Bach in Beeld

(foto's: Jan Smets)

In Mechelen zit muziek.  Of het nu gaat over pop of rock, of...jazz...  Deze stad leeft bij de gratie van de notenbalk.  Maar er is méér dan dit.  Uit onze Mechelse orgels klinkt vaak hemelse muziek.  Kenners weten dat.  Nu nodigt onze sympathieke organist van de OLV-over-de-Dijlekerk, Wannes Vanderhoeven, ons uit op een wel erg speciaal orgelconcert, waar de orgelklanken een harmonieus huwelijk zullen  aangaan met het subtiele lichtspel van deze bijzondere kerk...

  

Ik hou van die aparte sfeer in deze tweede grootste kerk van onze stad.  Heerlijk is als de zon door de moderne, door Jan Lauwers vervaardigde, glasramen speelt op muren, vloeren en kerkmeubilair...

Wannes weet dit natuurlijk ook als geen ander.

Daarom brengt hij binnenkort een nieuw programma met twee hoofdrolspelers: de orgelmuziek van J.S.Bach en de prachtige architectuur van OLV-over-de-Dijle.  De uitvoering van de virtuoze orgelmuziek van Bach zal er hand in hand gaan met een video-evocatie van Bert Cluytens, waarin je heel wat onverwachte facetten van deze majestueuze ruimte zal ontdekken...

Dit belooft.

Dat wordt uitkijken naar dit harmonieuze huwelijk van beeld en klank.

Noteer alvast:

Vrijdagavond 9 september om 20u30.   Wannes Vanderhoeven aan het orgel en Bert Cluytens aan de video.

En de prijs?  toegang 10 euro.

Voor de orgelliefhebbers is er binnenkort nog wel wat meer te beleven. 

Orgels aan de Dijle organiseert deze maand nog twee andere orgelconcerten.  In de kathedraal brengt op 16 september, Stijn Hanssens een 'Hommage aan Flor Peters'.  En op 23 september treden het Mechels kathedraalkoor, kamerkoor Terpander en organist Peter Pieters op. Zij weven de Missa Festiva en de Liedsymfonie van die legendarische Flor Peeters, tot één machtig bouwwerk...

Maar nu dus eerst Wannes volgende week...

op voorhand te reserveren kaarten of kan het gewoon aan de inkom?

 .@Anoniem: er komt meestal geen 800 man naar een orgelrecital, dus op voorhand reserveren hoeft niet. ;-)

 dank je wel Wannes 

Wannes vertelde me vandaag dat er dubbel zoveel mensen naar het concert zijn gekomen dan gewoonlijk.  Tof!  Of dit nu te maken heeft met deze aankondigende post op Mechelenblogt, of met het originele concept, wil ik in het midden laten...   ;-)