Jan Wisse speelde het Maandagavondconcert op onze Mechelse beiaard

 

Jan Wisse

Jan Wisse from Rudi Van Poele on Vimeo.

Ik wist niet dat jongedames op de kermis zo luid konden gillen, maar niet getreurd. Hier kan u het Mechelse maandagconcert nog eens beleven, met storende geluiden zo veel mogelijk weggefilterd.  Jan Wisse etaleert in deze video zijn uitmuntende virtuositeit en durft de uitdaging van moderne stukken aan.

Ik heb ervan genoten, daar hoog op de toren. Stel uw geest open en oordeel zelf.

Volgende week afspraak op de binnenkoer van de cultureel centrum, ingang Minderbroedersgang rechts van het figurentheater De Maan. Voor de beiaardliefhebbers zijn er gratis stoelen voorzien.

Koen Cosaert, de meesterlijke directeur van onze Mechelse beiaarduniversiteit zal present geven. Dit belooft weer een schitterend optreden te worden. Toren en beiaard verwacht u, met ceremoniemeester Erik Vekemans, duivel-doet-al-secretaris Michel Leriche, en vakkundige uitleg door Sarah Van Bets en Wieland Volkaert. Nick Vanhaute, BT (bekende torenwachter) zal alles in goede banen leiden. Ook Leen Denyn, kleindochter van Jef, stichter van de school, zal er voortaan steeds bij zijn.

Jan Smets is natuurlijk welkom om een eerste officieel krantenartikel te wijden aan dit evenement...

Hé? lijkt dit nu net niet of ik met deze laatste zin onder druk gezet wordt?  ;-))  Artikel of niet, ik heb voor het volgende concert een plaatsje in mijn agenda vrijgemaakt.  Tof dat ook dat Leen Denijn aanwezig zal zijn.  Jefs kleindochter is immers een 'goeie bekende' geworden sinds het interview op Mechelenblogt.

http://www.mechelenblogt.be/2010/11/leen-denijn-kleindochter-vertelt-44

Mooi dat je dit ook met zoveel enthousiasme promoot Rudi!  Knappe opname ook!

Toch even meegeven dat het concert van nu maadag 11/7 - pas om 21.00 zal starten ( en niet 20.30u). Het concert zit in het programma van de 11 juli viering en daarom deze tijdsaanpassing.

De filmverslaggevingen van Rudi van Poele ( ? rvpee ? ) op Vimeo worden stillekensaan een gedegen standaard om steeds naar uit te kijken !

Meer van dat - Keep up the good work

:-)