Jon Lehrer gaf beiaardles - maandagavondrecital nu online op Youtube

met categorie:  

Onze Amerikaanse beiaardier Jon Lehrer gaf afgelopen dinsdag een privélesje beiaard aan twee supergeïnteresseerde jonge torenbezoeksters. Ze vonden het geweldig. 

Hieruit bleek dat de oude beiaard door zijn onmiddellijke toegankelijkheid voor het publiek zeer goed geplaatst is om mensen kennis te laten maken met het instrument. Misschien een idee voor de leerlingen van de beiaardschool?

U kunt het zonder meer briljante maandagavondconcert van Jon via onderstaande link nog eens bekijken. Het oog wordt evenzeer verwend als het oor, maar oordeel zelf:

http://youtu.be/1LA00O4FD_I

 

@rvpee :

Jaja, de beiaard is dôôdelijk geliefd bao 't "klaon sôôt" !  

Ook natuurlijk door de "publiciteit" (of is het productplacement) eromheen, gebracht door de beiaardiers.

;-)

Foto's Gimycko

Prachtige foto's Gimycko!

Het is inderdaad zo dat onze Mechelse beiaarden echte ambassadeurs zijn voor onze fiere oude hoofdstad. Wist je dat één van de eerste ambtsverrichtingen van de Amerikaanse ambassadeurs een bezoek is aan onze wereldbefaamde beiaardschool? Voor de Amerikanen is Mechelen op dat vlak een begrip, evenals voor de Russen. 

Vorige week had ik het genoegen om samen met Mark Van Bets een internationaal gezelschap mee te nemen op de toren, waaronder enkele Russen.  Ze kenden allemaal de de Russische uitdrukking "Malinovi zvon" , of Mechelse klanken, voor de Russen een dagdagelijkse uitdrukking voor een mooi geluid. 

Er zijn zo nog van die internationaal bekende uitdrukkingen die terugslaan op ons glorieus verleden, zoals: "Je vais à Malines!" wanneer iemand zijn gelijk wil halen voor de opperste rechtbank.

 

 

Uit de " Sydney Morning Herald " van Woensdag 26 augustus 1914