt van het NMBS-terrein treffen wij een draagtas aan met verschillende voorwerpen die kunnen gebruikt worden om koperen kabels te stelen. De verdachten vluchten weg maar na een intensieve zoektocht, met steun van de politiehelikopter, kunnen in de buurt twee verdachten worden opgepakt. het gaat om twee mannen, 21 en 24 jaar oud, van Roemeense nationaliteit en zonder vaste verblijfplaats. beide mannen worden ter beschikking gesteld van het Mechelse Parket.

Haa, dan zijn ze zeker voor het weekend terug vrij, kunnen ze het gelijk gaan vieren.

 

yes vrijlaten met de vriendelijke vraag zo snel mogelijk het grondgebied te verlaten... En natuurlijk dat die vriendelijke Roemenen dat gaan doen, Roemenen zijn brave gasten :-)

en ... morgen weer vrijgelaten met het bericht het Belgische grondgebied te verlaten zeker?

Raar toch, eerst schampere opmerkingen over gestoorde nachtrust. Dat was trouwens ook bij mij het geval ( al kwam ik net thuis van de voorstelling van de "smullerstour de France"en was ik dus nog klaar wakker).

Blijkt nu dat dit  toch iets opleverde. En dan komen er weer andere schampere opmerkingen ( waarvan die over dat vrijlaten mogelijk wel gewettigd was) . Nooit goed, zeer positief denken, moet ik zeggen.... Stop verdomme eens met zeveren.

Is dat laatste een bevel?

ein befehl denk ik eerder :-)

Altijd maar positief zijn, nooit kritiek uiten: dat is ons motto! :-)

@ Rudi: groot gelijk met je positieve ingesteldheid: weeral een aantal misdadigers achter de tralies. Mooi toch?

Trouwens, knap werk van de Mechelse politie want de koperdiefstallen aan 'het spoor' vormen de laatste tijd een ware plaag.

Voor vragen over politie-acties kan jo ook op twitter terecht,

http://twitter.com/#!/PolitieMechelen

Op 12 oktober vermeldden ze inderdaad iets van een heli die assiteerde bij een arrestatie.

Een goeie analyse!

Zowat een jaartje geleden heeft deze helo hier ook enkele nachten rondgehangen, boven Mechelen Noord - het ging toen om een nachtvlucht oefening om nachtkijkers en dergelijke in te werken.

Ook hier zal het wel een oefening geweest zijn, eind september dit jaar was hij ook enkele ochtenden te zien rond 0815h boven het centrum.

 

Nimby

voor mijn part mogen ze hier nachtenlang boven vliegen, als ze maar de nodige criminelen oppakken en in de gevangenis steken.
In zo'n cel waar er nu eentje zit, is er zeker nog plaats voor tien anderen en als je ze water en brood geeft, kan er na een tijdje nog wel eentje bij en wordt "in den bak gezeten" niet langer aanzien als een statussymbool voor krapuultjes, maar worden ze daadwerkelijk gestraft.
En dat gaat dringend tijd worden, want momenteel lachen de criminelen de politie en het gerecht vierkant uit.

 

Zo is dat Jan. 

niet enkel de criminelen lachen het gerecht en de politie vierkant uit hoor, ook een brave burger als ikzelf kan niet om het Monty Python gehalte van die instanties heen...