Mechels toneel op het 75e landjuweel?

Na de selectie van Cie Parallax vorig jaar voor het 74e editie (zie eerder op Mechelen Blogt) is het dit jaar KT Voor Taal & Kunst dat hoge ogen gooit ter gelegenheid van het 75ste Koninklijk Landjuweel. 

Dit Mechels gezelschap werd immers niet één maar twee keer geselecteerd voor de longlist: met "Serpent" (naar "De getemde feeks" van Shakespeare) dat eerder dit jaar speelde in een regie van Tristan Versteven én met "Halverleven" geschreven door en in een regie van Danny Timmermans. 

Ook het Mechelse theatercollectief 'tist! werd geselecteerd met hun voorstelling "Family voices" van Harold Pinter.  Ook dat is knap, ze werden eerder in 2009 al eens geselecteerd.

Begin juni is er de Landjuweelhappening waarop alle positief beoordeelde voorstellingen (12 in totaal waaronder de drie Mechelse) worden bekroond. En dan weten we ook welke 6 voorstellingen de shortlist haalden en dus geselecteerd zijn voor het Landjuweelfestival dat tijdens de komende herfstvakantie plaatsvindt in diverse theaterzalen in de Gentse binnenstad.

"Halverleven" is nog tot en met 4 juni a.s. te bekijken in het zaaltje van Theater De Peoene in de Lange Schipstraat.  Info en tickets: reservatie@theater-vtk.be of 0471 25 27 95

Mooi om dat hier onder de aandacht te brengen Joeri!  (want eerlijkheidshalve was en is wat op de Mechelse planken wordt gebracht aan toneel, wat stiefmoederlijk behandeld op Mechelenblogt,  tot hiertoe.. Mechelen heeft nochtans een stevige traditie en reputatie op dit terrein...)

Alvast proficiat voor  KT Voor Taal en Kunst!

Proficat ! (en gemeende theatergroeten)

Waauw!! Dikke proficiat !

 En de kogel is door de kerk: Halverleven zit in de shortlist en wordt dus gespeeld op het Landjuweelfestival 2011, in november in Gent.  

:-)

Wie geïnteresseerd is in de volledige lijst kan doorklikken naar dit artikel van Guido Lauwaert op knack.be of naar de perstekst van Open Doek. 

Wie graag weet waarom "Halverleven" de moeite is, kan komen kijken naar de een van hernemingen op 28, 29 of 30 oktober in Mechelen, of meteen op 5 november in de Minardschouwburg in Gent natuurlijk.  Alle details zijn te vinden op http://www.voortaalenkunst.be