Vispop als aperitief voor Maanrock-hoofdgerecht

met categorie:  

(foto: Jan Smets)

Daarstraks ben ik toch nog maar even afgezakt naar het centrum, waar Vispop op Vismarkt en Korenmarkt, de 'aftrap' mocht geven van een weekend vol muziekgeweld.  Het was bescheiden zomers te noemen - wat maakte dat de terrassen op beide pleinen druk bezet waren.  We aten een hapje in een eetcafé in de Nauwstraat, waar we een leuk uitzicht hadden op de passage naar de Vismarkt.  Die liep al gauw gezellig vol, en vanop een zekere afstand was het misschien nog méér genieten...(vooral dan van die sublieme 'Pardon Service'...)

De avond kleurde mooi over de Dijle.  De muziek golfde over het water, toen we een kijkje gingen nemen op de Korenmarkt, waar ondertussen de Mechelse groep 'Tuesday after eight' in de startblokken stond.

De Korenmarkt die nog in aanleg is, kan me overtuigen.  Dit wordt een topplein voor Mechelen.  Het straalt gezelligheid uit - zeker nu de terrassen aan beide zijden zo uitnodigend volk aantrokken.

Er heerste een gemoedelijke drukte op het plein.  Niet de grote massa was aanwezig (die maakt morgen en overmorgen zijn opwachting), maar toch was er flink wat volk op de been.  De optredens werden gesmaakt, en ik moet zeggen dat Vispop een geslaagde vijfde editie neerzette.  De opbrengst van het hele gebeuren gaat naar een sociaal doel, en dit jaar mag Sjarabang (Mechelse vzw die mindervaliden de drempel tot kunst minder hoog maakt...) blij zijn met deze centen.

Toen we voldaan terug liepen naar onze stalen rossen, die gestald waren op de IJzerenleen, merkten we dat de Vismarkt ondertussen érg vol was gelopen voor het optreden van Filip Kowlier.  En we hoorden dat de nieuwe voetgangersbrug op politiebevel was afgesloten...

 

Mechelen is zijn drukste feestweekend van het jaar gestart.  Vanavond kregen we een voorproef.  Morgen barst het allemaal pas echt los. Mechelenblogt zal het voor jullie trouw opvolgen.  Maar..., die verslagen laat ik aan anderen, want dit jaar laat ik het spektakel aan mij voorbijgaan...

 

 

 

Jan, waarom werd de voetgangersbrug eigenlijk afgesloten? 

Waarschijnlijk werd de "Beethovenbrug" afgesloten omdat er aan de overzijde evenveel vuil lag naast de vuilbakken als aan de nadere oever!! Vanmorgen omstreeks 10.30 uur lag er inderdaad een berg afval met de groeten van lieve lawwaailiefhebbers.De mannen van de stadsdiensten waren nog niet langsgekomen. Eigenaardig tijdsverschijnsel(?) in de vuilnisbakken lag zo goed als geen afval... Het zou best zijn dat wie feestjes brouwt, ook de vuiligheid opkuist. Zomaar een idee......