Nationale Feestdag ?

met categorie:  

21 Juli

 

Volgens sommigen zou het de laatste zijn, volgens anderen zullen er nog vele volgen. Wat er ook van zij, afgelopen donderdag was het Nationale Feestdag. In Mechelen werd dat op de Grote Markt gevierd.

 

21 Juli

 

21 Juli

 

Gery’s Big Band zorgde voor de muzikale omlijsting. Maar zij zorgden daar niet alleen voor. Barbara Dex kwam een handje (of moet ik zeggen een stemmetje?) toesteken. Met een mengeling van muziekstijlen probeerden zij er een feestje van te maken.

 

Barbara Dex

 

Barbara Dex

 

Na een korte pauze, kwam de big band weer het podium op. Dit keer met ondersteuning van Andrea Croonenberghs. De nummers die zij had gekozen waren wat rustiger dan die van Barbara maar ze konden toch het publiek bekoren.

 

21 juli

 

Andrea Croonenberghs

 

Andrea Croonenberghs

 

En over het vuurwerk ? Daarover kunnen we kort zij: ja er was vuurwerk.

 

Vuurwerk

 

Vuurwerk

 

Foto's : (c) www.photos-b-art.com

Schoon toch die Belgische en Vlaamse vlag samen? Ik mis de Mechelse nog. Kan het zo moeilijk zijn om drie of vier masten op de toren te zetten zodat al die vlaggen samen kunnen wapperen? Als er zo'n haan opgezet kan worden kan een simpele vlag toch zo moeilijk niet zijn?

@Wout "op" de toren staat geen haan maar een windvaan en die draait met de wind mee zoals......... Op een toren hoeft slechts één vlag te wapperen nl. die van de toreneigenaar, in casu dus de mechelse vlag. Al de rest is daar dus niet nodig:-)

Ik heb het einde van het optreden van Andrea nog gehoord. Was in orde, maar ik vond vooral de band van Gery heel sterk. Een Raymond van het Groenewoud-meddley, dat vroeg om meezingen. Een "plekker" bracht een aantal (vooral minder jonge) koppels aan 't dansen. Een rock'n roll medley: schitterend. En dat je met blazers muziek die traditioneel met blazers wordt uitgevoerd prima kunt uitvoeren is nogal logisch, maar wat normaal een bravourestukje op folkfiddle is met kopers blazen wijst op het hoog technisch niveau van de muzikanten. Sjappoo, mannen.

het vuurwerk was er al in de ochtend, twee keer zelfs, een keer rond 1 uur dacht ik en dan rond halfdrie of iets later nog eens.
een of andere onverlaat vond dat hij de eerste moest zijn

Lieven, gij lijkt me daar in een buurtje te zitten. Alle weken wa vès zeggen ze in Hoembeik.