Maanrock 2011 Panorama

Vorig jaar konden we een Maanrock-panorama fotograferen vanop het podium, dit jaar dachten we 'Laat ons nu eens een ander perspectief kiezen', en zo viel de keuze nogal redelijk voor de hand liggend op de top van de Sint-Romboutstoren..

Dankzij Peter konden we ons toestel daarboven opstellen op zondagavond, zo ongeveer op het moment dat de laatste groep van de avond aan z'n optreden begon, en dat leverde dus dit beeld op. Wie goed kijkt herkent zichzelf misschien tussen de massa...

Foto: ©2011C.NETELS

subliem!

Ik snapte maar niet dat iedereen daar op die Grote Markt stond te staan, terwijl het van bovenuit zo rustig was : -)

Knappe foto Christophe ...

 Waw !

 Het was daar bijzonder rustig, een klapke doen en wat naar de mensen kijken :-)

 

Fantastico !!!! Wooooooow.... Puik werk, Christophe !
En zo is Maanrock ook voor jou wel leuk, he, Peter? Niet?

Christophe.. je hebt natuurlijk wel een geweldig optreden van de TB Frank en Dirk Da Davo uit Leuven  gemist... Nion Nion !!!

Vanuit de hoogte valt het geluid goed mee ...

Ja, vanuit de hoogte ziet het er allemaal heel mooi en proper uit, maar op de begane grond viel mij - misschien nog meer dan anders - de enorme hoeveelheid zwerfvuil op.

Mijn verbazing was nog het grootst toen ik zaterdagavond - nadat het volk er al weg was - op de IJzerenleen net niet door een zee van papier, bekers en etensresten moest waden, om dan vast te stellen dat van de vuilnisbakken in de omgeving er geen enkele tot over de helft gevuld was!  Nochtans zorgde de organisatie voor voldoende vuilbakken en afvalcontainers, maar het mocht allemaal niet baten. De Maanrockmedewerkers en stadsdiensten zullen hun werk al wel gehad hebben om alles schoon te vegen en te rapen.  Aan hen een dikke pluim maar aan al die sluikstorters (en wildplassers) een welgemeende...*biep*.

 

--------

Mechlinia, urbs delitiosa, urbs celeberrima, ubi palatia surgunt!

Toch even een beetje begrip voor de afvalberg, al ben ik zelf ook nogal streng op sluikstorten. Als er veel volk is sta je als het ware vast in de massa en je dan verplaatsen naar een zijkant waar een vuilbak staat en je plaats kwijtspelen is dan ook weer niet gewenst. Trouwens, waar maak je je druk over, Kevin. De opruimers starten altijd na de laatste noot met opruimen en al enkele uren later is de klus geklaard en enkele jeugdverenigingen spijzen dan hun kassa met de opbrengst van dat werk. 

Er was wel wat heisa op zaterdagmorgen op de Vismarkt toen die niet bleek opgeruimd te zijn, met gevloek en gebel naar de stad. Toen bleek dat de organisatoren van Vispop de Vismarkt hadden moeten poetsen en niet de stad en dat hadden zij  vertikt . De stad heeft dan snel de klus geklaard. Hopelijk stuurt men de rekening naar Vispop.

Rudi, als men zich door de massa kan wurmen om bonnetjes, een pint, braadworst of falafel te halen, dan kan men dat naar mijn bescheiden mening ook om het vuil achteraf in een van de vele vuilbakken te deponeren.  Je kan je bekertje, papiertje, servetje of wat dan ook trouwens ook in je rugzak of handtas bewaren en achteraf ergens wegdoen.  Het zomaar op de grond zwieren of overlaten aan de organisatie, die het dan soms blijkbaar nog laat liggen, getuigt - alweer naar mijn bescheiden mening - toch van weinig respect.

Maar mij daar nu druk over maken... er zullen wel ergere dingen zijn in de wereld zijn zeker?

Op zo'n massa-evenement de vloer properhouden lijkt me een utopie.
Men is, voor de veiligheid, (waarschijnlijk wettelijk) verplicht om wegwerpmateriaal te gebruiken, want stel je voor dat er ook nog's glas op de grond zou liggen.
Het woord "wegwerp" is hier blijkbaar letterlijk van toepassing. Misschien moet men het "vuilnisbakbekertjes" gaan noemen om de massa te sensibiliseren het bekertje op de daartoe voorziene plaats te deponeren :-)
Eigenlijk is er veel te weing respect onder de mensen, zowel naar elkaar toe, als naar de omgeving.
Een hond pist niet in zijn eigen nest, maar blijkbaar doet de mens van de 21e eeuw dat wel, al doet hij het dan wel in de nest van zijn gebuur.
Iedereen redeneert teveel "ik"-gericht en daar moet zeker en vast verandering in gebracht worden.
 
Pas op, ik pleit niet onschuldig, want toen ik nog rookte, in een vér verleden, mikte ik ook mijn peuken op straat en ik durf ook al wel eens een papiertje door mijn autovenster gooien (als ze openstaat).
 
 

 

Jan, en waar zouden ze hunnen tuttefrut gesmeten hebben ? In de deel misschien veu de vissen.