plonsen in de Dijle...

met categorie:  

    

   

(foto: Jan Smets)

En ze waagden de sprong in de Dijle:  of het nu Groenen of stand-up comedians, parlementsleden, Chirojongeren of  andere  sympathieke Mechelaars waren...  Allen het water in om met deze sprong in het Mechels nat, te laten zien dat zuiver water van essentieel belang is...

De Dijle mag dan niet meer zo inkzwart zijn als in mijn kinderjaren: er is nog werk aan de winkel.  Ijveren voor zuiver water blijft van essentieel belang.  Met deze sensibilisatie-actie wordt hierop de aandacht gevestigd.

 

Voor de tweede maal op rij, was de Dijle tussen Haverwerf en Vismarkt  de plaats om dit te demonstreren.  En ze doken  met velen het water in.  Nog meer toeschouwers stonden te supporteren aan de kade.  Het mag dan niet zo warm geweest zijn als bij vorige editie: ze déden het toch maar.

En dit - dit kunnen we alleen maar toejuichen.

   

  

Aanvankelijk wou ik solidair zijn met die ijsberen door om 15u een duikje te nemen in mijn zwembad waar de temperatuur (23°) alleszins iets warmer zal geweest zijn dan het Dijlewater, maar onverwacht bezoek heeft er een stokje voor gestoken... 

In elk geval: "chapeau" voor die moedigen!

Moedige jongens en meisjes ! Bravo !!

je moet het maar doen hé!

respect voor de dapperen !

 

Respect niet, maar dapper zijn ze wel :-)

 

De dappersten onder de Galiers:-)) 

Nu nog een koerske, op de Dijle,

tussen FlickrJans en Blauwbartje

- in zo'n doorzichtige bal

tussen Kraanbrug en Hoogbrug -

en we zijn er helemaal !

Foto Gimycko - Kermis Mechelen 2011

Prèt oep de Mèt  Dijle, verzekerd !

;-)

Voordeel : Ge wordt er niet nat in.

Misschien mag ik even aankloppen met een negatieve noot ? Niet ten opzichte van de Big Jump, maar ten opzichte van Mechelen Blogt.
Ik had graag een kijkje gaan nemen op de Big Jump en wie weet ook wat foto's genomen, maar helaas vernam ik pas nu dat het reeds achter de rug was.
Ik vind het heel fijn dat er op Mechelen Blogt altijd een verslag staat van een voorbije activiteit, maar ik mis de aankondiging ervan.
Misschien iets om over na te denken ??? Een evenementenkalender.
 
 

Kalender is voorhanden. Helaas niet altijd met receptie voor elkeen. 

@ Anneke :

Ik heb hier, enkele dagen geleden, nog opgeroepen dat het op zondag weer van dattum was...

Check hier de laatste reply (zie datum)

Hier moet ik Anoniem 11/07/2011 - 16:23  en GL bijtreden.  Ik heb al meerdere keren een fotoverslag gezien van één of ander Flickrtreffen waarvoor o.a. Eelco zelfs uit Nederland komt,  zonder dat ik wist dat er iets georganiseerd werd.  Of zijn die meetings alleen maar voorbehouden aan de "chosen few"?

 Is dat eigenlijk niet eerder iets voor de dienst tourisme?

Je kan moeilijk iemand vragen om iets te doen in zijn of haar vrije tijd terwijl er eigenlijk iemand anders gewoonweg voor betaald wordt.

Straks pakken we nog iemand zijn werk af ;-)

Dus ik zou zeggen; stuur uw suggestie naar de dienst toerisme, communicatie, in/uit mechelen,... die hebben bovendien een website die door eenieder kan bezocht worden.

 Ondertussen even op mijn eigen browser gekeken, onder mijn favorieten staat een mapje waar al de sites inzitten die informatie bevatten over wat er zoal overal te doen is, gaande van beurzen tot oldtimerrally's tot rommelmarkten tot tentoonstellingen etc, staan meer dan 50 url's in. Het vergt dus wat opzoekingswerk wil je je vrije tijd vullen.

Een agenda komt niet zomaar aangewaaid, en weet je niet wat er te beleven valt, dan staat de schuldige waarschijnlijk in de spiegel. Dat is althans mijn mening.

@Anoniem: Er bestaan al lang evenementen kalenders, kijk maar eens bovenaan deze pagina. Verder staat het iedereen vrij om bij een evenement een persoonlijke noot te schrijven. En wat betreft de Flickr meetups Roger, die staan duidelijk aangekondigd op deze lokatie, niets geheims :-)

http://www.flickr.com/groups/photowalkbelgium/

Kan Floris de kalender (of een dikke vette hel-verlichte kalenderbutton) misschien hier, ergens rechts op de frontpagina van deze blog, neerpoten ?

Misschien ergens onder de Tags-in-Categorieën of zo

Niet iedereen klikt de kalenderlink bovenaan aan, want iedereen zoekt dàdelijk naar de laatste reply (op welk artikel dan ook) en die staat meestal onderaan.

Allez, just an ID, zeunne

Peter, 't zal wel aan mij liggen, maar op die link zie ik alleen maar foto's van zaken die al voorbij zijn.

Wat ik alleen maar wou weten is hoe ik te weten kom wanneer de flickr/bloggers samenkomen.

Hé  vriend Jans, zet er nu a.u.b  eens iets op wat wij allemaal kunnen genieteni in plaats van dat groen gezijk. 

@Roger: Op diezelfde site worden nieuwe dingen aangekondigd voor foto-meetups over gans Vlaanderen. Momenteel wordt er een bijeenkomst in Diest Zaterdag 6 augustus ge-afficheerd.

Misschien even inloggen op Flickr ?

@ Anoniem (en evt anderen):

De Big Jump was aangekondigd in de Streekkrant van vorige week, in de Zondagskrant én in de Nieuwe Maan van juli (die vorige week in de brievenbussen werd bezorgd).

Het is dankzij empirisch onderzoek dat we nu weten dat alcohol en een hele dag feesten rond middernacht hun tol eisen :-)

@ anoniem:

ik wil toch ook wel even reageren op jou.  Ik kan het best begrijpen dat het niet tof is als je iets leest over iets waar je ook had willen bij zijn.  Maar ik wil bij deze wel stellen dat een blog géén officiële website van de stad is of wat dan ook.   Daar worden natuurlijk evenementen op aangekondigd.  En verder doen de pers dat, en andere media.

Een blog zoals deze is natuurlijk nog iets helemaal anders.  Op een stadsblog schrijven bloggers op vrijwllige basis met een al even zélf gekozen frequentie over wat ze zélf willen.  Hier wordt geschreven over wat zij tof  of boeiend hebben gevonden hebben.  Nét zoals in deze topic waar ik iets neerpen over de Big Jump.

Ik had over dit evenement iets gelezen, en besloot om eens een kijkje te gaan nemen.  Ik krijg al de info over wat er in deze stad gebeurt ook niet zomaar op een presenteerblaadje natuurlijk.  Ik lees het toevallig, of ga er naar op zoek, of hoor het van iemand anders, of...  In die zin weet ik op voorhand even veel als jij  ;-)

En hierboven staat ook een kalender, die weliswaar niet veel gebruikt wordt.  Maar misschien is er wel een andere vrijwilliger die dit af en toe graag aanvult.  Het kan natuurlijk.  Een stadsblog wordt gemaakt door velen. 

Ik hoop, anoniem,  dat je hiermee toch wel een beetje een beter beeld hebt op het 'verschijnsel Mechelenblogt'.

@Roger:

Er is helemaal geen 'chosen few' die stiekem bijeenkomstjes organiseert in exclusief kader  ;-)    Zoals Peter het ook reeds stelde.  Die worden via de geeigende kanalen aangekondigd.

Voor de weinige Blogmeetings is dit via Mechelenblogt.  De laatste bijeenkomst dateert van onze vijfde verjaardag (waar jij trouwens bij was!), en waarop we het oa belfort bezochten.

Flickrmeetups (de laatste was tijdens de Hanswijkprocessie), worden aangekondigd via Flickr.  Gewoonlijk op de Flickrgroup 'Mechelen', waar jij ook op ingetekend staat (die info kan je dus daar gewoon vinden door af en toe eens te 'passeren')  of in de Flickrgroup 'photowalk Belgium'.  

Maar je doelt nu specifiek wél op foto's die je op Flickr zag verschijnen van 'ene zekere Eelco uit Leiden'.  Da's natuurlijk een 'privé-gebeuren'.  ;-)   Eelco komt wel heel vaak naar Mechelen.  En af en toe tref ik hem dan natuurlijk ook.  Nét zoals anderen hem dan hier treffen op de Grote Markt of elders.  En zo gebeurt het dan wel eens dat er spontaan getelefoneerd wordt door hem, naar anderen die hij hier kent, om af te zakken.  Niks meer of niks minder.  En nog minder 'stiekem'...  ;-)  Ik hoop dat dit hiermee ook uitgeklaard is. 

De 'officiële' Flickr-en Blogmeetings staan voor iedereen open.

 

Dit ter zijde.

Laat ons nu maar terugkeren naar het onderwerp, dat voor sommigen een sensibilisatie-actie is en voor sommige anderen  met plastisch woordgebruik 'groen gezeik'...

;-))

 Ik spring ook elk jaar in de Dijle met de Big Jump, maar niet in Mechelen. Ik verkies Heverlee omdat het water daar een stuk properder is en ik mijn gezondheid niet te fel wil riskeren. In Heverlee was de temperatuur dit jaar trouwens 15 à 16°C.

In Mechelen zie je (en ruik je) trouwens nog meerdere lozingspunten in de Dijle als je langs het Dijlepad loopt. Hoe deze na zoveel jaren nog altijd niet gesaneerd zijn begrijp ik helemaal niet.

ik had reeds lang goesting om eens in de dijle te springen en vond zondag dé ideale dag ervoor tot twee verjaardagen tegelijk er een slokske voor kwamen steken.
Volgende keer misschien of misschien laat ik me op een nachtje wel eens stiekum van de kademuur in het water glijden. Enfin de kikkers zullen het dan wel weten.

 

Aha, als we morgen, in 't midden van de nacht, met zijn allen wakker gemaakt worden door het gebrul van kikkers, dan zit de Lieven in 't Dijlewater !

Goed om te weten.

;-)

Poging om jullie mijn foto's op Facebook te laten zien.

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.126699444084425.33507.100002331...
 

 

 

Nee, ik dacht als daar zoveel schoon volk in 't water springt kan ik er ook nog een visje bij gooien. Ik moet wel zeggen dat ik juist mijn factuur van de groene stroom aan het bekijken was. 

  Ik moet de lichtjes onder vuur genomen 'Anoniem' hierin toch bijtreden. Mechelenblogt mag dan geen officiële blog stadsblog zijn, ondertussen is het in Mechelen en omgeving wel al goed bekend. 

Ook al heb ik met Mechelen Blogt helemaal niets te maken en ook al ken ik enkele van de actieve bloggers hier wel, ik vind helaas ook dat het aanbod van artikels (voorbij events) vaak nogal eenzijdig is en in een véél te hoog tempo voorbij vliegen. Enige vorm van reflectie kan zeker geen kwaad. Kwantiteit is al lang geen probleem meer op deze blog, kwaliteit laat, mijn inziens, soms toch de wensen over (zowel qua tekst als foto).

Zoals Anoniem aangeeft: een meer uitgebreide en duidelijkere aanwezige kalender zou zeker geen kwaad doen. 

Maar kwestie van elkaar ook goed te verstaan: jullie doen dat hier wel erg goed en hoop dat jullie nog lang verder doen. Kan alleen maar hopen dat de kwaliteit nog verder verbetert.

 

Om Anoniem en anderen te plezieren :

Naast de sterkste man van de provincie Antwerpen op de grote markt in Mechelen, deze zondag, is er ook straattheater in de Nekker 

Just2letUknow

Allen daarheen !

Is het morgen weer van dattem ?  Blijkbaar wel.

Big Jump 2012 Mechelen

Zoals het er nu uitziet zullen er velen niet tot aan de Dyle moeten gaan om te plonsen. In hun kelders zal er wel genoeg water staan. 

Spring mee in hartje Mechelen. De Big Jump staat garant voor ambiance, gezelligheid en genieten van het water. Nodig daarom je familie, vrienden en collega’s uit en spring samen voor een gezonde en ecologisch waardevolle Dijle.

• 14u: Start Big Jump
• 14u45: Speech
• 15u: Jump!
• 15u30: Iedereen uit het water
• Doorlopend: waterplezier, infostanden en wateronderzoek voor kinderen

Locatie:
Haverwerf ter hoogte van de Vismarkt

Er is, deze keer, maar weinig "reclame" om gemaakt.

:-/

BJ'10 - Foto Gimycko