Maanrock 2011 is begonnen (laatste update 00.20)

met categorie:  

2

Het is prachtig weer in Mechelen, onder deze zonnige hemel is daarnet Maanrock 2011 van start gegaan. Mechelen Blogt is ook van de partij. Ik ga proberen jullie via deze post op de hoogte te houden van deze dag - as it happens. Een poging tot live blogging.

Hopelijk wordt het gesmaakt.

14.45 Momenteel is alles nog vrij rustig in de binnenstad, maar dat zal straks ongetwijfeld veranderen.

15.10 De aanwezigen genieten van de zonnige Grote Markt onder een stralende zon

 

 

 15.45 De Limburgers van The Galacticos zetten de Grote Markt in vuur en vlam,

opmerkelijk is dat nu ook de eerste steunbetuigingen voor Pukkelpoporganisator Chokri Mahasinne opduiken.

 

17.10 Inmiddels zorgt het jeugdige geweld voor vuur op de Grote Markt, het is nog even wachten en dan openen ook de zijpodia op de Vismarkt en de Ijzeren Leen

 19.05 Maanrock is nu op volle kracht bezig, Op de vismarkt heerst een gezellig gemoedelijke drukte, op de Ijzeren Leen is alles voorlopig nog rustig. Ik heb goede hoop dat dit nog zal veranderen naarmate de avond vordert.


20.00 The Sore Losers zorgen voor een mooie volle Grote Markt

21.30 De Grote Markt staat nu echt in vuur en vlam met de jongens van A Brand

00.10 De eerste maanrockdag nadert zijn einde, Gabriel Rios entertaint samen met Jef Neve op een onnavolgbare manier op de Grote Markt, tegelijkertijd houdt Mechelaar Klaas Delrue van Yevgueni de Ijzeren Leen goed aan de Waggel. Marcel en Arbeid Adelt doen dit meer dan waarschijnlijk ook op de Vismarkt, maar door de drukte ben ik daar niet meer aan toegekomen, eerder zag ik daar wel Roland, een Belgisch icoon van de blues. Voor mij persoonlijk was dat het optreden waar ik vandaag nog het meest van genoten heb.

We kunnen besluiten dat deze eerste dag gewoon af was, prachtig weer, een zwoele avond, en geen baldadigheden voor zover ik nu weet.

Hopelijk hadden jullie iets aan dit verslag on the go, met dank aan O'Fiachs Irish pub op de Grote Markt voor de wifi en de electriciteit op een geïmproviseerde perstafel :)

Wat me gisterenavond wel opviel was dat, net buiten het "festivalterrein" (Hoogbrug - Korenmarkt - Haverwerf), er een shitload aan halve-liter-bierblikjes (van een merk uit Jupille) overal op de grond verspreid lagen.

Ik geloof niet dat die werden verkocht op het festivalterrein zelf.

BTW : Roland - and friends - waren (alweer) top !

Daarstraks eens naar 't stad geweest : bijna alles van de achtergelaten rommel was opgekuist. Proficiat voor onze stadsdiensten !

Wat mij, gisterenavond, ook nog opviel was dat "Mechelen's Finest" (aka de Flikken) de hele boel stévig in de gaten hielden.

:-)

Leuke live-verslaggeveing Marc !
Ja, Roland, Yevgueni en Buurman had ik zeker ook willen zien, maar een mens kan niet alles... ik genoot op dat moment van Blues, Soul en aanverwanten in Wespelaar...
Maar daar verslagen net nuttig voor he: "een beeld  krijgen van" of ook als je er zelf wel bij was: "nagenieten" ;-)

Straks trek ik wél Maanrockwaarts, gewapend met pen en camera ...
'k kijk vooral u it naar The Neon Judgement, benieuwd naar Eté 67 en Drums Are For Parades en benieuwd of The Scene overtuigend zal zijn (na een minder goede concertervaring vorig jaar in de Roma).. Ja, en de Clement & co; die zullen wel zoals altijd voor stevige ambiance zorgen ...

Tot straks ;-)