Zij blusten de maan...

  

(foto's: Jan Smets)

De reeks dubbel-wandelingen zit er op.  Samira en Peter zijn vier keer door de stad gewandeld, om op een eigenzinnige manier de Mechelse maan te blussen...  Tijd om eens na te praten...

Het was een verrassend initiatief.   Zo'n gidstocht was nieuw.  Peter Meuris is niet alleen 'onze' bekende 'Mechelenblogger', maar ook stadsgids.  Niet alleen de meer klassieke wandelingen of de torenbestijgingen neemt hij voor zijn rekening - maar ook gidst Peter voor Mechelenbinnenstebuiten.

Samira Essiaf is naast haar drukke job ook nog actief in de bruggenbouwende vereniging Sharaf.

 

Beiden zijn veertiger, en beiden hebben een speciale band met deze stad.  Peter is een inwijkeling uit Duffel, en Samira is geboren in Mechelen, en heeft Marrokaanse roots.  Ze  beloofden ons dat ze een ongecompliceerd verhaal van deze stad gingen brengen, en dat ze op eigenzinnige wijze de Mechelse maan gingen blussen...

 

       

     

Het werd dus geen tradionele gidstocht met historische feiten, jaartallen, afmetingen en meer van dat fraais...  Nee.  Het werd nét een ander verhaal.  Het werd HUN verhaal: het verhaal van hoe zij deze stad voelen tot in de diepste vezels. 

En dat was best verrassend en vernieuwend.

Het werd een ontspannen tocht door ons Mechelen.   We keken met de ogen van Samira en Peter naar onze toren..., in de kathedraal vertelden beiden hoe zij omgingen met Islam en Christendom, met geloof  - elk van uit de eigen achtergrond, ervaringen...

Er werd gebabbeld over ouderenzorg, taal, opvoeding, over de aanwezigheid in de media...   Maar nooit was het belerend.  Integendeel.  Het verhaal werd gebracht in een toffe sfeer, met een vleugje humor, en vooral grote luisterbereidheid en respect - maar ook met de nodige plaagstootjes...

                     

  

Na de wandeling werden de deelnemers gastvrij ontvangen op een eigenzinnige locatie, waar smaak en geur centraal stonden...

Het klonk wat geheimzinnig.  Maar nu de reeks afgelopen is, mag wel gezegd worden, dat we verrast werden in b&b LunaLuna op het Jef Denynplein, waar Vlaamse rijstpap en Marrokaanse munthee een perfect huwelijk hadden gesloten.  (maar op de tafel stond nog veel meer...)

  

                 

  

Ja: het was de moeite.  En dat vond ik niet alleen.  Ook de andere deelnemers, aan de wandeling waaraan ik meedeed (maar ik hoorde het ook van anderen) waren erg tevreden.

Dit smaakt naar méér!

Ik weet niet of Samira en Peter dit initatief willen verder zetten?  Maar: dit heeft potentieel om nog enkele keren te herhalen.

 

De wandeling gaf veel stof tot nadenken, om te overwegen, en verder over te praten...

Het was de moeite Samira en Peter!  Bedankt!

 

 

ik kon er al bij de eerste blusbeurt bij zijn en zag dat het méér dan goed was!

Absoluut voor herhaling vatbaar! Na die eerste wandeling wou ik al kwijt hoé goed het wel was en hoe lekker die hapjes wel waren op de "geheime locatie" ! Maar, dat zou niet kies geweest zijn naar de volgende "blusbeurten" toe he... maar nu dat dit geslaagde initiatief erop zit, kan het natuurlijk wel  ;-))

Als ik dit verslagje lees en de foto's zie, beleef ik 't allemaal opnieuw ;-)
Bedankt Samira & Peter! En... een "herneming" - Doén !

Ik hoop dat dit een aanzet is tot meer van hetzelfde kaliber en van dezelfde kwaliteit. Lekker en luchtig: een echte meringue!

Bedankt Jan voor het verslag. Binnenkort komen we samen om te kijken of we het initiatief verder zetten ....

De organisatoren kijken er alvast met een fijn gevoel op terug !

Gefeliciteerd Samira en peter met dit initiatief. Het was een prachtige zondagnamiddag die 17de april. En nu moest ikzelf eens niks doen hé. Meer van dat.

 Nog ne Maneblusser overleden:de Warre Cooremans,gekend als verdienstelijke Mecheleir én als radiomaker van het   programma "Oep z'n Mecehels" elke zondagmorgend van 9 tot 11u. Warre is vannacht om1u30u overleden.

Ik had het genoegen om er de 2e keer er bij te zijn, en zoals Markec zegt, bij het lezen en de foto's (dankjewel Jan), beleef ik het virtueel opnieuw!

Ook ik genoot van de verhalen van Peter en Samira, en erna de combinatie van België en Marokko met de hapjes en drankjes in LunaLuna, waarvoor toch ook een extra bedankje voor gastvrouw Patricia aan orde is.

Wat een intriest bericht over Warre Cooremans. Ik ben blij dat hij de laatste weken toch heeft kunnen genieten van de kaartjes die via dit medium massaal naar hem zijn verzonden.

ik vond het ook super en voor herhaling vatbaar en ben content dat ik samira en sharaf heb leren kennen! voor herhaling vatbaar!

Oprechte deelneming om het verdriet van Warre Cooreman,s

Las ik niet "ergens" dat die twee companen aan een tweede zit toe waren in september?