Eric Min schreef een boek..

met categorie:  

En het werd de biografie van Rik Wouters, de kunstenaar die dezer dagen een beetje geclaimd wordt door Mechelen, hij leefde er dan ook het grootste deel van zijn leven.

Met deze biografie is Eric Min (foto) zeker niet aan zijn proefstuk toe, drie jaar geleden schreef hij al die van James Ensor, en men zegt dat hij dat zeer goed deed, dus gaan we ervan uit dat hij dit deze keer ook zeer goed gedaan heeft.

Het boek is wat wij noemen een 'dikke kloeffer' van meer dan vierhonderd bladzijden met zeer veel tekst en weinig prentjes, de lezers onder ons kunnen er dus een flinke kluif aan hebben. Met de vakantie in het verschiet altijd interessant, want het leven van Rik Wouters en zijn onafscheidelijke Nel zou lezen als een -weliswaar middellange- roman. En het sluit bovendien perfect aan bij de Rik Wouters tentoonstelling die momenteel loopt in de Lamot en eveneens zeer de moeite is.

foto: © c.netels 2011

Eindelijk een nieuwe biografie van Wouters. Het referentiewerk ? Ik zal het eens beginnen uitlezen, zie.

..en het door Min gesigneerde boek ligt hier nu ook op de salontafel.  Ik kan haast niet wachten om er aan te beginnen, want de beginregels nodigen héél erg uit om er de tanden in te zetten.  Het boek brengt dan als eerst ook de  21-jarige Nel ten tonele.  Beslist niet eigenaardig.  Want wie zou Rik zijn zonder zijn geliefde, zijn model en muze Nel...  Dat onze Brusselse Nel absoluut niet van Mechelen hield, nemen we er graag bij.  ;-)

Voor nét geen 35 euro mag je het boek het uwe noemen.

Rik Wouters is weer hélemaal terug in Mechelen,  En dat was te merken aan de ruime opkomst in Lamot waar het boek werd voorgesteld.

Bedankt voor dit toffe verslag, Christophe!... ga me dat boek zéker ook aanschaffen!! Ah Ja!!!

Helaas vandaag, Twee andere vergaderingen voor en tijdens de voorstelling van het boek....
Maar, de expo  bezocht ik al, bezoek ik  opnieuw, het Rik Woutersmuseum ook en dat boek zal ik zéker lezen !!

 Bedankt voor je verslag - ook wij schaffen ons het boek asap aan ...

 

Heel interessant, bedankt voor dit mooi verslag het nodigt alvast uit om het boek te kopen.

Het artikel in Knack Magazine was alvast veelbelovend.

morgenmiddag na de ww direct naar de boekhandel!