Een klein beetje Maanrock

met categorie:  

Dat het een uitzonderlijk jaar is, dat wist ik al langer. Afstuderen, werken en samenwonen "verstoorden" mijn natuurlijke levenspad. Maar dit weekend was het iets helemaal anders... het was Maanrock.

De zestiende keer al toonde Mechelen zich van zijn beste kant: muziek voor jong en oud. Ik zou jullie graag vertellen dat ik mij die allereerste keer nog herinner alsof het gisteren was, maar niets is minder waar. Ik weet zelfs niet of ik er bij was. Maar ik ben wel elk jaar geweest zolang ik mij kan herinneren.

Dat maakt dit weekend ook zo vreemd: zaterdagmiddag en -avond, zondag de hele dag stonden volgepland. Een jaar geen Maanrock dan maar?

Nee, dat kon ik niet laten gebeuren. Dus trok ik zaterdagavond tegen half 11 toch nog snel even naar de Mechelse binnenstad. De Grote Markt heb ik nooit gehaald, het podium op de IJzerenleen eiste al mijn aandacht op. Yevgueni speelde er een zogenaamde "thuismatch". Omdat mijn vriendin fan is van de groep bleef ik staan en luisteren.

Rondom mij stonden honderden en duizenden andere mensen. De een enthousiast meezingend, de ander (zoals ik) een beetje aan het rondkijken. De groep stelde haar nieuwe plaat voor: Welkenraedt. Wij hebben die zelf al enkele maanden thuis liggen, maar helaas nog nooit beluisterd. Jammer dus, want meezingen met een optreden is toch net leuker dan alleen maar luisteren.

De mannen deden hun best, maar konden mij nooit helemaal betoveren. Ik luisterde en keek en zag mensen rondom mij lachen en praten. De muziek was verschoven naar de achtergrond. Erg? Nee, zolang Mechelaars en (eenmalige) inwijkelingen maar een leuke dag hebben. Want daar staat Maanrock voor, al zestien jaar lang!

En mijn vriendin, de Yevgueni-fan? Die zette zondag dan toch Welkenraedt op.

Leuk verslag, Goedele.  Meer van dat.

:-)

Een tof persoonlijk verslagje !

Al ben ik toch niet altijd even blij als mede-muziekfans soms luidkeels elke noot mee staan te brullen, maar  ik geef ook meteen ootmoedig toe dat ik me er zelf ook aan bezondig soms ;-))

Yevgueni (en Buurman!) dus gemist, want op zaterdag was ik op een ander festival...

En.. nu je de CD gehoord hebt, Goedele, valt ie mee?  ;-))

Hier nog een heel klein beetje "Maanrock".

bwa, Yevgueni is wel cava als achtergrondmuziek. Maar er echt naar luisteren vind ik net te eentonig. En de nieuwe cd ligt in diezelfde lijn...