Zondag: Kinderen Baas! in Mechelen...

Als het aan Mechelenbinnenstebuiten (MBB) ligt toch, of... 

Kinderen Baas! Is de startwandeling van het zomerprogramma van deze organisatie die telkens met open en kritische geest naar de stad en de (leef-)omgeving kijkt. De wandeling van zondag 22 mei draait om de kindvriendelijke plekjes in Mechelen, kinderstad.

Kinderen zijn een last en een zegen”, zo citeert MBB een bompa zaliger, "en hij kon het weten, want hij had een bloemkoolveld of twee".  Mechelenbinnenstebuiten neemt de deelnemers zondag mee in de stad van de apenjaren van Keizer Karel, kroostrijke gezinnen, vingervlugge kinderhanden aan de arbeid, Sinte Mette op zijne troon, hangjongeren en deugnietenstreken. Dat belooft, niet?

Ook de volgende zondagen, soms op woensdag, kun je meewandelen met Mechelenbinnenstebuiten, met telkens een ander thema. Een kleine greep uit het aanbod: ‘Oud of Out’, 'Mannen!', ‘Vrouwen in Mechelen een noodzakelijk, kwaad?’ en‘Conflict’.

Nu zondag kun je alvast het kind in jezelf weer manifesteren en de kindvriendelijkste plekjes in de stad mee ontdekken. De wandeling start om 14 uur aan de leuningen van de IJzerenleen en duurt maximum drie uur, een rustpauze in een volkscafé incluis.

Kostprijs: € 7 cash bij vertrek en € 5 bij voorinschrijving via ‘UiT in Mechelen’.

Meer info over de verschillende MBB-wandelingen vind je op hun webstek.

 

Ik zal er zeker zijn!