De Wereld van Ottertrotter

met categorie:  

      

     

     

     

(foto's: Jan Smets)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

 

Als de punten geteld zijn,

en het in spanning wachten is op het eindrapport...,

als de koffers pakkensklaar staan...,

en als de junizon ons lange, warme avonden bezorgt...

dan zet Ottertrotter de vakantie in,

als eerste van de zomerfestivals...

De wereld was vandaag op de afspraak in Tivoli,

en Mechelen zag dat het goed was...

 

 

Is het een indruk van mij, of was er gewoon veel meer volk dan andere jaren ?
Het kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat ik deze keer een rolstoel door de massa moest duwen.
Voor het podium geraken was er zeker niet bij en we zijn dan ook veel eerder dan gepland huiswaarts getrokken.
 

Het was mij ook veel te druk,

duidelijk drukker als de andere jaren, jammer, maar zo was het niet gezellig,

na 3 kwartier had ik er echt genoeg van.

Het zoveelste zomerfestival dat, door zijn eigen succes, uit zijn voegen barst ?

Jammer - jammer - jammer

Gisteren Marktrock Leuven en Gentse Feesten, vandaag Ottertrotter Mechelen en morgen Maanrock ?

Of hoe knus en gezellig het moet zijn om met 60.000 of 80.000, elke dag (en dat X dagen lang), samengepropt te zitten op een koeienwei in Werchter, Kievit-Hasselt of Dessel.

:-/

Misschien toch de schuld van de tentsletjes ?

;-)

Wij hebben de drukte van Ottertrotter dit jaar ook gemeden.  In de plaats daarvan bezochten we de Open Atelier Dagen van de Mechelse Academie voor Beeldende Kunsten in jawel... de academie en de Minderbroederskerk.  Enkele knappe inspirerende eindwerken gezien.  En we waren niet alleen: er liep héél wat kunstminnend volk rond, gelukkig iets minder dan in Tivoli.

Wie vandaag maandag 27 juni nog zin heeft om de Academie-expo met een bezoekje te vereren kan er nog terecht tot 20 uur vanavond! 

het was inderdaad veeeeeeel te druk ......  Tivoli is eigenlijk te klein voor dit festival

 Bij Maanrock is het gezellige er toch ook al een tijdje af vind ik.  Allé, ben ik toch blij dat ik niet geweest ben. Het plotse goede weer, geen andere grote festivals en het feit dat voor de meesten de examens voorbij zijn, zal er ook wel voor iets hebben tussengezete zeker? 

Ik zou toch graag wat nuanceren als het mag.  Het was inderdaad druk - zéker op het centrale plein waar het podium stond opgesteld... Maar het bleef wel gezellig naar mijn gevoel.   Inderdaad, met een rolstoel moet het géén pretje geweest zijn om er door te komen...  Maar op de terreinen die rond het podiumplein liggen, was het behoorlijk te doen, en gezellig kuieren tussen goedgezinde mensen, langs kraampjes met artisanale producten, standjes met één of andere humane inslag, kinderanimatie...

Dat er veel volk afkomt als het mooi en zonnig weer is, dat kan je natuurlijk raden.  Maar het tropische, de drukte...: het hoort toch wel wat bij de sfeer...  Je kan er van houden of niet.  Maar waarom ik het waardeer: de muziek uit de vier windhoeken, het vakantiegevoel, de solidariteit, de lekkere hapjes uit de hele wereld, jong en oud die zich weten te amuseren...

Wees gerust: als er volgend jaar regenkans is, dan heb je beslist minder volk...  ;-)

(foto's: Jan Smets)

Een paar foto's 'ergens 's namiddags' om een idee te geven van de opkomst, voor diegenen die er niet bij waren...)

 

Aan de picknicktafels in de kinderboerderij kan je rustig genieten van de daar ook goed klinkende muziek. terwijl je een maaltijd binnenspeelt, een klapke doet, boekje leest, of gewoon luistert.

 

O ja, op de website van 11.11.11. staan ook een aantal foto's. Vooral van onze Klimaatstand en de bezoekers daar. Maar ook van de Majoretten H30 en enkele van de muziek met afval.

 Rond een uur of zes direct plaats aan een tafeltje, overrompeling? Boaf, aan de eetkraampjes misschien.

oei, ik heb daar de hele tijd geweest, maar dat heb ik niet opgemerkt, nie dat ik dat ik dat zo erg vind. Voor mij was ottertrotter vooral weer héél geslaagd!

Wij zijn er na het plaatsen van de Marokkaanse tent blijven hangen en het was uitzonderlijk leuk om te dansen voor het podium. Zoveel happy mensen en goeie dansers in de buitenlucht. Tropische sfeer! Heel geslaagd weer. En lekker eten.