Autumno / Mechelen-Münster

Het Mechelse O.-L.-Vrouwkoor neemt nog eens een kijkje over de landsgrenzen heen, deze keer gaat het -met ondersteuning van Vlaamse overheid- naar de bisschopsstad Münster in Noordrijn-Westfalen.
Onder leiding van Kristel Verpoten zal het koor er op 5 november concerteren in de St.Mauritzkirche, de oudste kerk van Münster die in het oorlogsgeweld van de 2e Wereldoorlog, gespaard bleef, in tegenstelling tot de Dom en de rest van de stad die na de oorlog helemaal heropgebouwd werd.

De week erna, op zondag 13 november, is het koor terug in Mechelen: die dag brengen ze hetzelfde programma in de O.-L.-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Speciale muzikale gast die dag is de jonge sopraan Nathalie Denyft, die zich de voorbije jaren al verschillende keren liet opmerken in diverse oratorium- en operaproducties.

Op het programma staat Vlaamse en Duitse koormuziek. Naast de grote namen Mendelssohn (met de prachtige hymne "Hör mein Bitten") en Brahms kan je genieten van werk van eigen bodem, met composities van August De Boeck, ooit directeur van het Mechels conservatorium, en Jules Van Nuffel, die kapelmeester was aan de Sint-Romboutskathedraal en wiens magistrale psalm "Laetatus sum" op het programma staat. 
 

13/11/2011, 16:00, Kerk van O.-L.-Vrouw-over-de-Dijle

Info: www.olvkoor.be

 

 

 

 

 

 @ Gimycko: Hé da's een leuke video! Opgenomen op een plaats waar ik ooit vele uren heb doorgebracht ;-)

@ Wannes : Graag gedaan.  Enjoy the video.

:-)