King's Singer blogt over Mechelen

(c) Stef Boey Photography

Op 14 mei trad het wereldberoemde Engelse ensemble "The King's Singers" op in het koor van de Sint-Romboutskathedraal, dit in het kader van "Mechelen hoort stemmen" (Festival van Vlaanderen).  De leden van dit vocaal sextet houden op hun website een blog bij over hun concerttournée. 

Jonathan Howard, de bas van het koor, schreef over Mechelen en zijn quotes wil ik u niet onthouden:

"I feel deeply embarrassed to admit that I'm in Belgium for the first time EVER today.  It is absolutely STUNNING here in Mechelen.  The trees are green, the architecture is awesome, the people are wonderfully friendly and, though I can't speak very much of it at all, the language is fascinating : Flemish seems to be very similar to German, so, thankfully I can read it without too much trouble."

Nog enkele citaten van de andere heren:

"We are now back in the UK after a very brief visit to the attractive Belgian city of Mechelen. We left London on the Eurostar at 10.57 on Saturday, and arrived back less than 24 hours later. Last night we sang in Hoogkoor (the Quire) of the beautiful Sint-Romboutskathedraal. "

"In this job, we really do get to sing in some of the most beautiful Churches and Cathedrals on the planet and Saturday's concert in The Sint-Romboutskathedraal in Mechelen was no exception. Our programme, entitled Sacred and Profane, was very well received and it was my first time in performing a number of pieces for that performance. The two psalm settings by Salamone Rossi are stunning and a real pleasure to perform, and the four Benjamin Britten songs from his Sacred and Profane collection of 8 medieval lyrics were challenging but enjoyable at the same time!!"

En dan zijn ze nog niet eens in O.-L.-Vrouw-over-de-Dijle geweest :-p

Voor wat het concert betreft: de afwezigen hadden ongelijk...

 @ koen

En dan zijn die jongens nog niet tot in Hombeek geweest. Chewèèèldich!

 Te gek om los te lopen. Koen, pak hem mee naar naar plopsaland.

En als de King Singers de  volgende keer naar Hombeek moesten komen zal ik ze de weg wijzen doorheen het Aland, voorbij aan de brug over de River Kwai. Dan kunnen ze ook aan de Oostelijke einder Sint Rombouts zien staan, half verscholen achter de kerk van Hombeek. We kunnen eens langs de Egleghem vijver wandelen die er nu kraaknet bij ligt enz, enz, enz. Ik weet nog niet wie ik als gids ga uitkiezen en wie uit de stad mag meekomen staat ook nog niet vast. Jokke misschien.

<on topic  ON > De programmatie van dit evenement is toch even misgelopen. In de brochure van het Festival stond dit al als uitverkocht (dus al voor bij het drukken van deze laatste, waren die 200 plaatsen verpatst???). Tot men in de week voor het optreden tot de ontdekking kwam dat er in de Sint-Romboutskathedraal  toch meer plaats was dan die 200 plaatsen op het hoogkoor, en dit via De Streekkrant bekend werd gemaakt . Ik had ondertussen andere plannen voor die avond, maar heb nog altijd spijt dit concert gemist te hebben.

<On topic OFF> Ik weet niet waaraan ik de uitnodiging uit Hoembek te danken heb, maar vermoed dat steller deze mij nog altijd in die heerlijke rivier, die zijn schoon deurreup doorstroompt, wil dumpen!!! ;-)))

 

< on topic OFF >Jokke, waar haalde gij die slechte gedachten ? Ik die alle dagen sta uit te kijken om u ene te trakteren in ons bruin café.

< on topic ON > Wir lieben die Wiener Sangerknaben. 

@G.L. Alle dagen, of toch telkenmale ik "De Kroon" passeer is die weinig herbergzaam en dus gesloten!

En nu terug on topic: die Wiener Sanger-operette-stemmetjes daar komt nuldeballe DB uit, als die in de kerk van Hombeek moesten optreden, hoorde je daar op de tweede rij na de preekstoel nul de ballen meer van! ;-))

Jokke, over de kroon moeten we ernstig blijven. Die man is zwaar ziek en die vrouw kan het alleen niet meer aan. Het is jammer maar hier is een stuk Hombeekse geschiedenis ten einde gegaan. Ik denk bijna honderd jaar herberg, de vorige locatie inbegrepen. En zo zullen de originele Hombeekse café 's eens ophouden te bestaan maar troost u er is versterking op komst uit de stad. Dat kunt ge hier trouwens lezen in een ander kapitel.

De kerk van Hombeek wanneer is die nog open ? Helaas maar daar hebben zelfs de Wiener Sangerknaben geen schuld aan. 

Toch wel knap om te horen:

It is absolutely STUNNING here in Mechelen.  The trees are green, the architecture is awesome, the people are wonderfully friendly

 @ Peter - iets wat wij al lang wisten hee ;-)