De Heihoekers weten wat feesten is!

met categorie:  

   

   

(foto's: Jan Smets)

De weergoden waren de sympathieke Heihoek méér dan gunstig gezind!  Waar de vorige, en eerste editie, eerder 'onderkoeld' te noemen was (qua temperatuur dan toch), baadde deze toffe Mechelse stadswijk in de zomerzon.  Het werd een feest van ontmoeting en pretentieloze gezelligheid...  De Heihoekers?  Zij wéten wat feesten is!

  

   

    

   

Deze keer was alles geconcentreerd op een beperkter gebied dan vorig jaar - wat maakte dat alles nog gezellig drukker was.  In de Karmelietentuin, en de omliggende straten was er een rommelmarkt opgezet, en de buurtbewoners hadden het naar hun schik bij hun standje...

De Keeting in de Kroonstraat had zijn deuren ook wijd opengezet...  Fijn zo, deze drempelverlaging...  Zo kon er op een ongedwongen manier kennis gemaakt worden met de werking.

In de Karmelietentuin was het bij een streepje vrolijke muziek van diverse achtergronden, heerlijk smullen van lekkernijen uit de hele wereld.  Deze wijk is gekleurd, en het toont dat ook in wat op tafel komt.  Een (H)Eerlijk café: voorwaar!

In den Deigem in de Karmelietenstraat kon men ook heel wat proeven.  En wie dat wou kon zijn bloembak laten vullen in dit wijkhuis.

Wie er zin in had, kon door middel van een rondleiding het Martin's Patershof bezoeken.  En wie de wijk wat beter wou leren kennen, kon op stap met Mechelenbinnenstebuiten-gidsen, Peter Meuris en Marc Rubben...

De kinderen konden ravotten in de leuke Karmelietentuin, of konden zich laten grimeren...  Er was flink wat animatie voor het kleine grut.  En ze waren er enthousiast over!

De famiespeurtocht van de laatste weken kende zijn ontknoping met de prijsuitreiking.

 

Deze wijk toonde vandaag weer eens zijn mooiste en vriendelijkste gezicht!  De Heihoek:  ze weet beslist wat feesten is!  Proficiat voor de puike organisatie!

 

Volgend jaar wil ik er terug bij zijn!

  

  

      

  

     

                                        

     

... en het geweldige weer zorgde voor een spetterend feest ....

jammer dat je nietoveral kan zijn !Oxfam Wereldwinkel had vorming en chocoladefontein

op de grote markt naar aanleiding van 40 jaar ww!.

Een fijne reeks foto's Jan met enkele zeer sterke portretten waar het plezier van afstraalt.

GEZOCHT: de rest van de "volledige" doos speelgoed die bij thuiskomst verre van volledig was. Eerder ledig dan vol eigenlijk, kijk maar.

We kochten dit item tijdens Hallo Heihoek bij een… euh… behoorlijk lijvige man in de Korte Pennincstraat.

Graag zijn naam via een intern bericht.

Then my people can meet his people to do the business.

 

(Ceterum censeo dat Hallo Heihoek zwaar de moeite was. Bravo!)

Bedankt voor de mooie fotoreportage Jan, 't doet me altijd plezier dat mensen van buiten de wijk de moeite doen om af te zakken naar onze buurt. En dus ook dank aan Peter (en gidspartner); ik had zeer graag deelgenomen aan de wijkwandeling (er waren nog enkele plaatsen over...), anderzijds kregen de deelnemers op deze manier een wel zeer persoonlijke ervaring ;-)
Wij vonden het ook een fantastische dag, heerlijk weer, mooie opkomst en leuke reacties. Domper op de feestvreugde waren een handjevol vandalen die het achteraf nodig vonden de vuilniszakken open te rijten en de inhoud ervan te verspreiden over de pas opgeruimde Karmelietentuin. Wij hebben onze les geleerd.

Nog eventjes een speciaal dankwoord voor de Groendienst, die er niet enkel voor gezorgd hebben dat Karmelietentuin en omliggende perkjes er picobello bij lagen, maar op onze vraag ineens komaf hebben gemaakt van het gewraakte draadwerk rond de speelheuvels. Merci!

Dank aan iedereen die dit feest mogelijk maakte, en aan alle enthousiaste bezoekers. Hopelijk tot volgend jaar! :-)

Bedankt Jan voor de leuke reportage en foto's. Het was weer heel boeiend om dit te organiseren in onze wijk en we kregen weer veel leuke reacties wat op zich weer energie geeft voor een derde editie !

 Met dank aan alle vrijwilligers, samen bouwen we aan een toffe  wijk ! Op onze website vind je ook nog meer foto's: www.heihoek.be