Diep in de put

met categorie:  

   

(foto's: Jan Smets)

'Diep in de put' - Het zou de titel kunnen zijn van een Jommekesalbum.  Maar: een afdaling in de gigantische bouwput van het stadsmuseum Hof Van Busleyden, is minstens even spannend.  Zondag aanstaande kan het Mechelse publiek de put bezoeken, maar vandaag kreeg, in primeur, Mechelenblogt reeds de kans om het technisch huzarenstukje van dichtbij te bekijken.  Stevig geschoeid en met een veiligheidshelm op het hoofd, daalde ik af - met Bart Stroobants, conservator van de Mechelse musea als gids...

Het was een boeiende ervaring.  Ik had voordien al wel eens stiekem door het hekwerk gegluurd, en was er ook bij bij de eerste steenlegging - maar vandaag stond ik daar beneden toch versteld van het ruimtegevoel.  Das' toch nét nog een andere gewaarwording.

 

Ik heb m'n ogen dan ook de kost gegeven.  Mechelen schrijft hier een mooie nieuwe bladzijde.  Antwerpen mag zijn MAS hebben, en Leuven mag trots wezen op zijn Museum M, maar onze stad kijkt met spanning en fierheid uit naar de realisatie van het Nieuwe Busleyden.

 

  

  

Nog even ligt de put open.  Vanaf november wordt het overwelfd.  Als alles volgens schema verloopt kunnen we tegen volgende zomer onze eerste expositie in Busleyden meemaken.  Nadien wordt het bestaande historische gebouw aangepakt. 

Als Mechelaar krijg je aanstaande zondag, 28 augustus, de unieke kans, om ook af te zakken in de bouwwerf.  De inschrijvingen hiervoor lopen als een trein, maar er zijn nog wel wat plaatsen beschikbaar.  Dus...

Het majestueuze Hof van Busleyden wordt uitgebreid met een monumentale tentoonstellingsruimte.  Maak vanop de eerste rij deze eerste stappen tot realisatie mee.  Kom langs op deze 'Openputdag'.  Leden van het bouwteum zullen je rondleiden.

 

Vanaf 10 uur ben je welkom.  Tot 16 uur zal elke twintig minuten een groep van maximaal 20 personen de put in kunnen. 

 

  

  

Wél dien  je te reserveren voor deze  gratis rondleiding.

Dit kan bij het Toerismehuis in de Hallestraat.  Je kan dit rechtreeks doen aan de balie van UIT, of via de onderstaande telefoonnummers:

32 70 22 28 00

32 15 29 76 53

of:  uit@mechelen.be

Laat deze kans niet liggen!

Wauw, übercool is dat !  ;-)
Dat moéten we zelf meemaken natuurlijk .... Ha ja!

Zo zagen we Mechelen nog nooit en zullen we het misschien nooit meer zo zien !

Deze foto's (vooral 1, 2 en 8) zijn unieke documenten voor het nageslacht.

Mechelen gaat nu wel echt de dieperik in !

;-) 

Hebben jullie nu ook het gevoel dat er zoveel gegraven wordt in Mechelen ?

Yep.  En misschien hebben we morgen ook nog eens een sûpermégaparking ONDER de Mechelse vesten !

Schuttersvest - Foto Gimycko

Dank je wel om het hier aan te kondigen, Jan!

ik schrijf me zeker in.

 alweer een diep(t)epu(n)t in de rijke Mechelse architectuurgeschiedenis…

Wat die parking op de vesten betreft ben ik vooral benieuwd of er daar nog iets van de ...heu...vesten gaat opduiken.  En na zoveel maanden met onze neus op de werkzaamheden op het Hof van Busleyden gezeten te hebben, kunnen wij natuurlijk ook niet nalaten om zondag eens te gaan neuzen...

En morgen kunnen we ook nog gaan wandelen ONDER de IJzerenleen

't Is ni te doen - 't Is ni te doen

;-)