RACING Mechelen - Woluwe: 4 - 2

met categorie:  

Vanavond kreeg Racing Mechelen het bezoek van Woluwe, op papier een sterkere tegenstander maar gelukkig werd de wedstrijd op gras gespeeld.

Na een verkenningsronde van tien minuten kwam er wat meer druk van het Racing front en dat resulteerde al meteen in een doelpunt; op slag van het kwartier trapte Seminckx de 1-0 binnen. Nu is Racing een ploeg die, eens op voorsprong gekomen, nog moeilijk van de overwinning te houden is, en quod erat demonstrandum: vijf minuten later kon De Saegher de 2-0 staalhard binnenkoppen.
Nog eens tien minuten later resulteerde een geharrewar voor het Mechelse doel in een tegentreffer; met wat geluk kwam Woluwe op 2-1. Met deze stand beloofde het een spannende tweede helft te worden, maar dat was buiten de immer gevaarlijke De Saegher gerekend, die er op slag van rust 3-1 van maakte.

Het begin van de tweede helft werd gedomineerd door Racing, en na een uur spelen prikte Spreutels de 4-1 tegen de netten. Match gespeeld en het laatste half uur controleerde Racing de wedstrijd, de aanvallende intenties van Woluwe werden in de kiem gesmoord, doch één keer liep het mis, en wederom bij een rommelige situatie voor het Racing-doel hobbelde de bal tegen de netten: 4-2 met nog twintig minuten te gaan.
Tijdens die laatste twintig minuten viel er echter nog weinig te beleven, en na deze prachtige overwinning nestelt Racing zich wat dichter bij de kop van het klassement.

Volgende week speelt Racing op verplaatsing bij Wijgmaal.

Foto's © Christophe

We mogen niet klagen. Woluwe was regelmatig beter dan Racing. En de nogal strenge uitsluiting van Seminck voor een hands in een scrimage, vergemakkelijkte de taak van de soms nogal stuntelig Racing defensie niet. Maar de spitsen deden het  en zoals steeds: het zijn de goals die tellen. 12 goals in drie matchen zeggen genoeg.

"Woluwe, op papier een sterkere tegenstander" en ikke maar zoeken in de krant waar die tegenstander staat in het klassement, maar nikske Woluwe te vinden!
Ik ben er wel achter gekomen in de krant dat het over KVW Zaventem ging (bij de voetbalbond bekend als K.V. WOLUWE-ZAVENTEM!
Maar ja, de Malinwa is daar ook YELLOW RED K.V. MECHELEN en in de kranten gewoon KV Mechelen en hier soms .............. De Kakkers ....... met 2 hoofdletters aub!