laatste werkdag in Mechelen voor Frederik Picard

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Vandaag is het de laatste werkdag in onze Schone Stede, voor Frederik Picard.  Frederik was gedurende verschillende jaren de coördinator communicatie van Mechelen.  Misschien was hij voor velen van jullie een nobele onbekende, maar voor Mechelenblogt was hij dat zeker niet.  Nu willen we ons niet onder 'de pers' catalogeren, maar als unieke 'internetgazet' gemaakt door maneblussers zélf, kwamen we toch wel regelmatig met hem in contact.

 

(foto: Jan Smets - Frederik op persconferentie in stadhuis tussen Mark Uytterhoeven en Gunther Neefs...)

Frederik is Antwerpenaar en zal nadat hij de deur in Mechelen toetrekt, aan de slag gaan als marketting- en communicatiemanager van het Stedelijk Onderwijs in de Sinjorenstad.  Het wordt dus een thuismatch...

Wij wensen Frederik het allerbeste bij deze uitdaging, en bedanken hem voor het verzette werk in onze Dijlestad.

Maar weet deze Antwerpenaar nu wel wat hij doet?   ;-)

We durven het betwijfelen.

Waarschijnlijk heeft Picard deze job in Mechelen ooit aangenomen met een zekere masochistische zelfkwelling; want zeg nu zélf: wélke Sinjoor zou vrijwilig en in volle verstand zich willen 'verlagen' tot arbeid in een provincienest als het onze?  Wij - maneblussers - weten natuurlijk wel beter - maar een Antwerpenaar??   ;-))

 

Nu verlaat Frederik deze mooiste stad van het westelijk halfrond - dit paradijs aan de Dijle, met de machtigste toren van ons land..., zijn trotse bewoners, met hun kritische instelling, hun latente fierheid en scheurpend aanwezig-zijn... 

 

Frederik: beséf je wat je doet?

Enfin: zand erover: de Schelde en Lieve-Vrouwetoren lokken jou.  We zwaaien je zonder rancune en met oprechte sympathie uit, maar willen er ooit nog wel eens over praten op een zonnig terras - niet met een 'bolleke', maar met een Gouden Carolus.  Daar houden we je aan!

 

(Frederik Picard wordt opgevolgd door Bram Beeck)

:-)

Ik kan ni wachten op een verslag van het interview !

;-)

Frederic,

 

Het was 2 jaar geleden met het evenement"stadsvisioenen" een prachtige samenwerking met jou, voor het verwerken van de korte montages die ik , via jou, voor de stad realiseerde.

Het ga je goed op je nieuwe stek.

 

Groeten

Bert