Heffen feest op 10 en 11 september

met categorie:  

Zaterdag 10 september: gratis naar Frituur Paula en Mama’s Jasje op Pop Heffen

Laagdrempelig en kleinschalig, veel aandacht voor lokaal talent én gratis toegang… dat blijven de sleutelwoorden voor Pop Heffen. De Mechelse deelgemeente organiseert op zaterdag 10 september al voor de 8ste keer dit gratis festival op het gezellige Dorpsplein van Heffen.

Voor wie het ondertussen vergeten mocht zijn… Pop Heffen is een overblijfsel van het populaire televisieprogramma Fata Morgana. In 2004 deden de toenmalige presentatoren Sergio en Geena Lisa de Mechelse deelgemeente Heffen aan. De opdracht die men daar kreeg was om op 5 dagen tijd een festival te organiseren met 10 bekende Belgische acts, 1 internationale artiest en 10.000 toeschouwers.

8 jaar later doet men in Heffen nog steeds verder ! 

Voor de editie van dit jaar kozen de organisatoren van het Buurtcomité Heffen Dorp voor een combinatie van lokaal talent en bekende namen.

De in Mechelen wereldberoemde coverband Frituur Paula zorgt al om 18 uur voor een vliegende start van Pop Heffen. Frituur Paula was dit jaar niet te zien op Maanrock of Parkpop, maar staat nu dus wél op Pop Heffen.      

De All Stars Band is een collectief dat eerder dit jaar toevallig ontstond ter gelegenheid van een verjaardagsfeestje. Onder de 16 (!) zangers en muzikanten vinden we heel wat lokaal talent uit verschillende genres. Twee voorbeelden: 

Anneke Van Hoof is ongetwijfeld één van de meest onderschatte Mechelse zangeressen. Ze speelde hoofdrollen in verschillende musicals, ze geeft muziekles aan de academie van Lier en ze zong samen met verschillende concertbands, rockgroepen en coverbands. 

Gitarist Roel Spoelders was één van de mannen achter de talentrijke Mechelse band ‘the Seven Laws of Woo’, maar is bovendien ook auteur van een aantal toneelstukken en hij acteert ook zelf af en toe.

De All Stars band speelt covers uit ongeveer alle genres. Van Punk tot Pop, van Rock tot R&B, … Pop Heffen is hun eerste publieke optreden. Zij staan geprogrammeerd om 20 u. 

Om 21.45 u spelen de Fabiola Fun Fuckers uit Kontich. Ze spelen retestrakke rock covers op hun eigen prettig gestoorde manier. Je moet ze absoluut gezien hebben om het te begrijpen. De Fuckers hebben ondertussen een trouwe fan base opgebouwd en worden overal gevolgd door hun enthousiaste aanhang. 

Afsluiter dit jaar is Mama’s Jasje. Frontman en oprichter Peter Van Laet speelt nu samen met de gekende acteur/zanger Jan Schepens. Met nummers als Doe het licht maar uit, Zo ver weg, Een teken van leven en Onzen bok is dood is Mama’s jasje al vele jaren een vaste waarde op de Vlaamse podia. Ze spelen op Pop Heffen om 23.15u

Voor de After party staat DJ EVA uit Bonheiden op het podium. Met een mix van populaire muziek uit de jaren 90 tot nu zorgt zij voor de juiste vibes op het Heffense Dorpsplein. Wie er vorig jaar bij was, weet dat je niet kan blijven stilstaan wanneer DJ EVA achter haar draaitafels springt.

Zoals steeds is POP Heffen volledig gratis toegankelijk.

Maar ook op zondag 11 september valt er in Heffen van alles te beleven…

Wat dacht je van het Heffens Kampioenschap eieren gooien? Bij ‘eieren gooien’ is het de bedoeling dat de twee mensen, waaruit elke ploeg bestaat, een (rauw) ei naar mekaar gooien zonder het te breken. Wie op die manier de verste afstand kan overbruggen is de winnaar. Reken er op dat je om en bij de 40 meter zal moeten gooien om op het podium te eindigen… Het huidig record staat al enkele jaren op naam van het lokale duo Marivoet - Corbanie. Spektakel verzekerd! 

Zondag valt er echter nog veel meer te beleven.. Het kampioenschap eieren gooien kadert in de Openstratendag van de Stad Mechelen. Het dorpsplein van Heffen wordt daarvoor de ganse namiddag verkeersvrij gehouden zodat ook de kinderen zich op een veilige manier kunnen uitleven.  

Zo is er bijvoorbeeld een grote straattekenwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar, met een prijsje voor elke deelnemer en een mooie hoofdprijs voor degene die de mooiste tekening maakt(tenzij het regent). Maar er is ook een springkasteel, kindergrime en er zijn demonstraties en initiaties door verschillende sportverenigingen. De ROMskippers komen zelfs een demonstratie ropeskipping geven.   

De Mechelse Sportdienst komt langs met haar buurtsportcocktail en laat de jeugd kennismaken met enkele niet zo alledaagse sporten. De jongsten onder ons kunnen zich bekwamen in de Highland Games of zich uitleven tijdens het afleggen van een parcours op een knotsgekke fiets.  

Laat je al dit sportieve geweld liever aan je voorbijgaan en wil je rustig komen kijken? Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een hapje en een drankje! Nog even vermelden dat ook hier de toegang volledig gratis is.  

Meer info op www.heffendorp.be

In het centrum is er ook feest met de mannen van Frituur Paula. Ze sluiten er de rommelmarkt der begijnhoven af op de rooster. duimen voor mooi weer.

Er is weer van alles te doen die dag  ... tijd te kort.

De 'die hard fans' van Frituur Paula die afgelopen zomer een beetje op hun honger bleven zitten (geen Parkpop, geen Maanrock) kunnen nu 2 optredens op één avond meepikken. Mooi meegenomen, toch?

teveel te doen op dezelfde dag, jammer dat Heffen geen andere datum kon kiezen

De voorkeur ging uit naar een andere datum, maar het dorpsplein was jammer genoeg niet 'beschikbaar'. De aanwezigen zullen het zich in ieder geval niet beklaagd hebben: ambiance in overvloed :-)