Finale Maanrockrally geeft aftrap Dijlefeesten 2011

De voorbije weken gaven twintig deelnemende bands/ artiesten het beste van zichzelf in de Mechelse jeugdhuizen tijdens de preselecties van de Maanrockrally. Inzet was een finaleplaats op 30 juni op de Haverwerf bij de aftrap van Dijlefeesten 2011.

Zes finalisten mogen uiteindelijk de clubsfeer van de preselecties inruilen voor het openluchtpodium op de Haverwerf voor een hopelijk groot publiek..

De winnaar op 30 juni krijgt een jaar opnametijd en begeleiding door de befaamde Motor Music studio, sinds kort in Mechelen gevestigd. De andere finalisten krijgen een geldprijs. En voor allen geldt: een fameuze ‘vuurdoop’ op de zesendertigste editie van de Dijlefeesten.

Vanaf 19 uur mogen de zes finalisten die hun ding  doen op de Haverwerf. Aan variatie in stijlen alvast geen gebrek, en dus voor elk wat wils. Met de mix van postrock, stoner rock en metal van Them Pigs, singer-songwriter J. Keens Balloon Fight, vrolijke en deemoedige liedjes van Kaat & Daan, het swingende Boulevard, de instrumentale psychedelische postrock en noise van Statue of de band wiens muziek ongeveer klinkt zoals de lange naam doet vermoeden: Summerbummerdownerfolk...

Wie er wint, is afwachten natuurlijk maar... dat het een gevarieerde muzikale avond wordt, daar op de Haverwerf, staat vast ...

Jammergenoeg ben ik er niet bij. Ik ben dan op vakantie met de moto.