roze shirts doen duit in het zakje voor sociale integratieprojecten

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Het was een fel opgemerkte campagne, die dag van 17 mei, op onze Grote Markt.  En niet alléén omdat daar een aantal mannen in korte broek een roze truitje hadden aangetrokken..., maar vooral omdat het voetballers waren die een taboe wilden doorbreken.  Een delegatie van onze beide Mechelse voetbalclubs wilden hiermee dukelijk ingaan tegen homofobie.  En wie een beetje de actualiteit heeft gevolgd de laatste weken, weet dat dit toch nog steeds broodnodig is... Denk maar aan het zinloze geweld dat tegen holebi's werd gebruikt.

17 mei was de Internationale Dag tegen Homofobie.  De stad en het Meldpunt Disriminatie brachten die dag speciaal onder de aandacht.  Ons stadhuis kleurde een beetje roze, en spelers van Malinwa en Racing lieten met de slogan 'Homofobie? geen bal aan' zien dat het menens was met hun sensibilisatieactie.  Best moedig! Wie het voetbalwereldje kent, weet dat zo'n statement niet zo evident is.

In de beide voetbalploegen vond Mechelen twee bereidwillige partners om de boodschap kracht bij te zetten.

 Terugblik:   http://www.mechelenblogt.be/2011/05/homofobie-geen-bal-aan

 

 

De spelers signeerden elk hun eigen roze shirt, dat vervolgens per opbod werd verkocht.  En dit bracht een aardige duit op.  Liefst 3011,84 euro werd bijeengebracht.  De opbrengst van de actie die vandaag werd afgesloten, wordt nu geschonken aan vzw Mechelse Hattrick, die sociale integratieprojecten opzet rond het Mechelse voetbal.

 

 

Met het geld wil men nu ook specifiek een project opzetten tegen homofobie, in samenwerking met de dienst Diversiteit van de stad én de Mechelse Pink Devils (de énige homovoetbalclub van ons land!)

Het hoogste bod werd uitgebracht op de outfit van KV-Mechelen-speler Xavier Chen  Voor 185 euro ging dit onder de hamer.  

 

    

 

 

"De stad Mechelen, KV-Mechelen en Racing Mechelen respecteren holebi's.  Samen willen we deze boodschap aan alle inwoners en voetbalfans overdragen.  Want respect voor elkaar is de basis van een professionele sportcompetitie en elke goede samenleving.  We hopen dat we met deze actie ons steentje kunnen bijdragen op dat vlak!"

(Ali Salmi, Johan Timmermans en Frank Dietens)

 

 

Zou het helpen als ook eens een pak bloggers hun flickrbadge zouden willen dragen in 't Stad ?

Want alle beetjes helpen.

;-)

BTW :

Voor al die hersenloze nitwits : " Get a Life !  'Cause Gay Bashing is so MF Old School ! "

- duh -

Wow Gim. Ge laat u eens echt kennen en het maakt u op slag een stuk sympathieker.

Eens voor de rest. Niet alleen is Gay Bashing 'Old Skool'. Het is schofterig, primitief, hersenloos, wraakroepend, ... etc

@ Wout :

Was mijn percentage aan "sympatiekheid" gedaald of zo, over de jaren heen ?

Just2know

;-)

BTW : 

Elke vorm van "achterlijkheid", onder welke mom dan ook, moet asap de wereld uit !

Want kennis is macht.

Ik vat gewoon uw gevoel voor humor niet Gim. En voor de eerste keer sinds ik U ken op MB maakt ge U eens kwaad ipv ... enfin ... U er met Gim-humor vanaf te maken.

 

@ Wout :

Dan zijt gij precies een tijdje niet meer op den Blog geweest, zeunne...

Het is niet nodig om, als de goden orakelen dat mannen met tasjes niet cool zijn, dat je ze zonodig tot gort moet trappen.

Dat zulke acties in 2011 (nog) broodnodig zijn is jammer, maar tegelijk is het heel goed dat zo'n initiatief genomen wordt; en die roze-t-shirtacties is méér dan zinvol en lovenswaardig...
Super dat de spelers van KV en Racing zo hun nek uitsteken!!!!

Die geweldadige of zelfs verbale acties tegen andere mensen omwille van hun sexuele geaardheid (of ook omwille van andere reden) zijn onder geen enkel beding te verantwoorden, laat staan te begrijpen. Punt.
Verder "zinloos geweld": is geweld niet altijd zinloos? Ja toch?

ik treed ook Gims verontwaardiging en Wouts standpunten in deze bij...
Laat elk in zijn eigen waarde en overtuiging of sexuele voorkeur... zoals anderen jou in de jouwe moeten laten....
 

"...Hey kids, be free !

Do whatever you want to do, just so long you don't hurt anybody !..."

-

Een ouwe Hippie-quote

(Een waarheid als een koe en het vat alles ook nog eens goed samen, niet ?)

Klopt, Gim !

Maar je zult bedoelen: "as long as you don't hurt anybody"

@ Markec : Reeds aangepast.

:-)

BTW : kwam die quote niet uit Hair - the musical ?

imarkec je hebt het prachtig verwoord en ik treed je volmondig bij!!!!!!!!