Photo Event 2011 focust op vrouwen

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Niet alleen de tentoonstelling van de Mechelse veelzijdige kunstenaar Ward Dijck ging zaterdag van start in het Cultuurcentrum aan de Melaan.  Ook Photo Event 2011 deed dat - met een druk bijgewoonde vernissage.

Photo Event is dan ook niet zomaar de zoveelste fototentoonstelling op rij.  Nee.  Deze prestigieuze tentoonstelling die de vorige edities haar tenten opsloeg in de Turnhoutse Warande, koos dit jaar voor Mechelen.

Voorzitter van het Centrum voor Beeldexpressie, Freddy Van Vlaenderen, prees de goeie samenwerking met het Cultuurcentrum van onze stad, en verwees terloops naar de band die onze stad heeft met 'sterke vrouwen' als onze twee Margareta's.  In een stad waar men zovele dames met klasse binnen haar muren had, lijkt het dan ook evident om een expo met het fotografische werk van enkele vrouwelijke kunstenaars op poten te zetten.

 

Want - Photo Event 2011 focust dit jaar op het fotowerk van vrouwen.  Het zijn Ellen Kooi, Julia Fullerton-Batten, Sarah Van Marcke, Liesje Reyskens, Rebekka Vanderhaeghe en Lieve De Becker.  De foto's van Jeanloup Sieff, de enige mannelijke fotograaf in het gezelschap, zetten eveneens de vrouw centraal.

 

  

(foto's: Jan Smets   -  rechts: Freddy Van Vlaenderen)

(Schepen Frank Nobels bij zijn welkomswoord...)

  

Photo Event 2011 wil het verleden toetsen aan de identiteit van jong fris geweld, aldus Freddy Van Vlaenderen.

De kracht van de expo ligt in het vakmanschap en de doorleefde emotie.  Het getoonde werk is vaak innovatief en revolutionair.

Je kan het zélf allemaal gaan ontdekken in de tentoonstellingsruimten van het Cultuurcentrum, maar ook in de Garage.

De tentoonstelling die een copoductie is van het Centrum voor Beeldexpressie, ons Cultuurcentrum, en gesteund door de Vlaamse overheid, loopt nog tot 21 augustus.  Dus: zo je niet weet waarheen op deze regenachtige dagen: één adres!

  

't Is inderdaad de moeite om eens langs te gaan. Vooral de foto's van Ellen Kooi in De Garage zijn een aanrader. Bedankt voor het mooie fotoverslag.

zullen eens langs lopen!

Hier alvast een filmpje over het event...

 Heb zelden zo'n mooie fototentoonstelling in België gezien en in zo'n mooi gebouw. Een ware aanrader voor elke fotograaf. Ik hoop dat er veel volk komt kijken zodat deze expo in de toekomst in Mechelen kan blijven.

Hoorde in ieder geval van de vele niet-Mechelaars aanwezig op de opening, dat ze héél erg aangenaam verrast waren door de schoonheid van de stad. Tot men in zin 2 over parkeerproblemen begon te praten, maar dat is een andere kwestie ;)

Ik weet waar ik zondag 7 augustus een kijkje ga nemen! Als het cultuurcentrum dan open is natuurlijk.