Living in Mechelen

met categorie:  

  

(foto's: Living in Mechelen)

Het prikkelde mijn nieuwsgierigheid...: 'Living in Mechelen' ???  Wat is dit nu weer in godsnaam?  een nieuw blad, een blog, of...?  Ik zag deze titel opduiken op Facebook, en ik zag  op de stadspicknick van zondag, een decor opgesteld in de Kruidtuin, dat een - euh... 'living' voorstelde...  En in een ouderwetse zetel gingen mensen zitten met een bordje met een met krijt opgetekende stelling hoe zij 'diversiteit' zagen...

En..., ik werd nog nieuwsgieriger.  Dat spreekt.

  

Maar nu weet ik het!

 

'Living in Mechelen' is een nieuw magazine over diversiteit en wonen in Mechelen.  Het is gloednieuw én gratis, en wordt op 20 juni officieel gelanceerd door studenten journalistiek en communicatiemanagement van de Lessiusschool op de Zandpoortvest, en dit in samenwerking met CIMIc (Centrum voor Intercultureel Management en Internationale communicatie).

De inhoud van het magazine wil een weerspiegeling zijn van de diversiteit in deze stad.   Diversiteit valt dan ook te interpreteren als een ruim begrip en daarom zal het magazine gewone mensen met een bijzonder verhaal aan het woord laten...

 

Maar laat me nu maar verder gewoon verwijzen naar de website:

http://www.livinginmechelen.be

 

  

 

En wie héééééél nieuwsgierig is kan vanaf 12u30 terecht aan de Nekkerspoelbrug, want daar staat vandaag de 'living' opgesteld...

Ga je kijken?

Diversiteit is ... iets dat ze in Nederland veel beter doen :-)

geloof ik Tommy, want appelen en peren mengen is alleen goed om siroop te maken

 Op de site zelf zijn van diversiteit nogal weinig sporen te vinden, het gaat blijkbaar in de eerste plaats over hip & trendy shoppen en eten in het centrum. Wat mij doet besluiten:

Diversiteit is... iets waar je enkel last van hebt als je buiten het centrum sukkelt.

Uhu Lieven, en net die siroop lukt héél goed in NL... Elke keer ik daar ben ben ik verbaasd over de kwaliteit van de siroop ginder... Spijtig dat dit hier (nog) niet kan...

Tsja, buiten het centrum is het nu eenmaal zero hip & trendy eten en shoppen, want wonen en leven in de Ellenlange-Bomendreef in Zichen-Zussen-Bolder is het sààiheid troef !

;-)

@Christophe: diversiteit kan zich toch onder allerlei vormen uiten? Het kan bvb. ook betekenen dat je niet per sé steeds in de grote ketens moet gaan winkelen, maar dat je nieuwe en andere dingen kan ontdekken in hippe winkeltjes van lokale handelaars.

 Aah, dat is de betekenis, verschoning, ik was even misleid door de foto van die man met z'n plakkaat met '.. rijkdom van de samenleving' op. In de context van de locale handelaar sta ik er uiteraard volledig achter, niet dat ik er veel kom, zeer zelden eigenlijk, maar desalniettemin gaat mijn sympathie er zeker naar uit. Vooral omdat het mooi is in het straatbeeld, al die kleine winkeltjes.

Dit lijkt wel Vlaams Blogt.

en waar leid je dat in deze topic uit af meneer/mevrouw anoniem?

Vermoedelijk de klassieke misvatting dat politiek met alles en iedereen te maken zou hebben.

@ Christophe,

                           dat is nog zo ook wat je daar zegt. Maar het begon dan ook weer door iemand die denk dat hij hier steeds maar  verwarring moet strooien. We houden niet van verwarring, we houden van de rechte lijn en daarmee basta. 

@TommyG: inderdaad, je hebt gelijk! Uit deze topic was het niet af te leiden. Ik was gaan snuisteren op de website, vandaar dat ik ervan uitging dat het  "breder" was bedoeld. Kan me vergissen, hoor!